احمدی سنگری اظهار داشت: دو رودخانه زرجوب و گوهر رود تحت تاثیر زهرابههای سراوان و آبهای سمی ناشی از کودهای کشاورزی هستند که آلودگی خطرناکی را برای شهر با توجه به عبور این دو رودخانه از مرکز شهر به همراه دارد.
نماینده مردم رشت و خمام در مجلس با بیان اینکه تجمیع این فاضلابها در جریان مسیر این دو رودخانه به محلات فخب و سیاه اسطلخ، پیربازار و نهایت به تالاب انزلی و دریای کاسپین میرسد گفت: بوی تعفن و آزار ساکنین مرکز و حاشیه شهر رشت و همچنین محلات در مسیر عبور آب رودخانههای زرجوب و گوهررود، ناقل بودن برخی از حیوانات با مصرف آب این رودخانهها، امکان انتقال بسیاری از بیماریها بین مردم بهویژه دانشآموزان و آلوده شدن محصولات کشاورزی از خسارتهای این آلودگی برای استان است که با عرضه محصولات کشاورزی به سایر استانها، کل کشور را تحت تاثیر قرار داده و بعد ملی مییابد.
او با اشاره به عدم اطلاع برخی از مسئولان کشوری از معضل بزرگ پسماند گیلان تصریح کرد: بخشهای لشتنشاء، خشکبیجار، سنگر و کوچصفهان فاقد فاضلاب شهری و تصفیهخانه هستند و تمام فاضلابهای شهری، صنعتی و خانگی وارد رودخانههای این بخشها میشوند و در صورت عدم جلوگیری از وضعیت موجود، فاضلابهای این مناطق در آیندهای نزدیک با مشکلاتی نظیر رودخانههای گوهررود و زرجوب مواجه میشوند.
احمدی سنگری با پیشنهاد فازبندی ورودی فاضلابها به رودخانهها با هدف جلوگیری از ورود فاضلاب بیمارستانی و صنعتی با راه اندازی تصفیه خانههای محلی اذعان کرد: باید تصفیهخانههای محلی بهویژه فخب توسعه داده شود تا همه آبها به این تصفیه خانه هدایت و در اینجا تصفیه شود.
او بر لزوم راه اندازی تصفیهخانههای محلی تاکید کرد و بیان داشت: باید فاضلابهای مناطق مختلف مثل زندان لاکان یا مسکن مهر در تصفیه خانههای محلی فاضلاب خود را تصفیه کنند تا آب سالم وارد رودخانههای گوهررود و زرجوب شود.
نماینده مردم رشت و خمام در مجلس رهاسازی حریم رودخانهها توسط شهرداریها را مورد اشاره قرار داد و اظهارکرد: مقرر گردید جلسهای فی مابین شرکت آب و فاضلاب کشوری با قرارگاه خاتم الانبیاء (ص) بهمنظور اجرای پروژه ساماندهی رودخانههای گوهر رود و زرجوب و لایروبی و آزادسازی مناطق در حریم مسیر طرح، برگزار شود.
او ادامه داد: در انعقاد تفاهمنامه چهار هزار میلیارد تومانی با قرارگاه خاتم الانبیاء (ص) و اختصاص بودجههایی از طرف رئیس جمهور، وزیر کشور و استاندار گیلان نیز اعتبار خوبی برای ساماندهی پسماند سایت زباله سراوان و گوهر رود و زرجوب در نظر گرفتهاند، تا در دولت مردمی با همکاری و انسجام مسئولین انقلابی شاهد عبور از این وضعیت اسفناک باشیم.
احمدی سنگری از دیگر مباحث مهم در این نشست را وضعیت آب شرب برخی مناطق شهرستانهای رشت و خمام که در معرض آسیب جدی و خطر نفوذ فاضلابها در سفرههای آب زیرزمینی هستند اعلام کرد و اذعان داشت: با اختصاص مبلغ ۶۰۰ میلیارد تومان مقرر گردید، در اسرع وقت مناطق فوق الذکر از آب شرب سالم با عبور از تصفیه خانه بهرهمند شوند تا خانواری ناچار به استفاده از آب چاه نباشد.
وی در پایان تاکید کرد: در تلاشیم تا علاوه بر اینکه تا پایان سال ۱۴۰۱ ورود زبالهای به سراوان نداشته باشیم، بتوانیم برای شیرابه و زهرابههای آن تدبیری بیندیشیم و همزمان گامی موثر در جهت نجات رودخانههای گوهررود و زرجوب برداریم.