سازمان امور مالیاتی پیشنهاد داده تا اگر کارتی بیش از ۴۵ مورد واریز داشته باشد، باید به عنوان مورد مشکوک فرار مالیاتی تلقی شود.

در میز اقتصاد امروز آقایان شاهین مستوفی مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی و سیاوش غیبی پور کارشناس امور مالیاتی درباره تکمیل اظهارنامه‌های مالیاتی گفت‌وگو کردند و به سوالات زیر پاسخ داده شد.

جزئیات تصمیم ستاد اقتصادی دولت و پیشنهاد وزارت اقتصاد چه بود؟

آقای مستوفی مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی: خرداد فصل تسلیم اظهارنامه‌های مشاغل است؛ در تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات مستقیم، تسهیلاتی برای برخی از مودیان که آستانه درآمد پایین تری دارند، دیده شده که باعث می‌شود با پذیرش مالیات مقطوع، از تسلیم اظهارنامه و ارائه اسناد و مدارک معاف شوند.

نگهداری و ارائه اسناد و مدارک برای مودیانی با آستانه درآمدی پایین، هزینه بر است و همین باعث می‌شود تا اغلب اصناف از این سازوکار استقبال کنند. در این تبصره، معافیتی معادل ۳۰ برابر معافیت موضوع ماده ۸۴ قانون مالیات‌های مستقیم لحاظ شده که به استناد بند «م» تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ درنظر گرفته شده و حدود یک میلیارد و ۴۴۰ میلیون تومان می‌شود.

با توجه به افزایش قیمت‌ها و تورم، پارسال مودیان ما در شرایط خوبی قرار نداشتند؛ پس هیئت دولت حد نصاب ماده ۱۰۰ را در جلسه دیشب از ۳۰ برابر به ۱۰۰ برابر افزایش داد تا تعداد مودیان بیشتری بتوانند از ماده ۱۰۰ استفاده کنند و به جای تسلیم اظهارنامه، با تایید مالیات مقطوع تکالیف خود را تمام کنند. پارسال ستاد کرونا مبلغ را یک میلیارد و ۶۳۰ میلیون تعیین کرده بود که بعد‌ها به یک میلیارد و ۴۴۰ میلیون تومان رسید، اما با مصوبه دیشب ستاد اقتصادی دولت و افزایش رقم از ۳۰ درصد به ۱۰۰ درصد، سقف فروش یا درآمد مشمولین ماده ۱۰۰ به ۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان رسید.

بالغ بر ۲ میلیون نفر از مودیان صاحبان مشاغل، می‌توانند از این موضوع بهره ببرند. این اصناف عمدتا در طبقه سوم مودیان قرار می‌گیرند که نیازی به داشتن اسناد و مدارک کامل و تنظیم دفاتر قانونی ندارند؛ سطح آستانه را تعریف کردیم و کسانی که زیر این مقدار درآمد داشته باشند، می‌توانند از این طرح استفاده کنند.

آثار و تبعات این تصمیم ستاد هماهنگی اقتصادی دولت یعنی توافقی شدن مالیات چیست؟

آقای غیبی پور کارشناس امور مالیاتی: فعالان اقتصادی اکنون یا باید اظهارنامه پر کنند یا با همین تبصره ۱۰۰، مالیات پرداخت بپردازند. در این پیشنهاد جدید، در هزینه و وقت صرفه جویی خواهد شد و نشانه اعتماد به اصناف است که تبعات زیادی را به همراه دارد. افرادی که پارسال مقداری مالیات پرداخت کرده اند، بر همان اساس رشد جزئی خواهند داشت؛ مگر آن که کتمانی وجود داشته باشد. میزان افزایش، کمتر از ۵ درصد خواهد بود.

