رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه ای گناباد گفت: نخستین دوره رقابت‌های ملی آزاد مهارت سفال کشور عصر سه شنبه به میزبانی گناباد آغاز شد.

مهدی مروج گفت: از جمله اهداف برگزاری این مسابقه ها حمایت از صنایع کوچک و کشف استعدادهای حرفه‌ای در حوزه سفال، ایجاد فرصت مناسب برای شکوفایی مهارت‌های این حوزه، ترویج و ارتقاء فرهنگ مهارت آموزی و شناسایی نخبگان و استادکاران مهارتی سفال در سطح کشور است.

رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه ای گناباد و مسئول برگزاری نخستین دوره رقابت‌های ملی آزاد سفال کشور گفت: از مجموع ۱۹۰ نفر که از استان‌های مختلف کشور شامل خراسان رضوی، تهران، همدان، مازندران، کرمان، اصفهان، هرمزگان، ایلام، فارس، خراسان شمالی، یزد و آذربایجان شرقی، برای حضور در این رقابتها ثبت نام و اعلام آمادگی کردند ۱۳۴ نفر مورد تایید قرار گرفتند و در این رقابت‌ها شرکت کرده‌اند.

سفال "مند" از پنج هزار سال قبل در روستایی با همین نام در فاصله سه کیلومتری مرکز گناباد خراسان رضوی تولید می شود. مهم‌ترین مشخصه سفال مند عناصر تزئینی برگرفته از طبیعت در چهار گروه انسانی، حیوانی، گیاهی و هندسی است و نقش ماهی که زینت بخش اکثر سفالهای مند گناباد است جایگاه والایی در روایات اسطوره‌ای دارد.

او گفت: از این تعداد ۲۲ نفر از گناباد و سایر شهرستان های خراسان رضوی و ۱۱۲ تن از دیگر نقاط کشور به مدت سه روز در رشته های مهارتی سفالگر، چرخ کار، میناکار، لعاب کار و طراح با هم به رقابت می پردازند، این رقابت های ملی با همکاری مرکز آموزش فنی و حرفه ای و شورای اسلامی روستای مند برگزار می شود.

رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه ای گناباد گفت: روستای مند گناباد یکی از قطب های مهم تولید سفال در کشور است که بنا بر گفته مورخان و کارشناسان میراث فرهنگی قدمت تولید سفال در آن به حدود پنج هزار سال قبل بر می گردد.

دکتر اکبر امینی هم در آیین آغاز مسابقه های ملی آزاد تولید سفال در گناباد گفت: استفاده از ظرفیت‌های بومی و فرهنگی و اصیل هر منطقه ای از مصادیق بارز رونق اقتصادی محسوب می شود و با توجه به قدمت چند هزار ساله قدمت تولید سفال در گناباد برگزاری این رقابت‌ها نقش مهمی در معرفی این قابلیت در سطوح منطقه ای و ملی دارد.

مسئول طرح و برنامه پارک علم و فناوری استان خراسان رضوی گفت: با برگزاری این رقابتها فرصت مغتنمی فراهم می شود که هنرمندان تولید سفال خلاقیت ها و نوآوری خود را در معرض دید عموم قرار دهند و تلفیق بین هنر و نوآوری و فناوری بهتر رقم می خود و مهمترین نتیجه آن رونق این صنایع دستی اصیل کشور در توسعه و رونق اقتصادی است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.