آقای مجید چگنی گفت: شرکت ملی گاز ایران تلاش خود را بر جذب گاز ترکمنستان به ایران معطوف کرده؛ خواه گاز وارداتی در ایران مصرف شود، خواه از ایران عبور کند. برنامه برای همکاری با ترکیه و عراق که اکنون زیرساختهای انتقال گاز ایران به آن کشورها متصل است، در درجه نخست این است تا قراردادهای فعلی خود را، با ظرفیت کامل اجرا و در گام بعدی، با توسعه زیرساختهای انتقال، به افزایش ظرفیت تجارت اقدام کند.
مدیرعامل شرکت ملی گاز میگوید: کشورهایی که اکنون با آنها ارتباط زیرساختی وجود ندارد، به دو دسته تقسیم میشوند؛ نخست کشورهایی که شبکه زیرساخت خطوط لوله برای انتقال گاز به آن کشورها طراحی شده؛ مانند پاکستان و تا حدودی افغانستان و عمان که تلاش داریم زمینه اجرای پروژههای طراحیشده، فراهم و قرارداد گازی مربوطه، امضا و اجرا شود. درباره دیگر کشورهای همسایه هم که کار چندانی انجام و خطوط لولهای طراحی نشده، تلاش میشود زمینههای نزدیکی برای تعریف پروژههای مشترک فراهم شود.
آقای سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری کشورمان در ششمین نشست مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی ئی سی اف) گفته بود: ایران آمادگی تبدیل شدن به مسیری امن برای ترانزیت گاز بین تولیدکنندگان و بازارهای مصرف را دارد.