آقای مستوفی مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی: هدف این است که مودیانی که برای انجام تکالیف قانونی مشکل دارند، با این روش و با پذیرش مالیات مقطوع، شرایط بهتری داشته باشند. امسال دسترسی ما به اطلاعات بسیار بهبود پیدا کرده است؛ این میزان مالیات مقطوع، مورد تایید اصناف هم خواهد بود و یکی از مبنا‌های ما تراکنش‌ها و درآمد‌های کشور است.

این تغییرات چه نکات مثبتی به همراه دارد؟

آقای غیبی پور کارشناس امور مالیاتی: در مرحله گذار مالیاتی هستیم و از روش‌های قدیمی به روش جدید حرکت می‌کنیم، اما هنوز سامانه طراحی شده، همه چیز را در بر نمی‌گیرد. مالیات، تکلیفی ملی است که باید با دقت همه چیز آن شفاف باشد؛ مبنا نباید تنها فروش باشد، چرا که بسیاری از خرید و فروش‌ها در سامانه ثبت نمی‌شود. امسال از اول خرداد شرایط ماده ۱۰۰ تعیین شد و شرایط بسیار بهبود پیدا کرده، اما هنوز شرایطی ایجاد نشده که بر فرار مالیاتی اثر گذار باشد.

چه تعداد پرونده مالیاتی برای امسال پیش بینی کرده‌اید؟

آقای مستوفی مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی: امسال در راستای اتصال کارتخوان‌ها به پرونده مالیاتی و بالغ بر ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار اظهارنامه و فرم تبصره ماده ۱۰۰ را از صاحبان مشاغل به عنوان مودیان جدید دریافت کردیم که انتظار داریم به حدود ۵ میلیون عدد برسد. هیچ جای دنیا نمی‌توان فرار مالیاتی را به صفر رساند.

در حوزه صاحبان مشاغل، انتظار داریم حدود ۷ میلیون مودی مالیاتی داشته باشیم که حدود ۵ میلیون آن شناسایی شده و قطعا با پیاده سازی پایانه‌های فروشگاهی، دریافت مالیات از اغلب این مودیان محقق خواهد شد.

شرایط ارائه معافیت‌های مالیاتی به چه صورت است؟

آقای غیبی پور کارشناس امور مالیاتی: معافیت موضوع ماده ۱۰۱ قانون مالیات‌های مستقیم در سال ۱۴۰۰، ۳۶ میلیون تومان است. افرادی که کارتخوان در اختیار داشتند امروز همه دارای پرونده مالیاتی شدند که تا سال آینده بیشتر هم خواهند شد. بسیاری از این ۲ میلیون نفر شناسایی شده، درآمد‌های کوچکی داشتند مثل دستفروش‌ها، اما برخی ارقام زیادی جابجا کرده‌اند.

برخی اصناف مشتری‌ها را وادار به واریز از طریق کارت می‌کنند؛ سازمان امور مالیاتی پیشنهاد داده تا اگر کارتی بیش از ۴۵ مورد واریز داشته باشد؛ باید به عنوان مورد مشکوک تلقی شود. حساب‌های تجاری و شخصی تفکیک شده‌اند، سقف تراکنش‌ها هم مشخص شده؛ برای کارمند ۲ میلیارد، مستمری بگیر یک میلیارد و فاقد شغل، ۵۰۰ میلیون تومان است، پس اگر بیش از این ارقام جابجا شده باشد، باید اظهارنامه مالیاتی پر کند.

وزارت اقتصاد چه اقداماتی برای شناسایی مودیان و میزان درآمد آن‌ها انجام داده است؟

آقای مستوفی مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی: سازمان امور مالیاتی از هوش مصنوعی برای شناسایی فعالان اقتصادی استفاده می‌کند. دارایی‌های افراد در ابتدا و انتهای سال مشخص است و مجموع خانوار، باید مالیات را بپردازند. اقدامات ما قطعا در دو سال آینده تاثیرات خود را نشان خواهد داد.

