ابراهیم حسینی در نشست خبری به تشریح جزئیات لایحه بودجه شهر شیراز در سال ۱۴۰۱ پرداخت و گفت: بودجه مصوب سال ۱۴۰۰؛ ۶ هزار و ۱۰۰ میلیارد بوده است که در متمم به ۹ هزار و ۲۷۴ میلیارد رسیده، اما بودجه سال آینده به ۱۵ هزار و ۳۸۵ رشد یافته است.
او با تشریح جزئیات بودجه گفت: یک بخش از بودجه تامین درآمد از طریق عوارض است که به عوارض سالانه و ساختمانی و ... تقسیم میشود، سهم عوارض در بودجه سال آینده ۵۸۰۰ میلیارد است که نسبت به سال قبل ۲ هزار میلیارد افزایش داشته است و شورا در عوارض سالانه دخل و تصرف ندارد و سازوکار آن را دولت مشخص میکند.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر گفت: یک بخش از درآمد بودجه از محل مالیات است و با رایزنیهای انجام شده پیشبینی میشود که در بودجه مالیات ۲ برابر شود، ایم رقم پارسال ۹۰۰ میلیارد بوده که به ۱۸۰۰ میلیارد ارتقا یافته است.
حسینی گفت: درآمدهای شهرداری همه پول نیست، گاهی ممکن است زمین یا ملک باشد که اینها بودجه غیرنقدی است و در بودجه ۱۴۰۱ تقریبا ۴ هزار میلیارد فروش املاک داریم.
او گفت: یک قسمت از بودجه تسهیلات بانکی است که این قسمت پارسال هزار میلیارد بوده و در بودجه جدید ۸۰۰ میلیارد تومان شده یعنی سهم تسهیلات بانکی کم شده است.
حسینی گفت: یک بخش از بودجه اوراق مشارکت است که در بودجه جدید ۱۵۰۰ میلیارد است و وابستگی بودجه به اوراق سال گذشته ۲۰ درصد بوده و در بودجه جدید ۱۵ درصد شده به عبارتی وابستگی به منابع بانکی کمتر شده است.
او با بیان اینکه سهم ستاد باغات ۱۲۰ میلیارد بوده که هزار میلیارد شده است، گفت: درآمد این بخش تنها صرف خود باغات میشود تا ریههای شهر حفظ شود.
حسینی گفت: بابت فعالیتهای که در شهر میشود در سال ۱۴۰۱ دولت ۴۸۵ میلیارد تومان به شهرداری شیراز میدهد و این سازمان هم باید همین میزان را بگذارد و اقساط وام بدهد که مترو، اتوبوسها و بافت فرسوده برای هزینهکرد این بودجه تعریف شده است.
او همچنین گفت: وام و اوراق مشارکت صرفا برای کارهای عمرانی است و ۵۰ درصد اصل و سود اوراق مشارکت را دولت میپردازد و از نظر اقتصادی برای شهرداریها آورده خوبی دارد، چون پروژههای بزرگ از طریق همین اوراق مشارکت انجام میشود و سیاست دولت این است که اوراق مشارکت برقرار باشد.
عضو شورای شهر شیرا در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران درباره سهم بانوان از بودجه نیز گفت: ۱۲.۵ میلیارد برای باغات بانوان، ۱۵ میلیارد برای ورزش بانوان و ۸ میلیارد نیز برای طرح خانواده متعالی در نظر گرفته شده است، اما بودجههای غیرمستقیم دیگری هم برای این حوزه در نظر گرفته شده است.
او با اشاره به بخش هزینهای بودجه ۱۴۰۱ نیز گفت: بخش هزینهای در دو قسمت هزینههای جاری و عمرانی است که در بودجه کنونی سهم هزینههای جاری ۳۴.۴ درصد بوده که در سال آینده به ۱۵.۸ درصد رسیده و این یعنی هزینه جاری هم در عدد و هم در درصد کم شده است، اما در این کاهش حقوق و مزایای پرسنل کم نشده است.
عضو شورای شهر شیراز گفت: کاهش هزینهها را به برخی از هزینهها مثل همایشها و جلسات دادیم و کاهش هزینه جاری به معنای کم کردن حقوق و مزایا نیست و این باید برای مردم تبیین شود.
