دانشورنیا معاون امنیتی فرماندار گفت: با دستور رئیسجمهور سازمان مهاجرت ایجاد خواهد شد که هنوز عملیاتی نشده است. قطعاً همه افغانستانیها در مشهد شناسه دار میشوند چه کسانی که از قبل کارت مجاز داشتهاند و چه جدیدالورودها. بدون شک کسانی که غیرمجاز هستند نیز طرد خواهند شد.
او گفت: چلوها مجموعهای هستند که تکلیف آنها مشخص است، اینها همه افغانستانی هستند. این که ادعا میکردند طایفهای از زابلی بلوچ هستند صحت ندارد و این افراد هیچ ارتباطی با این طایفه ندارند نه ازنظر ظاهر و نه زبانی با هم قرابتی دارند و تکلیف شان مشخص است که افغانی هستند و این مجموعه باید شناسه دار شوند.
دانشورنیا گفت: البته بناست تسهیلاتی به آنها داده شود تا بتوانند از امکانات عمومی کشور استفاده کنند بااینحال این افراد باید در طرحهای اداره اتباع گنجانده و شناسایی شوند.
بیشتر بخوانید
محسن داوری گفت: دستور کار اول ما تقویت سرمایه اجتماعی نظام است، زیرا تحلیلها بر این است که میزان رضایتمندی مردم به خاطر مشکلات کاهش یافته و سطح اعتماد آنها به حاکمیت کمی دچار اشکال شده است. برای برطرف کردن این کاستی با کمک خود مردم شبکه مسائل شهرستان را شناسایی کردیم تا محله به محله شهر و روستا به روستا مشکلات و کسریها را با محوریت مساجد شناسایی و بر اساس اولویتها برای رفع این نواقص تصمیمگیری و اقدام کنیم.
فرماندار مشهد گفت: ۹۸ درصد مسائل و مشکلات شهرستان را در کوتاهمدت و میانمدت قابلحل دانست، توقعات مردم زیاد و چندان پیچیده نیست، برنامهریزی کردیم که بخش عمده مسائل استخراجشده در کمتر از دو هفته قابلحل است، ۲۶ درصد دیگر در دوره سهماهه برطرف خواهد شد و کمتر از ۵ درصد دیگر مسائل نیز طی سه سال آینده برطرف خواهد شد.
او گفت: روند رو به رشد حاشیه شهر مشهد باید متوقف شود، کارهای زیادی انجامشده اما مشکلات هنوز رفع نشده است. بنابراین ما در نظر داریم در سه حوزه حاشیه شهر مشهد را سامان دهی کنیم، اول «تثبیت» یعنی برنامهریزی کنیم که گستره حاشیه شهر از اینکه هست بیشتر نشود.
داوری گفت: برای این کار چند ضرورت وجود دارد. اول این که طرح تفصیلی مشهد و مرز و محدوده مشهد باید مشخص شود. ۱۲۸ روستا در حریم مشهد مستقر هستند که جزو حاشیه این شهر تعریفشدهاند، باید این روستاها تعیین تکلیف شوند. مسئله اصلی این روستاها نبود یا بهروز نبودن «طرح هادی» است که با پیگیریهای انجامشده در تلاش هستیم تا مرز این روستاها مشخص و درنهایت گستره حاشیه شهر کنترل شود.
فرماندار مشهد گفت: حاشیه شهر مشهد امروز هم در استحکام بنا و همبستر رودخانه و مسیلها با مشکل روبه رو است. درصدد هستیم که ساکنان این محور را در صورت امکان در مناطق دیگری سکونت دهیم. از سویی برخی مسائل در مشهد کهنهشدهاند مانند ۳۵ حکم «قلعی» که اجرا نشده و اینها باید تعیین تکلیف شوند.
او گفت: خروجی سه برنامه تثبیت، سامان دهی و توانمندسازی حاشیه شهر مشهد خروج این محور از عنوان حاشیه شهر است که در همین راستا قرارگاه حاشیه شهر دایر شده و بهزودی به طور رسمی کارش آغاز میشود اگرچه در این مدت تمام ظرفیتهای حاشیه شهر مشهد شناسایی و استخراج شدهاند و برای رفع و تقویت آنها پروژه تعریفشده است.