آقای غیبی پور کارشناس امور مالیاتی: هوشمندسازی و تجمیع سامانه‌ها بسیار با تاخیر انجام شد. تفکیک بین درآمد و تراکنش هم هنوز شفافسازی نشده که باید انجام  شود. بانک اطلاعاتی مناسبی نداریم و اگر موجود باشد، دسترسی به آن‌ها بسیار سخت است.

سقف میزان معافیت مالیاتی چقدر است؟

آقای مستوفی مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی: هیچ معافیت مالیاتی خارج از قانون وجود ندارد و معافیتی که برای فعالان اقتصادی در نظر گرفته شده، ۳۶ میلیون تومان است. ممکن است فعالیت‌هایی مثل کمک به مناطق محروم یا سایر موارد را انجام دهند که به این ۳۶ میلیون اضافه خواهد شد، اما مشمول تکمیل اظهارنامه است.

الزامی نداریم که مالیات مقطوع را بپذیرند و می‌توانند اظهارنامه مالیاتی را خودشان تکمیل کنند. اگر اطلاعات ابراز شده از سوی مودیان با اطلاعات ما همخوانی داشته باشد، در حد ریسک پایین قرار گرفته و تایید می‌شود. تمدید مهلت تکمیل اظهارنامه مالیاتی بعید به نظر می‌رسد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۲۸ ۱۹ خرداد ۱۴۰۱
حرام است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۱ ۱۷ خرداد ۱۴۰۱
الان همه مرتب برای جابجایی ..وکارت به کارت از حساب ما برداشت میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۴ ۱۳ خرداد ۱۴۰۱
مالیات چیزه خویه،و واقعا به نفع مملکت میباشد،اما مالیات باید صرف رفاه مردم شود،متاسفانه در کشور ما دریافت مالیات دقیقا حساب رسی میشه ولی کجا میره خدا عالم است،بدبختانه هیچ خدماتی به مردم ارایه نمیشه،این دزدی میشه نه اخذ مالیات به خدا پناه میبریم از شر شیطان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۷ ۱۳ خرداد ۱۴۰۱
نوشته اگر بیش از این مقدار بود به عنوان مورد مشکوک بررسی بشه. چرا بعضی افراد مدام هوچی گری میکنن.
راه حل مالیات بر درآمده. یعنی حساب کشی از دارایی افراد. اینطوری هر کسی متناسب با درآمدش باید مالیات بده. برید ببینید کشورهایی مثل فنلاند و دانمارک و سوئیس که بیشترین درصد مالیات از درآمد رو می گیرن بیشترین رفاه اجتماعی رو دارند. بعد یه عده در برابر مالیات داد و فریاد میکنن که آقا چرا به حساب مردم سرک می کشید (جمله رئیس جمهور سابق) بعد دست دراز می کنن به سمت اجنوی یا تولید نقدینگی میکنن برای کسری بودجه که عملاً میشه دست درازی به جیب همه مردم و بصورت یکسان. حتی برعکس. یعنی وام های کلان میدن و تولید نقدینگی میکنن و اون اقشاری که با ریال کار میکنن از جمله کارمند و کارگر باید جور تورم رو بکشن. پس اصولی ترین و عادلانه ترین راه حل درآمدهای مالیاتی متناسب با سطح درآمده. مرد میخواد بدون ترس از جار و جنجال های رسانه ای مالیات بر درآمد رو اجرا کنه.
Iran (Islamic Republic of)
علی
۲۳:۰۲ ۱۲ خرداد ۱۴۰۱
نمی دونم‌ چرا یاد فیلم رابین هود افتادم .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۲ ۱۲ خرداد ۱۴۰۱
بخداشیطان هم شرمنده شد و فرار کرد .ازهر راهی بتونن جیب مردم ومیزنن .دزدی به روش قانونی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۹ ۱۲ خرداد ۱۴۰۱
خجالت بکسین با ناکارمدی وفساد شما دلار بالای 31 هزار شده .اگه قراره کسی مالیات بده اون دولت هستش که باید بابت این همه فساد و ناکارامدی بهدمردم مالیات بده
