روستای برغان در دهستان برغان، بخش چندار شهرستان ساوجبلاغ در غرب استان البرز واقع شده است و در دل کوههای البرز در ارتفاع ۱,۶۵۰ متری از سطح دریا، در میان کرج و هشتگرد قرار دارد. رونق صنعت گردشگری در این روستا بهدلیل قرار گرفتن در مسیر کرج بهسمت کردان است؛ البته نباید فراموش کرد که موقعیت جغرافیایی برغان در بین دو رود سنج و شاهرود نیز یکی از دلایل مهم توسعه این روستا به شمار میآید، رودهایی که از کوههای البرز مرکزی سرچشمه میگیرند و از کنار روستا عبور میکنند.
مختصات جغرافیایی برغان ۵۰ درجه و ۵۶ دقیقه طول شرقی و ۳۵ درجه و ۵۷ دقیقه عرض شمالی است. برغان در شمال غربی کرج قرار دارد و فاصله آن تا مرکز شهر کرج ۲۱ کیلومتر (حدود ۴۰ دقیقه رانندگی) است. این روستا با مرکز شهر تهران حدود ۶۸ کیلومتر (یک ساعت و نیم) فاصله دارد.
برای رسیدن به روستای برغان دو راه وجود دارد. از تهران وارد آزادراه تهران - کرج و سپس کرج - قزوین شوید تا به کردان برسید. سپس در کیلومتر ۲۰ اتوبان وارد جاده کردان برغان شوید که در دهانه درهای سرسبز قرار گرفته و یک رودخانه در کنار آن در جریان است. پس از عبور از چند روستا (چلنگدار، سیاهکران، علاقبند، تالیان، امینآباد) به برغان خواهید رسید.
مسیر دسترسی دوم از داخل شهر کرج است. از رجاییشهر و گوهردشت کرج وارد جاده باغستان - آتشگاه شوید و سپس با استفاده از تابلوهای راهنما بهسمت برغان بروید. این جاده پرپیچوخم و کوهستانی است و از میان کوه میگذرد. در این مسیر در ابتدا به آتشگاه و یک دوراهی میرسید. از مسیر سمت چپ دوراهی تا روستای برغان حدود ۱۰ کیلومتر فاصله است.
روستای برغان قدمتی طولانیتر از کرج دارد و قدمت بازار و برخی از خانههای قدیمی آن به دوره قاجار برمیگردد. در این روستا که آن را با لقب «مهد چنارهای هزارساله» میشناسند، درختانی کهنسال و دیدنی وجود دارند که به ما نشان میدهند برغان روستایی از گذشتههای دور است. این روستا دارای سه اثر تاریخی ثبت شده ملموس است که شامل حسینیه اعظم برغان، پل صفویه و درخت چنار داخل محوطه مسجد جامع میشوند. آلوی برغان با شهرت جهانی، بستنیگله و تعزیه برغان سه اثر دیگر هستند که تا به امروز توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به ثبت رسیدهاند.