امام جمعه شیراز گفت: اقدام گروه‌های جهادی در عرصه‌های مختلف، نوعی ایجاد تاب آوری اجتماعی در جامعه است.

آیت‌الله دژکام در نشست صمیمی جمعی از مسئولان گروه‌های جهادی که در آستانه رزمایش جهادگران فاطمی فارس انجام شد، گفت: در جامعه وقتی بخواهیم به صورت ایده‌آل وضعیت معیشت و زندگی مردم را سامان دهیم باید بخش‌های مختلف در آن جامعه فعال باشد.

به گفته او یکی از مهمترین بخش‌ها مسئله تولید است لذا انتظار داریم گروه‌های جهادی برای ورود تخصصی به مسئله تولید تاکید بیشتری داشته باشند؛ بنابراین می‌شود از توان گروه‌های جهادی در عرصه تولید استفاده کنند، اما باید با مطالعه و با دانش اقدام شود.

امام جمعه شیراز گفت: تا مسئله تولید را حل نکنیم نمی‌توان مشکلات جامعه بویژه در حوزه اقتصاد را حل کرد که در این بین دولت نقش عمده و اصلی را دارند.

آیت‌الله دژکام در بخش دیگری می‌گوید: اقدام گروه‌های جهادی در عرصه‌های مختلف، نوعی ایجاد تاب آوری اجتماعی در جامعه است البته این به معنی حل اساسی مشکل نیست بلکه اقداماتی است که فرصت را مهیا می‌کند تا دولت اقدامات لازم را انجام دهد.

او گفت: ضعف در بخش تولید و فساد در بخش توزیع عامل گرانی است و این باید به گونه‌ای حل شود و انتظار می‌رود نخبگان جوانان جهادگر به این مسئله ورود کند و باید بدانند پرسش اصلی کجاست و چه میدانی در اولویت اصلی و بدان ورود کنند و مشغول کار مهمتر شوند.

نماینده ولی فقیه در فارس در ادامه به نظرات ارائه شده توسط گروه‌های جهادی اشاره و گفت: لازم است جهادگران با محوریت بسیج سازندگی در کمیسیون محرومیت زدایی شورای شهر شیراز نقش آفرین باشند و بستر حضور را شورا و بسیج سازندگی فراهم کنند.

اسماعیل قزل سفلی رئیس سازمان بسیج سازندگی فارس نیز گفت: انقلاب اسلامی از ابتدای نهضت با حضور مردم آغاز شد، با حضور مردم به ثمر نشست و با حضور مردم استمرار یافته و در حال استکمال خود است.

جانشین قرارگاه جهادسازندگی و محرومیت زدایی سپاه فجر فارس گفت: یکی از عرصهپ‌های مهم که در نظام جمهوری اسلامی وجود دارد فراهم کردن بستر حضور مردم در سازندگی و آبادانی مناطق کم برخوردار و محروم است و این وظیفه در ابتدا بر عهده جهاد سازندگی بود و در ادامه با فرمان مقام معظم رهبری به عهده بسیج سازندگی گذاشته شد.

او گفت: در آن فرمان تاریخی مقام معظم رهبری که در اردیبهشت سال۷۹ مطرح شد؛ سازماندهی، اعزام و اداره گروه‌های جهادی بر عهده بسیج اشت و تامین عرصه و پشتیبانی مالی آن وظیفه دولت است. خوشبختانه امروز با حضور گسترده جوانان در عرصه عمران و آبارانی کشور، دوره درخشانی از این حضور را به ثمر نشاندند.

قزل‌سفلی گفت: در سال‌های اخیر جریان جهادی که متولد همین انقلاب اسلامی بود گسترش پیدا کرده و در استان فارس این مسئله به وضوح قابل مشاهده است. امروز جریان جهادی به نقطه قوت و افتخار نظام جمهوری اسلامی تبدیل شده است؛ به گونه‌ای که بدون تردید در گام دوم انقلاب اسلامی، مهمترین مولفه قوی شدن نظام اسلامی همین جریان جهادی است.

او گفت جریان جهادی با نقش آفرینی در چالش‌های اساسی و رخداد‌های مختلف بلایای طبیعی و اخیرا در همه گیری ویروس منحوس کرونا و ... به خوبی توانسته کارآمدی و توانمندی خود را برای همه عیان کند.

