سهراب مهدیان گفت: امروز با توجه به افزایش جمعیت، استقبال بالا از این ورزش و پیشرفت امکانات خبری از زورخانههای قدیم نیست.
مهدیان میگوید: سال ۹۲ کلنگزنی زورخانهای در خیابان فردوسی شمالی جنب سالن حجاب زده شد و اکنون قریب به ۱۰ سال از این اتفاق میگذرد، اما هنوز به جایی نرسیده است.
تمامی شهرستانهای استان مستعد پذیرش ورزشکار در این رشته هستند، اما متاسفانه بعضی از شهرستانها مانند لردگان که به خاطر شرایط فیزیکی و پتانسیل موجود توان فعالیت در این ورزش به صورت ذاتی در میان این قوم وجود دارد، زورخانهای برای پرورش این ورزش ندارند.
گلریزان یک حرکت خداپسندانه است که ریشه در فرهنگ زورخانهای و پهلوانی دارد و سالی یکبار در استان انجام میشود و ورزشکاران، مدعوین و خیرین برای آزادی زندانیان مبالغی را جمعآوری میکنند.
از آنجایی که این ورزش با آموزههای دینی تلفیق شده ورزشکاران بدون وضو وارد زورخانه نمیشوند، صلوات جزو لاینفک اجرای ورزشی است، مرشد به عنوان راهنما ورزشکاران را با خواندن اشعار و احادیث اخلاق در پرورش فکر، جسم و اندیشه در تمام مقاطع سنی هدایت میکند.
۹۹ درصد ورزش پهلوانی داشتن اخلاق، احترام به بزرگتر و پیشکسوتان، دستگیری از بینوایان و یاری ستمدیدگان است و یک درصد آن هنر ورزش پهلوانی است.
این عضو عضو شورای راهبردی و کمیته مرشدان فدراسیون ورزشهای پهلوانی میگوید: مسئولان باید بدانند که ورزش ملی و مذهبی ما چنان مغفول مانده که شاید تا سالیان دیگر حتی نامی از این ورزش نماند لذا قدرت گرفتن این ورزش همت مضاعف مسئولان را در گرفتن دست پهلوانان لازم دارد.
۱۷ شوال را روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانهای میدانند. این روز، نماد شجاعت و جوانمردی حضرت علی (ع) است که توانست عمر بن عبدود، نماد شرک و بت پرستی را شکست دهد.
امسال ۲۴ تا ۳۰ اردیبهشت ماه هفته ورزشهای پهلوانی است.
حضرت علی (ع) که نماد جوانمردی و بزرگی در تاریخ جهان است، در میان شیعیان جایگاه والایی دارد. به همین دلیل ۱۷ شوال را روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانهای نامیدهاند چرا که ورزش زروخانهای نماد جوانمردی، فروتنی، تواضع و بزرگی است.
بیش از یک هزار و ۴۰۰ ورزشکار که در این گود مقدس به انجام فعالیتهای پهلوانی میپرداختند، در دوران کرونا هم با تهیه و توزیع بستههای معیشتی و کمکهای مومنانه به یاد مولایشان علی (ع) مشق پهلوانی میکنند.
فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانهای به عنوان میراث معنوی ایرانیان شناخته میشود که قدمت باستانی داشته و در تفکرات و عقاید تک تک مردم ایران جا خوش کرده است.
با ظهور اسلام و رشد باورهای دینی، فرهنگ پهلوانی از میان داستانهای باستانی شاهنامه بیرون آورده شد و در زورخانهها با عنوان ورزش زورخانهای به حیات خود ادامه میدهد.
بیشتر بخوانید
با حمایت بیشتر مسئولان، چه بسا روزی برسد که پرچم این ورزش ناب و غنی ایرانی در بلندترین قله ورزش دنیا به احتزاز در بیاید.
پهلوانی یک نماد است که هر انسانی روی این کروه خاکی میتواند آن را داشته باشد فقط کافی است که صفات پاک و نیک انسانی را در وجود خود پیدا کند.
۱۲ زورخانه فعال و هفت سالن ورزشی واقع در شهرهای پردنجان، شلمزار، گهرو، فرادنبه و شیخ شبان مشغول فعالیت هستند، همچنین به تازگی زورخانهای در شهر نافچ افتتاح شده است.
سه زورخانه دیگر نیز در شهرهای شهرکرد، سامان و نقنه در حال ساخت است.