پایگاه اینترنتی شبکه تلویزیونی آر تی در خبری به نقل از پایگاه اینترنتی بلومبرگ نوشت: آمریکا به دنبال دور کردن هند از روسیه است. گزارش شده است یک بسته کمک نظامی ۵۰۰ میلیون دلاری با هدف منصرف کردن هند از (گرایش به) روسیه در راه است.
در این خبر آمده است: دولت آمریکا مایل است با ارائه یک بسته کمک نظامی به هند، از این کشور بخواهد به تدریج همکاری دفاعی اش با روسیه را کاهش دهد.
شبکه تلویزیونی بلومبرگ به نقل از منابع آگاه گزارش داد: ارزش این بسته نظامی ۵۰۰ میلیون دلار است.
روسیه مدت طولانی است که تامین کننده سلاح برای هند است،و به ویژه سامانههای تسلیحاتی همچون جنگندهها و زیردریاییهای تهاجمی را در اختیار این کشور قرار میدهد. دست کم از سال ۲۰۰۰ میلادی، مسکو فروشنده اصلی سلاح به دهلی نو بوده است، به جز سال گذشته (میلادی) که فرانسه در این زمینه پیشتاز شد و جای روسیه را گرفت. آمریکا، اسرائیل و انگلیس نیز از جمله مهمترین تامین کنندگان بزرگ (جنگ افزار برای هند) به شمار میروند.
هند سیاست کاهش وابستگی به تامین خارجی را از راه توسعه بخش دفاعی داخلی دارد و همچنین در سالهای گذشته به واردات تسلیحات تنوع داده است، با این حال مسکو شریک اصلی به شمار میرود و نزدیک به نیمی از نیازها (ی تسلیحاتی دهلی نو را) در پنج سال گذشته تامین کرده است.
بر اساس گزارش بلومبرگ، واشنگتن امیدوار است که این (بسته ۵۰۰ میلیون دلاری) کمک بتواند هند را از روسیه دورتر سازد و آن را به آمریکا نزدیکتر کند.
گزارش این شبکه پیش از نشست هفته آینده سران چهارجانبه - گروه چهارجانبه ساز و کار امنیتی هند - اقیانوس آرام - که همچنین آمریکا، ژاپن و استرالیا را نیز شامل میشود، منتشر شده است.
هند مانند بسیاری دیگر از کشورها از پیوستن به پویش تحت رهبری آمریکا برای مجازات روسیه به علت عملیات نظامی اش در اوکراین خودداری کرده است. دهلی نو به جای آنکه مانند کشورهای بزرگ اروپایی، منافع اقتصادی را با دامن زدن به تحریمهای مسکو قربانی کند، به خرید بیشتر (نفت) خام از روسیه با بهای تخفیف دار اقدام کرده است.
در حالی که مقامات غربی ناخرسندی خود را از حمایت نشدن سیاست هایشان در قبال روسیه ابراز کرده اند، از هرگونه اقدام تلافی جویانه علیه هند خودداری کرده اند. همین موضوع پیش از جنگ (روسیه در) اوکراین نیز حاکم بود.
واشنگتن از تحریم دهلی نو به علت اقدام این کشور به خرید سامانههای دفاع هوایی اس - ۴۰۰ خودداری کرده است. این موضوع، با رویکرد (آمریکا) در قبال چین و حتی ترکیه، هم پیمانش در ناتو که هر دو به علت خرید آن سامانه دفاعی با تحریم (آمریکا) رو به رو شده اند، در تناقض است.
منابع بلومبرگ اشاره نکردند که چه زمان و در چه صورت این قرارداد اعلام میشود و هند چه تسلیحاتی را از آمریکا دریافت خواهد کرد. این گزارش به طور ضمنی حاکی از آن است که تسلیحات فرانسوی ممکن است در کنار (جنگ افزارهای) تولید آمریکا قرار داشته باشد. چنانچه این بسته به میزانی باشد که منابع اعلام کرده اند، هند پس از اوکراین، اسرائیل و مصر یکی از بزرگترین دریافت کنندگان کمکهای نظامی آمریکا خواهد شد.
نه مقامات آمریکایی و نه هندی درباره تحقیق این پایگاه خبری در این زمینه، اظهار نظری نکردند.