رسیدگی به معیشت با اقتصاد زیارت
فرماندار مشهد گفت: معیشت مردم مشهد را معطوف به زیارت و اقتصاد زیارت میدانیم، بنا داریم زیارت گروهی را در مشهد تقویت و همه ظرفیتهای اقامتی را نیز استخراجکنیم. در سامانه تعریف شود که خروجی آن «ماندگاری بیشتر» زائر در مشهد است و به تبع آن حوزههای ارائهکننده خدمات به زائران فعالتر و اشتغالزایی خواهد شد.
به گفته داوری، بوم گردی و سوغات محلی روستاهای حاشیه مشهد نیز از دیگر برنامههاست که بازارچههایی برای این کار تعریفشده است. از سویی بنا داریم کارگاههای کوچک و شاگرد استادی را رونق دهیم.
او گفت: برای رسیدن به این اهداف در همه معاونتهای فرمانداری برنامهای ایجاد و به دستگاههای متولی ابلاغ کردیم تا این برنامههای اجرایی را برای مدت سه سال ارائه کنند. بهطور مثال در حوزه عمران پروژههایی را که اولویتدارند، شناسایی کردیم تا بتوانیم مستقیم به آنها تزریق و از هدر رفت اعتبارات جلوگیری کنیم، برخی کارهای زودبازده مانند آسفالت کردن مسیر دو کیلومتری جاده روستایی اطراف مشهد ازجمله آنهاست.
فرماندار مشهد گفت: در حوزه بحران آب برنامههایی را مشخص و در سفر رئیسجمهور اعتبارات خوبی را در این بخش جذب کردیم. در حوزه برق نیز با توجه به افزایش دمای هوا برنامهریزی کردیم که در تابستان با جیرهبندی برق مواجه نشویم و اگر بنا باشد خاموشی صورت بگیرد بهصورت مدون و اعلامشده باشد.
معتادان پس از جمع آوری سه سال تحت نظارت هستند
او گفت: از ابتدای بهمن سال گذشته تا الان ۵ هزار و ۸۰۰ معتاد متجاهر جمعآوریشده اند و غربالگری میشوند، سپس به آنها آموزش داده میشود تا بعد از شناسایی کاریابیها و مشاغل خاص این افراد بهکارگیری شوند. اینطوری نیست که این معتادان رها شوند و مجدد به چرخه اعتیاد بازگردند بلکه تا سه سال این افراد تحت نظارت خواهند بود.
داوری گفت: یکی دیگر از برنامهها مقابله با خردهفروشیهای مواد مخدر است که در وهله اول پلمب محل همراه با قطع آب، برق و گاز مراکز خرده فروشی صورت میگیرد، در مرحله دوم با استفاده از کمیسیون ماده ۱۰۰ حکم قلع آنها را خواهیم گرفت، علاوه بر این ضایعاتیها که خود عاملی در افزایش سرقت هستند سامان دهی میشوند.
فرماندار مشهد گفت: در سه حوزه اداری باید کار شود، در بخش اجتماعی نیز کار خواهد شد و بخشی هم بهصورت سازمانیافته بیحجابی را ترویج میدهند. در بخش اجتماعی صنوف مدنظر است و در بخش هنجارشکنی دستگاههای امنیتی مسئول شدهاند تا جلوی این ناهنجاریها گرفته شود.
او گفت: چرخههای تأمین اقلام اساسی در مشهد شناسایی و هرکدام مسئول شدهاند تا کاستی ایجاد نشود، کاری که در حوزه مرغ انجام و شبکه امین توزیع ایجاد شده است. در بخش نظارت ما باید از صنوف شروع کنیم. ستاد بحران را پیش از بحران تشکیل دادیم.
داوری گفت: ما ستاد بحران را پیش از به وجود آمدن بحران تشکیل دادیم تا پیشگیریهای لازم را انجام دهیم. نمونه آن مسئله بحران آب است که تمام چاههای آبی را که در اختیار نهادها بود، شناسایی کردیم و در اختیار آبفا قراردادیم تا در مسئله تأمین آب با مشکل مواجه نشویم.
به گفته او، بیش از ۲ هزار واحد تولیدی و شرکت دولتی و امثال آن را که مجهز به موتوربرق و ژنراتور بودند، پایکار آوردیم تا در پیک مصرف برق با مشکل مواجه نشویم. در کال زرکش هر زمان ما ۱۰ میلیمتر بارندگی داشتیم این کال به رغم این که در حال بازسازی است، تمام روستاهای پاییندست را زیر آب میبرد، امسال مدیریت کردیم و در بارندگی اخیر دچار این مشکل نشدیم.
