حجت الاسلام والمسلمین سید رضا عاملی در آیین رونمایی از برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی هرمزگان گفت: هرمزگان سومین استانی است که برش استانی این سند در آن رونمایی می شود.
وی گفت: توجه از سوی رئیس جمهور برای اجرای این سند وجود دارد و حمایت جدی از اجرای آن دارد و فرآیند طولانی برای تدوین سند نقشه مهندسی فرهنگی طی شده و پیش بینی شده که برش استانی آن توسط شورای فرهنگ عمومی استان ها راهبری شود.
عاملی گفت: استاندارها نقش کلیدی در اجرای این سند دارند و کارگروه فرهنگی استانداری باید بتواند لوازم اجرایی شدن سند را فراهم کند. درخواست داریم نامه ای از سوی نماینده ولی فقیه در هرمزگان و استاندار ارسال شود تا سازمان برنامه و بودجه اعتبار لازمی را برای اجرای این سند در استان اختصاص دهد.
وی گفت: در بیانیه گام دوم انقلاب که نگاهی به ۴۰ سال آینده شده، هدف گذاری حکیمانه ای شده است. هدف مرجعی که ابشان تعیین کرده اند، استقرار تمدن نوین اسلامی است. نگاه ایشان به فرهنگ نگاهی تمدنی است.
دبیر شورای نقلاب فرهنگی کشور گفت: باید به صحنه نگاه کنیم که در آن ظرفیت های بنیادینی وجود دارد که بنیادری ترین آن قرآن است. اگر هوا آلوده شود به لیبرالیسم، و فمنیسم و ایسم هایی که انسان را از خدا دور می کند هوای فرهنگ خوب نخواهد بود و امروز متاسفانه هوای فرهنگ خوب نیست.
عاملی گفت: متاسفانه از طریق تکنولوژی ارتباطی به فضای فاضلابی دنیا وصل شدیم و فرهنگ جامعه به سمتی حرکت می کند که باید نگران آن بود. به تعبیر مقام معظم رهبری، فرهنگ نقطه اتصال اقتصاد، سیاست و همه امور تمدنی است. اگر امروز اقتصاد و صنعت ما بدون ملاحظه فرهنگ اسلامی رشد کند، نگران کننده است.
وی گفت: ما در ارتباط با جهان نباید زیست بوم خود را از دست دهیم. اسلام اشتراکی بین ما و اهل سنت و سایر پیروان ادیان الهی است. این سرمایه بزرگ باید حفظ شود. اولین تلاش سند نقشه مهندسی فرهنگی، ظرفیت های بومی است. برش استانی این نقشه در استان تدوین شده و ما تنها نقش همکار داشتیم. اولین حوزه مهم در این سند بخش آموزشی و تربیتی است.
دبیر شورای انقلاب فرهنگی کشور گفت: آموزش و پرورش و دانشگاه ها از اهمیت بسیاری برخوردار هستند. آموزش و پرورش در دوران طلایی کودکی افراد ظرفیت بزرگی در دست دارد تا فرزندان ما بتوانند مسیر زندگی خود را در راستای فرهنگ اسلامی مشخص کند.
عاملی گفت: فرهنگ تبلیغ و ترویج ما باید عوض شود و باید انرژی خود را در آموزش و پرورش بگذاریم و اگر در آن موفق باشیم در دانشگاه هم موفق خواهیم بود. ۵ اولویت در استان هرمزگان مشخص شده و بر مبنای آن اقدامات تعیین شده اند و درخواستم این است که استان به سراغ اسناد دیگری نرود و در اجرای برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی هرمزگان کوشا باشد.
وی گفت: این سند یک دستورالعمل قطعی برای همه استانداران و مسئولین استانی است. ما با دل مردم سر و کار داریم و نمی توانیم با قوانین مسئله را حل کنیم. باید با یک همدلی این کار را به سر منزل مقصود برسانیم. مقام معظم رهبری تاکید بر کار قرارگاهی دارند که به معنی کار نظامی نیست بلکه به معنای در میدان بودن است.
دبیر شورای انقلاب فرهنگی کشور گفت: دشمن در صحنه نظامی و اقتصادی نمی تواند در مقابل ما قرار بگیرد و طمع فرهنگ کرده اند. فرهنگ کار قرارگاهی میخواهد و باید جلوی بسیاری ازکارهایی که در جزایر ما جاری است گرفته شود. باید تدبیری شود تا این مسیر مداوم جلو رود و تقسیم کار استانی صورت بگیرد.
عاملی گفت: در امور فرهنگی موازی کاری صورت میگیرد، در هر حوزه از جمله قرآن، آسیب های اجتماعی تنها یک دستگاه مشخص ورود کند تا از موازی کاری ها جلوگیری شود. مسئله خانواده بسیار مهم است و با توجه به افزایش آمار طلاق و خانواده های تک سرپرست باید در این زمینه ورود جدی داشته باشیم.
وی گفت: بنیادی ترین امر برای افزایش طلاق جدا شدن از دین است. دین وقتی ضعیف می شود، طلاق افزایش می یابد. هرچه از دین دور می شویم طلاق، اعتیاد و دیگر جرایم افزایش می یابد. خوشبختانه سند نقشه مهندسی فرهنگی با ۳۰۰ برنامه در همه حوزه های فرهنگی و اجتماعی ورود کرده است.