او همچنین گفت: شورای ششم برای حرکت خود یک ریل گذاشته و رویکردها مشخص است و برنامه ۵ ساله تنظیم شده است، اما برای تطابق بودجه با این برنامه زمان کافی نبود لذا بودجه سال آینده بر مبنای یک سال در نظر گرفته شد و مابقی برنامه در شورا بررسی میشود که تا پایان تیرماه کار کارشناسی برنامه در شورا باید تمام شود و در مردادماه برنامه تا ۱۴۰۴ را تهیه و رونمایی میکنیم.
این مقام مسئول درباره بودجه باغات شیراز گفت: برای نخستین بار بودجه هزار میلیاردی پیشبینی کردیم و امیدواریم که پشیمان نشویم؛ شهرداری و شورا ایجاد باغات تخصصی بانوان کودکان اوتیسمی و تاریخی را در دستور کار دارد، اما غیر از باغات قصردشت است.
حسینی با بیان اینکه اگر بتوانیم باغات را تملک کنیم میخواهیم بزرگترین باغ خاورمیانه را ایجاد کنیم، گفت: از مجموعه باغات این امر رخ میدهد که بهرهبرداری عمومی نیز میشود، اما این موضوع در حال مطالعه و یک صحبت کلی است به همین منظور بودجه را چندین برابر کردیم.
او درباره تحقق بودجه از محل درآمدهای پایدار نیز گفت: بودجه در قسمت درآمد و هزینه جدول دارد؛ در درآمد سقف ندارد و میتواند در هر یک از بخشها بالا رود، اما در هزینه نمیتوان یک ریال بیشتر شود و تنها در بخش عمرانی قانون اجازه جابهجایی تا سقف ۱۰ درصد را داده است.
حسینی با بیان اینکه اطلاعرسانی درباره عوارض نوسازی تاکنون سنتی و کاغذی بوده است، گفت: سامانه املاک که به روزآوری شده برای این منظور در نظر گرفته شده و امیدواریم این عوارض بیشتر شود و پیشبینی این است که در سال آینده این درآمد بیشتر شود.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر با بیان اینکه کمیته تحقق بودجه در شورا تشکیل شده است، گفت: آخرین جمعبندی که وجود دارد این است که ۸۵ درصد بودجه ۱۴۰۰ محقق شده و امید داریم بیش از ۹۰ درصد بودجه آینده هم محقق شود.
حسینی گفت: کار مهمی که در بودجه ۱۴۰۱ انجام شده این است که از مسیر کمیسیون سرمایهگذاری به اندازه بودجه به شهرداری برای آوردن سرمایهگذاری تکلیف کردیم و رسانهها نیز کمک کنند تا این تکلیف شهرداری محقق شود.
او درباره پرداخت مطالبات روزنامهها و رسانهها نیز گفت: این مطالبه درست است و با شهردار و مجموعه شهرداری مطرح میکنیم و متعهد به پیگیری این هستیم.
حسینی با بیان اینکه هزینه در بخش عمرانی را سرمایهگذاری میدانیم، تاکید کرد: اینکه شهر دارد گران اداره میشود، درست است، اما نگاه به بودجه عمرانی سرمایهگذاری است.
اودرباره بدهی شهرداری نیز گفت: سال ۹۵ وامی گرفته شده که تاکنون پرداخت نشده و ۲۵۰۰ میلیارد در امسال و سال آینده در بودجه برای پرداخت وام در نظر گرفته شده است.
او با بیان اینکه دغدغه شما را در حوزه سرمایهگذاری تایید میکنم و اینها دغدغه ما نیز هست، گفت: امید دارم که روند سرمایهگذاری بهبود پیدا کند و تلاش میکنیم اساتید دانشگاه را برای مطالعات در این حوزه دعوت به همکاری کنیم همچنین ۴۰ میلیارد تومان برای کارهای مطالعاتی اختصاص داده شده که بخشی از آن سرمایهگذاری است.
حسینی با بیان اینکه در حال آماده کردن زیرساختهای سرمایهگذاری هستیم، گفت: بوروکراسی اداری بیش از ۲ سال وقت سرمایهگذار را میگیرد که این سرعت را کند میکند و در حوزه شهرداری مصمم هستیم این را حل کنیم، چون بزرگترین مانع سرمایهگذاری در شهر را بوروکراسی میدانیم.
او گفت: برای پروژههای بالای ۵۰ میلیارد تومان اولویت در نظر گرفتیم تا در صورت امکان اعتبارات بیشتری به اینها اختصاص یابد تا زودتر تمام شود.