فرماندار مشهد معتقد است: نظارتهای دوبخشی بین سازمان صمت و جهاد باید از رویکرد سنتی خارج شود که در حال انجام این کار هستیم و نظارتها مویرگی خواهد شد. در قرارگاه شهید امانی ما با بسیج هر محلهای توافق کردیم که بعد از آموزشهای لازم کارت بازرس ناظر به بسیج محله داده شود تا بهصورت مویرگی بر نحوه توزیع کالا در محلات مشهد نظارت و گزارشهای خود را در سامانه نظارت و بازرسی ثبت کنند. این کار در نانواییها انجام شد و در مدت کوتاهی جواب داد.
او گفت: در مسئله مرغ همه کارها دست ما نیست، وقتی دولت به مردم میگوید دو روز دیگر قیمت مرغ ۶۰ هزار تومان خواهد شد و مرغدار هم انگیزه برای توزیع مرغ کشتار شده نداشته باشد، از طرفی مردم برای خرید مرغ با نرخ قبل مراجعه میکنند که این وضعیت پیش خواهد آمد، البته ما موضوع را زود جمع کردیم اگرنه مشخص نبود چه اتفاقی رخ میداد.
برمکی معاون امور عمرانی فرمانداری گفت: در خصوص طرح بافت اطراف حرم و کمربند جنوبی ممکن است بنده نوعی در فلان دستگاه نظر شخصی بدهم، ولی مهم این است که قانونگذار چه گفته و تکلیف ما چه چیزی است، ممکن است در فلان دستگاه گفته شود کمربند جنوبی باز شود اما این نظر شخصی است ولی قانون میگوید در طرحهای فرادستی شهرداریها از روز ابلاغ طرح مکلف به اجرا هستند.
او گفت: در کمربند جنوبی همچنین ممکن است کسی بگوید اگر کمربند جنوبی باز شود بهتر است اما این نظر شخصی و سلیقهای است و شهرداری مکلف به اجرای طرح است.
ساختمانی که به نحوی نما و سیمای حرم مطهر را مخدوش کرده است
اگرچه ممکن است این ساختمان مجوزهایی هم گرفته باشد اما سازههای این ساختمان مانند نوک کوه یخ ظهور کردهاند و در حال برهم زدن سیما و نمای حرم مطهر رضوی هستند. صرف این که چند ساختمان مجوز گرفتهاند نباید اجازه دهیم آینده حرم مطهر و بافت اطراف بارگاه ملکوتی امام هشتم (ع) تحت الشعاع قرار گیرد.
فرماندار مشهد گفت: مسئولیت کمیسیون ماده ۵ با شخص استاندار است و معاون عمرانی استاندار است که این طرح را امضا میکند و در حال اجرای آن هستند و فرمانداری تنها عضو این کمیسیون است.
او گفت: بنده نمیتوانم نظر شخصی خودم را بگویم و باید تابع نظر کارشناسان باشم، فعلاً ملاک ما آن چیزی است که مصوب شده است. حالا ممکن است ما نظر شخصی داشته باشیم. البته قبول داریم آن چه مصوب شده وحی منزل نیست. ما و شهرداری باید جلسه برگزار و فکری برای این مسئله کنیم.
داوری گفت: قطعاً اگر نظرات کارشناسی دراینباره ارائه شود برای رفع این مشکل ما استقبال میکنیم تا مسئله حل شود.
سلام فرمانده یعنی نشاط
داوری فرماندار مشهد دراینباره گفت: بستگی دارد شما نشاط در جامعه را چه چیزی تعریف کنید، نشاط را خندیدن تعریف میکنید؟ همینکه جامعه پویا است یعنی نشاط دارد و ما باید نشاط و امید را به جامعه بازگردانیم و بهترین نشاط امید است. اگر منظور از شما از نشاط به وجد آمدن و تفریح مردم است، بهترین آن ورزش است که ما در حال پیگیری سازوکارهایی برای ورزش همگانی مردم مشهد هستیم.
او گفت: ما معتقد هستیم این احتمال وجود دارد که مسائل معیشتی مردم را دچار سختی کرده که واقعیت هم هست اما فعالیتهای دولتی برای امیدآفرینی در مردم است و ما خیلی به آینده امیدوار هستیم.
داوری گفت: یک کار ویژهای که در مشهد انجام شد و روزی که ما تصمیم گرفتیم «سرود سلام فرمانده» را اجرا کنیم به این طرح (تغییرات یارانهای خورد) بسیاری ملاحظه داشتند که این کار انجام نشود، ولی مردم خوب استقبال کردند و این یعنی نشاط و امید و از این جنس کارها باید انجام شود.