قزل سفلی گفت: بار‌ها مقام معظم رهبری از جریان جهادی و جوانان جهادگر تقدیر کرده است و بیان رهبری و تاکید ایشان بر عبارت "حرکت‌های جهادی شگفت انگیز" نشان از موثر بودن و اقدامات خوب جهادگران است. جریان جهادی در کنار تمام خوبی‌هایی که دارد بویژه در جریان مقابله با ویروس کرونا خالق خرمشهر‌های جدید بودند و در دورانی که کسی جرات ورود به این مسئله را نداشتند این جهادگران هرجایی که لازم بود پا در میدان گذاشتند یکی از نمونه‌ها همان اقدام طلبه‌های جوان بود که در دارالرحمه شیراز تلاش کردند تا متوفیان کرونایی روی زمین نمانند و در حالی‌که اقوام بیماران کرونایی و متوفیان جرات نزدیک شدن به آن‌ها را نداشتند، اما این جوانان جهادگران هر جا لازم بود کمک می‌کردند؛ آیا این غیر از خلق یک خرمشهر جدید است؟

او گفت: یا وقتی با خستگی کادر درمان مواجه بودیم و هر پرستار باید به حداق ۸ تا ۱۲ بیمار کرونایی خدمات رسانی میکردند؛ این جهادگران بودند که یاری رسان شدند و ابتدا در بیمارستان علی اصغر (ع) و سپس در ۲۸ مرکز درمانی حاد تنفسی کل استان در قالب طرح همیار بیمار مشغول خدمت شدند.

رئیس سازمان جهاد سازندگی فارس همچنین با اشاره به اینکه جهادگران هر جا لازم باشد به صورت مسئله محور ورود می‌کنند، گفت: یکی دیگر از ویژگی این جریان جهادی و جهادگران همان "ترجمان واقعی ما می‌توانیم" است و این جریان به گونه‌ای به بلوغ رسیده که وارد میدان‌های تخصصی شده‌اند در عرصه‌های آبرسانی، مسکن سازی، راه سازی، سلامت و ... خدمات رسانی می‌کنند؛ برای مثال یکی از این گروه‌های تخصصی این توانمندی را دارند که در هر ۷۲ روز یک مسکن با استاندارد‌های بنیاد مسکن را می‌سازند.

علی اصغر قاسمی، مسئول مجمع جهادگران فارس نیز خواستار استفاده از تریبون نماز جمعه برای معرفی و ترویج گفتمان جهادی و همچنین تذکر به مسئولین و ادارات برای انجام وظایفشان نسبت به گروه‌های جهادی شد.

محمد امین شریفی، مسئول گروه جهادی انصار المهدی نیز بر خواستار تشکیل کارگروه محرومیت زدایی در دفاتر ائمه جمعه شد.

سازماندهی به نحوه کمک رسانی به نیازمندان و برای جلوگیری از موازی کاری توسط ادارات بهزیستی، کمیته امداد و گروه‌های جهادی و لزوم تعامل بیشتر بین این نهاد‌ها نیز از مهمترین درخواست‌های زهرا رویگر، مسئول گروه جهادی الزهرا (س) بود.

نجمه اشرافی، مسئول گروه جهادی نادیان هم معتقد بود که توان عظیم گروه‌های جهادی؛ به جای پرداختن به شاخ و برگ مسائل و مشکلات، باید وارد حل ریشه‌ای و بنیادی مسائل مردم شود و بر جلوگیری از توزیع کور و غیر شفاف سبد‌های ارزاق تاکید کرد و خواستار ورود نماینده، ولی فقیه در استان برای گفتگوی مستقیم با اقشاری مانند کشاورزان برای پیشگیری از بحران‌های احتمالی شد.

محمدهادی ساجدی، عضو فعال جهادگران حوزه سلامت نیز لزوم هماهنگی بین گروهو‌های جهادی پزشکی برای گسترش خدمات و ارائه آن در تمام نقاط محروم پیشنهاداتی ارائه کرد و روح‌الله مستوری بعنوان نماینده گروه‌های جهادی ورزشکاران به حل مشکلات ورزشکاران راگبی در شیراز پرداخت.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
علي اصغر كريمي
۱۴:۵۳ ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
سلام
شيوه جهادي مردمي دانش بنيان در قانون برنامه و بودجه صراحتا تعريف و رسما مورد حمايت و ترويج قرار گيرد ان شاءالله
آخرین اخبار