رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان گفت: به سبب احتمال ابتلا به تب کریمه کنگو از مصرف جگر نیم پخته خودداری شود.

آمنه زینلی گفت: تب کریمه کنگو در دام به جز تب علائم بالینی مشخص ندارد و نظارت بر کشتار دام در کشتارگاههاو پرهیز از کشتار غیر مجاز و سم پاشی دام‌ها و اماکن دامی یکی از مهمترین عوامل پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو و اولویت‌های شبکه دامپزشکی است.

به گفته او شهروندان باید به نکاتی از جمله سم پاشی اماکن دامی، رعایت بهداشت فردی هنگام تماس با دام، گوشت و آلایش دامی و پرهیز از کشتار دام خارج از کشتارگاه بیشتر توجه کنند و از مصرف جگر به صورت نیم پخته خودداری کنند.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان گفت: اقداماتی در این خصوص توسط کارشناسان دامپزشکی در حال انجام است که می‌توان به نظارت بر فعالیت کشتارگاه‌ها و سم پاشی دام‌ها و اماکن نگهداری دام‌ها علیه کنه‌های دامی و مبارزه و برخورد با کشتار غیر مجاز و نگهداری لاشه‌ها در پیش سرد به مدت ۲۴ ساعت اشاره کرد.

زینلی می‌گوید: کلیه دام‌ها قبل از جابجایی و تردد بایستی سم پاشی شوند و همچنین بایستی گواهی بهداشتی قرنطینه‌ای از شبکه دامپزشکی دریافت کنند.

رییس شبکه دامپزشکی عمده‌ترین راه‌های انتقال بیماری تب کریمه کنگو به انسان را ، تماس با خون و ترشحات لاشه دام آلوده در زمان ذبح، گزش کنه یا دستکاری و له کردن آن با دست بدون پوشش، تماس با خون، ترشحات و نمونه‌های بافتی بیمار آلوده عنوان کرد.

او از دامداران خواست در نگهداری دام‌ها و تماس با آن‌ها نکات بهداشتی را رعایت کنند و گفت: شهروندان نیز گوشت مورد نیاز خود را از مراکز تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند، زیرا لاشه دام‌ها در کشتارگاه‌ها به مدت ۲۴ ساعت در سردخانه در دمای ۰ تا۴ درجه سانتی گراد نگهداری می‌شود و بعد از این مدت مصرف گوشت قرمز مشکلی برای انسان ندارد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.