کتاب یک کالای فرهنگی است که علاوه بر عنوان و طرح جلد جذاب به محتوایی نیاز دارد که مخاطب تا انتهای صفحه را بخواند و اینگونه با استقبال مخاطبانش روبه رو شود، محتوایی که خلاق و پر از حرفهای تازه برای خوانندگان اثر باشد میتواند باعث شود تا مخاطب آثار بعدی نویسنده را دنبال کند و از نویسنده اش توقع داشته باشد اثری جدید و موفق بنویسد و در آینده اثر هنری موفق تری به وی ارائه کند.
هنگامی که یک نویسنده یا شاعر مسیرش را در نگارش اثرش به درستی طی کند، میتواند مخاطب خود را حفظ کند یا به زنجیرهی آنها بیفزاید، بر همین اساس تجدید چاپ کتاب و میزان فروش آن یکی از عواملی است که نشان میدهد، کتاب موجود در بازار با استقبال خوبی از سوی مردم مواجه شده اند و افراد زیادی هنوز بعد از گذشت سالها افراد زیادی تهیهی کتابهای جدید و قدیمی از یک نویسنده را پیگیری میکند.
انتشارات شناخته شده و تخصصی میتواند عاملی موثر برای فروش یک کتاب باشد، وجود نشرهای متمرکز بر فعالیت تعریف شده ای، چون شعر، رمان و... باعث میشود، نویسنده و مخاطب بدانند، باید به کدام انتشارات مراجعه کنند.
عواملی از جمله زمان انتشار، برگزاری رونمایی از کتاب و قیمت کتاب به نوعی در پرفروش شدن آن موثر هستند، اما بیشتر از آنچه که گفته شد محتوا و مخاطب تعیین کننده پر فروش شدن یا نشدن کتاب هستند، محتوای کتاب است که فرد را مجاب میکند مطالعه کتاب را ادامه دهد. اینگونه مشخص میشود؛ آیا نویسنده کتاب توانسته است او را به عنوان یک مخاطب راضی نگهدارد؟ اگر غیر از این باشد فرد تعداد زیادی کتاب در کتابخانهی خانه اش دارد که سال هاست کسی آن را نخوانده و نباید صرف فروش بسیار یک کتاب تصور کرد که آن اثر در لیست کتابهای پرفروش قرار دارد.
مجموعهای از کتابهای پر فروش نویسندگان ایرانی را با توجه به محتوای مناسب آن در این گزارش فهرست کرده ایم تا زمینه شروع کتابخوانی افراد علاقمند به این موضوع را فراهم کنیم.
«رمان پرندهی من» اثر فربیا وفی در سال ۱۳۸۱ منتشر شد. این کتاب مورد تایید و استقبال بسیاری از منتقدین قرار گرفته است و برنده جایزه بهترین رمان سال ۱۳۸۱، جایزه سومین دوره جایزه هوشنگ گلشیری و دومین دوره جایزه ادبی یلدا شد و بنیاد جایزه ادبی مهرگان و جایزه ادبی اصفهان از این اثر تقدیر کرد.
دومین کتاب از لیست پرفروش این گزارش از نویسندهای ایرانی و ارمنی تبار به نام زویا پیرزاد است که با دو کتاب «چراغها را من خاموش میکنم» و «عادت میکنیم» در میان اهالی ادبیات شناخته شده است، این نویسنده جوایزی همچون بهترین رمان سال پکا، بهترین رمان سال بنیاد هوشنگ گلشیری، کتاب سال وزارت ارشاد جمهوری اسلامی و لوح تقدیر جایزه ادبی یلدا را به دست آورده است.
«ضد» یکی از آثار فاضل نظری از برجستهترین غزل سرایان معاصر کشور است که اشاره به نفس امارهی انسان دارد، آثار او از پر تیراژترین آثار شعر معاصر فارسی است، عمده شهرت غزلیات فاضل نظری به سبب وجود مضامین لطیف در عین حال بدیع آنهاست عاملی که باعث شد، اشعارش در میان اقشار مختلف مردم از استقبال بالایی برخوردار شود.
«خانه لهستانیها» به قلم مرجان شیرمحمدی در ۲۰۹ صفحه داستان زندگی آدمهایی است که در خانهای بزرگ در جنوب تهران زندگی میکنند، خانهای قدیمی که قصهها و رازهایی را در خود نهفته دارد، این کتاب که در سال ۱۳۹۷ به چاپ رسید و جزء مجموعه کتابهای پرفروش چند سال اخیر است.
«اینهمه آدم در دنیا دارند نباتی زندگی میکنند. بیدار میشوند و میخورند و میدوند و میخوابند. همین. مگر به کجای دنیا برخورده؟ بابا گفت جوری زندگی کن که بعد از تو آدمها تو را یادشان بیاید» قسمتی از متن کتاب پاییز فصل آخر است که به قلم نسیم مرعشی با موضوع داستان فارسی در سال ۱۳۹۳ به چاپ رسید، این رمان موفق شد طی دو سال به چاپ بیستم برسد.
«اندر آداب نوشتار» که در سال ۱۳۹۰ اثرجعفر مدرس صادقی از سوی نشر مرکز به عنوان یکی از پرفروشترین کتابهای این انتشارات معرفی شد، این کتاب کمک میکند تا افراد شیوهی صحیح نوشتار را آموزش ببینند.
کسانی مخاطبان علی صلح جو نویسنده، زبانشناس، ویراستار، نویسنده، مترجم و پژوهشگر ترجمه هستند که میخواهند وارد دنیای ترجمه شوند یا کسانی اند که احتمالاً اثری را هم ترجمه کردهاند، کتاب «بیایید ترجمه کنیم» اثری از این مترجم است که در آذر ۱۳۹۹ برای اولین بار به چاپ رسید.