Iran (Islamic Republic of)
ورشکسته بورس
۲۲:۰۵ ۱۲ خرداد ۱۴۰۱
هر کجا روزنه ای برای نفس کشیدن ما ملت مظلوم و ستمدیده ایران مشاهده کردید همانجا با جفت پاهایتان روی گلوی ما بگذارید اما ظلم و ستم و دروغ و فریب و اغفال در هیچ کجای دنیا در هیچ زمانی پایدار نبوده و نخواهد بود بدتر آنکه ادعای دین و عدالت و حمایت از مظلوم انواع فشارها وارد میشود!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۸ ۱۲ خرداد ۱۴۰۱
حالا یه نفر قبل از انتقال پول یا کارت به کارت مالیات اون خرید رو داده باشه بعدش سیستم به طور خودکار بازم مالیات کارت به کارت کم کنه اخرش چیزی توی کارت نمیمونه که
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۸ ۱۲ خرداد ۱۴۰۱
این مدل مدیریتم چند وقت دیگه جواب نمیده، اونوقت حتما کاسه گدایی دست میگیریدو میگید؛ تحریم هستیم به دولت گدای ایران کمک کنید !
Iran (Islamic Republic of)
معلم
۱۸:۳۵ ۱۲ خرداد ۱۴۰۱
من دکتر رفتم منشی مجبورم کرد پول نقد بدهم مجبور شدم کلی پیاده روی کنم تا از پوز پول بگیرم. مورد بعدی امدیم سر رهن واجاره پول رهن بریزیم گفتن باید حتما بری به حساب صاحبخانه چک رمزدار بگیری
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۱ ۱۲ خرداد ۱۴۰۱
خیلی جالبه که انسان در طول ماه بدهکاری اش را کارت به کارت کنه و مالیات هم بده تازه همین الان هم بانکها از هر کارت به کارت پول کم میکنند بابا برید سراغ کله گنده ها که کنار خودتون هستند کارگری که 7 میلیون حقوق میگیره ممکنه در ما بیش از این هم کارت به کارت کنه مثلاً اگر کسی 2 هزار تومان برای خرید شارژ برای فرزندش کارت به کارت کرد باید مالیات بده خوب مبلغی از این شارژ دو تومنی هم اپراتورها کم میکنند کلا بگید زندگی نکنید والسلام
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۶ ۱۱ خرداد ۱۴۰۱
صبح تا شب فقط به فکر دزدی از جیب مردم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۱ ۱۱ خرداد ۱۴۰۱
این قوانین اخیر نمیگم بده ولی کلی ابهام داره و متاسفانه به سوالات مردم جواب نمیدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۱ ۱۱ خرداد ۱۴۰۱
پزشکانی که ویزیت و نوار عصب عضله رو باید به کارتشون واریز کنیم بیشتر از ۴۰ یا ۴۰ تا مریض نمیبینند فوقش بقیه میریزن به حسابهای دیگه یا حساب منشی. یه فکر دیگه باید بکنید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۲ ۱۱ خرداد ۱۴۰۱
45 مورد چه مقدار؟ در چه مدت؟ اگه 45 بار هردفعه هزار تومن باشه بازم مالیات داره !بانکها که الان هم بابت کارت به کارت پولمون را میخورند این دیگه چیه؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۷ ۱۱ خرداد ۱۴۰۱
اصلا خودتون میدونید چی میگید؟ ۴۵ بار کارت به کارت در ماه در سال در هزار سال با این وضع مردم پولشون توی بالش مخفی کنند بهتره نه ارزشش کم میشه نه دزدیده میشه نه بانک با پول مردم ....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۶ ۱۱ خرداد ۱۴۰۱
هر دم از این باغ بری میرسد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۳ ۱۱ خرداد ۱۴۰۱
بله وقتی پزشکی که معالجه را بر اساس پول بیشتر میبینه