حسینی با بیان اینکه ۵۲۵ میلیارد برای محرومیتزدایی شهر شیراز در نظر گرفته شده است، گفت: ۲۲۵ هزینه زیرساختی و ۳۰۰ میلیارد نیز در حداقل ۲۲ محله محروم هزینه میشود، چون در شورای ششم محرومیتزدایی را به صورت محلهای دنبال میکنیم و معتقدیم که این پول را شهردار منطقه نباید در جای دیگری هزینه کند.
عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر شیراز گفت: یکی از مهمترین اقدامات فرهنگی شورای شهر فراهم کردن مقدمات ساخت سریال احمدبنموسی (ع) است که بودجه مربوط به این سریال اکنون ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد بوده و سال آینده ۲۵ میلیارد تومان برای آن در نظر گرفته شده است.
حسینی درباره آخرین وضعیت این سریال گفت: بیش از ۷۰ میلیارد تومان برای ساخت سریال پیشبینی شده و با توجه به اینکه از شورای چهارم حمایت از این سریال مورد توجه بوده اکندن وارد فاز اجرا شده است.
او با تاکید بر احیای محلات با محوریت مساجد در شیراز گفت: این موضوع از مباحث و رویکردهای مهم فرهنگی شورای ششم است.
عضو کمیسیون فرهنگی شورا همچنین به رویکرد شورا برای حمایت از اجرای برنامهها و رویدادهای هنری اشاره و گفت: رویداد نمایشی در سطح کشور مانند فصل شیدایی با عنوان نمایش میدانی محشر برنامهریزی شده است که در شیراز اجرا شود.
حسینی همچنین به تهیه اطلس فرهنگی و اجتماعی شهر شیراز اشاره و گفت: در حوزه پدافند غیرعامل نیز بلندگوهایی در سطح شهر تعبیه میشود که در شرایط ضروری از آنها استفاده شود و تلاش بر این است که در نیمه اول سال آینده به بهرهبردای برسد.
به گفته او، یک قسمت کار رسانهها فرهنگسازی است و آمادگی داریم نشستهای مرتب و مداوم با رسانهها داشته باشیم تا رسانهها در حوزه فرهنگی هماندیشی و مطالبهگری کنند تا با کمک شورا و رسانهها مباحث فرهنگی نهادینه شود.
حسینی خطاب به اصحاب رسانه با بیان اینکه شهر برای خودتان است، گفت: در شورای شهر برای خودمان شانی بالاتر از نوکری قائل نیستیم و معتقدیم که باید با هم شهر را آباد کنیم.
عضو شورای شهر شیراز در پاسخ به سوالی درباره عدم مطلوبیت نمادها و المانهای شهری شیراز گفت: روی نمادها و المانها در سال آینده کار ویژه میشود.
امید گشتاسبی مدیرکل حوزه درآمدی شهرداری شیراز نیز در این جلسه در پاسخ به راههای تحقق درآمد پایدار گفت: در مجلس قانونی در حال پیگیری برای تصویب است که براساس آن برای شهرداریها راههای درآمدهای پایدار مشخص میشود.
او گفت: مالیاتهایی محلی مثل جرایم رانندگی، عوارض آلودگی و ارزش افزوده در اختیار شهرداریها است، اما ضمانت اجرایی برای دریافت آن در اختیار شهرداریها نیست.
او گفت: ۶۰ درصد جرایم راهنمایی و رانندگی باید به شهرداری برگردد، اما عدد بزرگ است و دولتها این رقم را به شهرداریها نمیدهند.
گشتاسبی، درباره ارزش افزوده نیز صادق است، گفت: این رقم در کل کشود ۳۴ هزار میلیارد تومان بوده است، اما دولتها، چون کمبود اعتبار دارد دست در کاسه شهرداریها میکنند.
او گفت: با جدا شدن شهرستان زرقان عوارض آلودگی نیز به شیراز داده نمیشود و ۳ سال گذشته جرایم رانندگی را به شیراز پرداخت نشده است و در سنوات گذشته نیز پول به حساب شهرداری واریز نشده است.
گشتاسبی با بیان اینکه در شیراز ۵۰۰ هزار کد نوسازی داریم که سالانه ۱۰۰ هزار تا عوارض میدهد، تاکید کرد: با این حال باز هم ضمانت اجرایی برای دریافت این عوارض نداریم و هیچ دستگاهی همکاری نمیکند.
او گفت: در عوارض خودرو راهنمایی و رانندگی باید خودرو را جریمه کند اماجریمهای برای عدم پرداخت عوارض دریافت نمیشود.