مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران می گوید: اگر دانش بنیان‌ها همراه با توسعه کشت در دیم زارها پای کار آیند، خودکفایی در تولید محصولات محقق می‌شود.

طرح جهش تولید در دیم زارهای کشور از دوسال قبل با مشارکت ستاد اجرای فرمان امام آغاز شده و با افزایش تقاضا برای خرید غلات و کالاهای اساسی در دنیا ، مسئولان وزارت جهاد بر توسعه کشت دیم به منظور حفظ امنیت غذایی کشور از تکایای بیرونی تاکید دارند.

نوروزی سرپرست ستاد اجرای فرمان امام می گوید: با وجود ظرفیت های مناسب در کشت دیم از محل جایگزینی تولید داخل با واردات غلات، سالانه یک میلیارد دلار خروج ارز از کشور کاهش می یابد و طی برنامه ریزی صورت گرفته امیدواریم از محل دستاوردهای کشت دیم، کشور را خودکفا کنیم.

ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی گفت: علی رغم آنکه دیم زارها در دنیا پایه تولید هستند، اما در گذشته این امر مهم مورد غفلت در کشور قرار گرفته بود که با ورود  دانش بنیان ها  در بخش دی‌مزارها و بهره گیری از تجربه سایر کشورها انتظار می رود که سطح تولید دیم زارها را به ۲ میلیون تن در هکتار متوسط دنیا برسانیم.

توجه به کشاورزی دانش بنیان کشور را از واردات بی نیاز می کند

آقای علیقلی ایمانی رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: علی رغم کاهش دسترسی به منابع آبی و سطح زیرکشت، تقاضا برای غذا بواسطه افزایش جمعیت بالاست که تنها با ورود علم به عرصه کشاورزی، بهره وری را باید بالا برد.

به گفته او، با ورود دانش بنیان در بخش کشاورزی همچون تهیه بذور، مکانیزاسیون و اصلاح و بازسازی مزارع عملکرد در واحد سطح افزایش می یابد در این صورت در خیلی از محصولات مازاد تولید خواهیم داشت که برای صادرات آن باید برنامه ریزی کرد.

مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران گفت: کشاورزان در مناطق دیم با کمبود منابع روبرو هستند که همین امر موجب شده تغذیه مناسبی اعم از کود، ریزمغذی و سموم مناسب برای مبارزه علیه آفات و بیماری نداشته باشند و ورود وزارت جهاد در توسعه دیم زارها باید با حمایت مالی همراه باشد.

بنابر تفاهم اخیر وزارت جهاد با ستاد فرمان امام، توسعه دیم زارها به منظور رسیدن به خودکفایی غلات در دستور کار قرار گرفته است، اما تحقق اهداف با ورود دانش و منابع به منظور استفاده از تکنیک های جدید و ماشین آلات به بخش میسر است تا جایی که بی نیاز از واردات شویم.

به گفته ایمانی،  اگر دانش بنیان همراه با توسعه کشت در دیم زارها پای کار آید که در هر منطقه متناسب با اقلیم بذر مقاوم به سرما، کم ابی و خشکسالی کشت شود، خودکفایی محقق می شود که تحقق این امر نیازمند سرمایه گذاری کلان‌ در بخش هم‌نیست، بلکه منابع کنونی تسهیلات بانکی و مکانیزاسیون باید به بهره برداران واقعی داده شود.

خودکفایی با ورود  تکنولوژی به بخش کشاورزی دست یافتنی است

 آقای قاسم پیشه ور رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی گفت: با توجه به پتانسیل بالا در بخش کشاورزی از طریق دانش بنیان و ورود علم و تکنولوژی امکان افزایش چندبرابری ظرفیت استفاده از منابع آبی و خاکی و ارتقای تولید به لحاظ کمی و کیفی وجود دارد.

پیشه ور می گوید: با وجود آنکه ۶۵ تا ۷۵ درصد کشاورزی سنتی است، با ورود دانش بنیان به عرصه و افزایش عملکرد در هکتار می توان به خودکفایی محصولات استراژیک دست یافت.

رئیس نظام صنفی کشاورزی گفت: اگر دانش بنیان همراه با توسعه کشت در دیم زارها پای کار آید، اهداف خودکفایی و خوداتکایی در اقلام اساسی محقق می شود‌.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۳ ۱۴ خرداد ۱۴۰۱
مگه دانشمندی هست همه رو فراری دادید
Iran (Islamic Republic of)
یک یزدی
۱۶:۵۴ ۱۴ خرداد ۱۴۰۱
ای خدا ، این دانش بنیان ما را کشت !!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۳ ۱۴ خرداد ۱۴۰۱
بلاخره از خواب غفلت دارن بیدار میشن دیگه چیزی از منابع اب زیر زمینی نمونده شمال تو منبع اب چای میکارن کسی چای ایرانی نمیخره جنوب تو کویر برنج خدا به دادمون برسه با این برنامه ریزیا هنوز تو مناطق کم اب و کویری سیستم غرق ابی وجود داره اینا باید به کی گفت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۶ ۱۴ خرداد ۱۴۰۱
ستاد اجرایی واسه دیم کارها کود مایع داده کل محصول خشک کرده واقعا چرا غیر کارشناسی شده به کشاورز ضرر می رسونید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۶ ۱۴ خرداد ۱۴۰۱
تازمانیکه بیکفایتها و رانتخوارها در راس پستها باشن دانش جایی در این مملکت نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۸ ۱۴ خرداد ۱۴۰۱
آب نیست و خشکسالی تا ۲۰۰ سال دیگه ادامه داره. راهکار تغییر ذایقه غذایی مردم با جایگزینی غلات کم آب بر تر مثل تریتیکاله. کشت فرامرزی که بدلیل روابط خوب شما با دنیا امکان پذیر نیست. کاهش ضایعات برداشت گندم که حدود ۱۵ درصد تولید هست. راه کار دیگر واردات گندم هست شاید ناراحت بشید بگید میخوام استقلال داشته باشیم. ولی بدانید با کم شدن منابع آب زیرزمینی آبی که کشاورزان استفاده میکنند شور تر و شور تر میشه و نمک از اعماق زمین روی خاک های کشاورزی میریزیم. اگر خاک را از دست بدهیم. دیگر کلا فاتحه کشاورزی خوانده هست حالا هرچی باران بیاد هم دیگه کاری نمیشه کرد.
آخرین اخبار