حالا تخصص هم که داشته باشه کارت خوان هم داره ولی میگه بروید انتقال به کارت بزنید ولی از فردا میره کارت ۵ الی ۶ تا میاره تا به ۴۰ تراکنش نرسه و شامل مالیات نشود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۵ ۱۱ خرداد ۱۴۰۱
خجالت نکش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۱ ۱۱ خرداد ۱۴۰۱
من که مشکلی ندارم ولی اینقدر جیب مردم را نزنید بروید برجام را درست کنید.
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۲۱:۴۹ ۱۱ خرداد ۱۴۰۱
کم کم میگن نفس کشیدن هم مشمول مالیات میشه
Iran (Islamic Republic of)
مرتضی
۲۰:۵۶ ۱۱ خرداد ۱۴۰۱
تعداد تراکنش ۴۵ عدد در روز یا سال؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۴ ۱۱ خرداد ۱۴۰۱
یارانه ها رو واریز کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۷ ۱۱ خرداد ۱۴۰۱
به نظرم 30 تراکنش در ماه کافی است متوسط روزانه یک بار تراکنش بدون مالیات .
Iran (Islamic Republic of)
خدادوست
۲۰:۳۵ ۱۱ خرداد ۱۴۰۱
برای فرار مالیاتی یک راه اینست که دولت نقدینگی بصورت اسکناس را از اقتصاد کلا حذف کند.تا راه فرار پزشکان وسایر صنوف که ازین نقدینگی برای فرار مالیاتی استفاده میکنند بسته شود.وبرای هر فرد تمام اطلاعات کارتهای مختلف بانکی درهمه بانکها درسامانه مالیات ثبت واز تراکنشهای کسبه حسابکشی شود.
Iran (Islamic Republic of)
بهزاد
۱۹:۵۴ ۱۱ خرداد ۱۴۰۱
واقعا مزخرفه پارسال بدهکار بودم مجبور شدم یک واحد اپارتمان 50 متری رو که با بدبختی خریده بودم بفروشم 600میلیون پول رو خریدار کارت کشید با کارتخوان مغازه(خدمات کامپیوتری) الان با احتصاب کل تراکنشها کارکرد کارتخوان شده 700 میلیون الان سیزده ونیم میلیون تومان مالیات واسم اومده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۲ ۱۱ خرداد ۱۴۰۱
45 کارت به کارت در چه بازه زمانی؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
رحمتی
۱۹:۵۱ ۱۱ خرداد ۱۴۰۱
این جوری مچ دکترهایی که از دادن مالیات فرار میکنن گرفته میشه
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۰۹:۵۹ ۱۶ خرداد ۱۴۰۱
خوب اینطوری باز قیمت زیرمیزی و ویزیت وعمل رو میبرن بالاتر باز خود مردم باید جورشو بکشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۷ ۱۱ خرداد ۱۴۰۱
سری بعدی هم میگن اگه کسی زیاد موجودی گرفت هم باید ازش مالیات بگیریم،این چه قانون های من درآوردی است که فقط به فکر پول گرفتن از مردم هستین؟کسب و کارهای کوچک خانگی هم ممکن است که واریزی زیاد داشته باشند، آنها هم باید مالیات بدهند، مگر چقدر سود می کنن که بخواهن دوبله سوبله مالیات بدهند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۳ ۱۱ خرداد ۱۴۰۱
برای جیب خودتان فکرتان خوب کار می کنه
پدر مردم رو در آوردید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۰ ۱۱ خرداد ۱۴۰۱
از نفس کشیدن مردمم مالیات بگیرید،چرا تعارف میکنید؟
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۱۹:۰۹ ۱۱ خرداد ۱۴۰۱
منه مغازه دار اگه سالی 36 میلیون فروش داشته باشم باید مالیات بدم چطوری حساب میکنین مگه میشه یعنی ماهی3تومن تازه اجاره برق اب کم کنین چیزی نمیمونه بعد چطوری مالیات میگیرین روتونم میشه?!?!?!?
آخرین اخبار