حرکت بعدی ایلان ماسک در توئیتر، سوالی است که در چند روز اخیر در بین افراد مرتبط با سیلیکون ولی و وال استریت، داغ و پر حاشیه بوده است.
بعدازظهر جمعه، هیئت مدیره توئیتر اعلام کرد که استراتژی قرص سمی را تصویب کرده است. اقدامی که شرکتهای دولتی از دهه ۱۹۸۰ برای محافظت از خود در برابر سرمایهگذارانی مانند ایلان ماسک از آن استفاده کردهاند.
پیشنهاد ماسک برای هر سهم توئیتر ۵۴.۲۰ دلار بوده است و ارزش آن را حدود ۴۳ میلیارد دلار اعلام کرده است، اما استراتژی قرص سمی نشان میدهد که هیئت مدیره فکر نمیکند این پیشنهاد به اندازه کافی خوب باشد. این مبلغ تقریباً ۳۸ درصد بیش از زمانی است که ماسک میزان سهام خود در توئیتر را فاش کرد، اما در مقابل تقریباً یک چهارم کمتر از ارزش بازار سهام توئیتر در جولای گذشته است.
البته ماسک قبل از جلسه جمعه هیئت مدیره، در مصاحبه پنجشنبه خود گفته بود که "پلن بی" دارد و اصرار داشت که پیشنهاد ۵۴.۲۰ دلاری برای هر سهم بهترین پیشنهاد و انتخاب نهایی او خواهد بود.
مطمئناً این امکان وجود دارد که ایلان ماسک ثروتمندترین فرد جهان، بتواند از پس آن بربیاید. او میتواند برای ارائه پیشنهاد بالاتر سهام تسلا را بفروشد یا وام بگیرد. او گفته است که مورگان استنلی را برای مشاوره گرفتن استخدام کرده است.
برای مردی که در توئیتر زندگی میکند و دوست دارد توجه میلیونها دنبال کننده خود را در آنجا جلب کند، این مهم است که بتواند نفوذ و قدرت بیشتری در این شرکت داشته باشد.
پیشنهاد او در توئیتر مورد حمایت زیادی قرار گرفت. حتی بخش قابل توجهی از تحلیلگران وال استریت که سهام توئیتر را دنبال میکنند، فکر میکنند که قیمت پیشنهادی ماسک قیمت خوبی است.
همانطور که معلوم شد، ماسک در مورد پیشنهاد "بهترین و نهایی" خود جدی بوده است. حتی یکی از فرضیهها این است که، همه این کارها میتواند به نوعی نمایش بوده باشد. او تفریح خود را داشته است، دوباره در تیتر یک شده و مهمتر از همه ارزش سهام او بالا رفته است و اگر او به آرامی و با دقت سهمهای خود را بفروشد، احتمالاً با سود ۵۰۰ میلیون دلاری یا بیشتر میتواند کنار بکشد، که به هیچ وجه بد نیست.
فرضیه دیگر این است که ماسک میتواند با یک یا چند فرد ثروتمند دیگر یا با یک خریدار نهادی مانند یک شرکت سهامی خاص همکاری کند تا توئیتر را به صورت کامل بخرد. چند روز قبل فرد ویلسون سرمایهگذار اولیه توئیتر، علناً در توئیتی بیان کرد که "توئیتر نباید متعلق به یک نفر باشد. " حالا با تشکیل یک کنسرسیوم او میتواند این کار را انجام دهد و از تیغ انتقادات در امان باشد.
زمانی که یک شرکت بزرگ مثل توئیتر خریدار پیدا میکند، در اکثر مواقع با پیشنهادهای دیگری هم روبهرو میشود. طبق گزارش نشریه فوربز، میلیاردری به نام "اورلاندو براوو" و همچنین شرکت "Thoma Bravo" نسبت به خرید این شبکه اجتماعی ابراز تمایل کردهاند.
این احتمال وجود دارد که در آینده شرکتها و افراد بیشتری بخواهند توئیتر را بخرند که همین موضوع میتواند رقابت را افزایش دهد. البته این در صورتی است که هیات مدیره و سهامداران با فروش شرکت موافقت کنند. در صورت موافقت، باید منتظر ارائه پیشنهادهای مختلفی باشیم و احتمالا ماسک هم مجبور میشود حرفش را زیرپا بگذارد و رقم پیشنهادیاش را بالا ببرد. البته این احتمال هم وجود دارد که در نهایت ثروتمندترین فرد جهان، تسلیم یک فرد یا شرکت دیگر شود.
استراتژی قرص سمی یکی از رایجترین روشها برای دفاع از شرکت در مقابل سرمایه گذار مهاجم است. اما روش دیگری هم وجود دارد و آن هم این است که شرکت، خریدار مورد علاقه خود را پیدا میکند، کسی که مدیریت و مسیر فعلی شرکت را دست نخورده نگه میدارد. اگر چالش ماسک و توئیتر ادامه داشته باشد، ممکن است این اتفاق بیفتد.
یکی دیگر از فرضیهها و راههای پیش روی ایلان ماسک این است که او از کشمکش با توئیتر خسته شود و شبکه اجتماعی خود را ایجاد کند.
ماسک همچنان مصمم است که دیدگاه خود را درباره آزادی بیان محقق کند. او قبلا اظهار داشته که توئیتر و دیگر پلتفرمهای رسانههای اجتماعی بهطور غیرمنصفانه مانع بحث میشوند و دارای ایراداتی هستند. این احتمال وجود دارد که او با سرمایه عظیم خود پلتفرم رسانه اجتماعی مخصوص خود را ایجاد کند.
البته این نقشه کمتر محتمل است، زیرا تلاشهای ترامپ برای راهاندازی یک شبکه اجتماعی مستقل، نشان میدهد که ساختن یک رقیب از ابتدا برای توئیتر دشوار است. اما ایلان ماسک گزینههای زیادی دارد که میتواند روی آنها کار کند.
بیشتر بخوانید