در چند ماه اخیر کمبود و نوسان قیمت کالاهای اساسی مورد نیاز مردم به یکی از چالشهای اساسی و نگران کننده به ویژه برای اقشار کم درآمد تبدیل شده است که در ماه مبارک رمضان با داغی بازار دلالان و محتکران و نبود نظارتهای دقیق و مستمر این موضوع تشدید شده است.
بیشتر مردم در جنوب سیستان و بلوچستان از نبود امکانات رفاهی و زیر ساختی رنج میبرند و حال معضل کمبود و گرانی اقلام ضروری برای گذران زندگی به آن اضافه شده است و مسئولین نیز با آمار و ارقام توجیهی، نمک بر زخم مردم میپاشند.
بسیاری از شهروندان اذعان میکنند که اگر مسئولین با فعال کردن تیمهای نظارتی، بازرسی دقیق و مستمر بر نحوه توزیع و قیمت گذاری کالا اساسی داشته باشند و در کنار آن بازرسین جهاد کشاورزی، سازمان تعزیرات حکومتی و نهادهای امنیتی برخورد جدی با محتکران و قاچاق کالا داشته باشند تا حدودی میتوان از آشفتگی بوجود آمده در بازار جلوگیری کرد.
مجیب حسنی سرپرست فرمانداری شهرستان نیکشهر میگوید: از ابتدای سال تاکنون ۳۷۹ تن کالای اساسی تنظیم بازار شامل روغن، شکر، مرغ و گوشت منجمد گوساله جذب شده است که بخشی از آن توزیع و عرضه بخشی دیگر همچنان ادامه دارد.
او می گوید: با هدف رفاه حال شهروندان و کاهش صفها، مراکز توزیع شکر و روغن در مرکز شهرستان نیکشهر از ۲ به ۶ مرکز افزایش یافته است و همچنین توزیع کالای اساسی در مراکز بخشها و هفت روستای پرجمعیت در حال انجام است.
حسنی گفت: در این مدت نیز ۲ مورد احتکار کالای اساسی و ۵۰ تن روغن قاچاق در نیکشهر کشف شده است که در تلاش هستیم با دستور قضایی، مستقیم وارد بازار شود.
به هر حال آنچه که مسلّم است مردم باید ساماندهی در بازار کالای اساسی را لمس کنند و هر روز شاهد تلاطم و نابسامانی در تامین مایحتاج زندگی خود نباشند.
انحصار برخی از اقلام توسط تعدادی از افراد خاص و نبود نظارت صحیح بر روند قیمت گذاری باعث شده است که در سطح شهرستانهای جنوبی استان شاهد اختلاف شدید قیمت کالاها باشیم.
انتظار مردم از دولت سیزدهم آیت الله رئیسی که با رویکرد عدالت محوری و محرومیت زدایی کار خود را آغاز کرده است این که اجازه ناامید کردن مردم توسط مسئولان با ارائه گزارشهای نمادین را ندهد و با شفافیت و مبارزه با رانت خواری مشکلات معشیتی مردم را ساماندهی کنند.