حاج کاظمی گفت: در فصل بهار بعد از هر باران، سیلاب با سرعت وارد سد شده و همراه خود گل و لای زیادی را وارد سد میکند به همین دلیل مشخصات فیزیکی و شیمیایی آب به هم میخورد و تغییرات شدیدی در اکوسیستم آب ایجاد میشود.
او می گوید: با ورود سیلاب و گل و لای به سد نیز استرس زیادی به ماهی وارد میشود و سرعت تکثیر بالا رفته که همین موضوع تراکم را بالا میبرد؛ همچنین با ورود گل و لای به سد آب ششهای ماهی کارایی لازم را در آب گل آلود از دست میدهد و تنفس ماهی با مشکل مواجه میشود.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: علاوه بر دلایل مذکور طبق بازدیدی که از سد گلابر و ماهیان انجام شده، تراکم ماهی در سد خیلی بالاست، و عمر ماهیها نیز افزایش یافته و با این حال چندین مورد نمونه برداری از ماهیها انجام شده و انواع آلودگی قارچی و انگلی به فور در بین آنها وجود دارد و همین امر از علل اصلی مرگ ماهیهای سد گلابر است.
حاجکاظمی می گوید: ۹۹ درصد تلفات ماهیهای سد گلابر مربوط به انواعی از ماهی است که کفزی هستند، و تغییرات اکوسیستم، تغییر شدید در خواص فیزیک و شیمیایی آب، بیماری انگلی، بیماری قارچی، اختلال در تنفس، افزایش فعالیت ماهی، استرس مربوط به گرم شدن آب، تراکم شدید ماهی دلایلی هستند که هر ساله در این فصل سبب مرگ دسته جمعی ماهیان سد گلابر میشوند.