گروههای مختلف مردمی شامل جوانان داوطلب هلال احمر، آموزش یاران معاونت نهضت سوادآموزی، دانشجویان مرکز آموزش علمی کاربردی بهارآوران نسترن و جمعی از کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی و ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری در سیفآباد حضور یافته و در مساحتی حدود ۱۰ هکتار به کاشت نهال اکالیپتوس در قالب طرح مرتعداری تلفیقی با محوریت زراعت چوب اقدام کردند.
حمیدرضا زمانی رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم در حاشیه این برنامه، با اشاره به اینکه امروز بهعنوان دومین روز از هفته منابع طبیعی با شعار «منابع طبیعی، مسئولیت اجتماعی و همیاران طبیعت» نامگذاری شده است،گفت: در برنامه مشارکتی امروز نزدیک به ۱۰۰ نفر از گروههای مردمی برای کاشت نهال در مرتع حضور یافتند.
اداره آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم گفت: در قالب برنامه امروز مشارکت در طرح مرتعداری برای بهرهبرداری اقتصادی از چوب گونه سریعالرشد اکالیپتوس دنبال شده است.
زمانی گفت: کاشت اکالیپتوس در مناطق شهری به زمین و محل زندگی انسانها آسیب میرساند، اما در مرتع هیچ مشکلی برای کاشت این گونه وجود ندارد و این گونه در حقیقت خاصیت بادشکنی و حفظ خاک را دارد و در کمترین زمان میتوان از چوب آن استفاده کرد.
او گفت: علاقهمندان به مباحث طبیعی در قالب همیاران طبیعت میتوانند در طرحهای مختلف منابع طبیعی از جمله مراسم هفته منابع طبیعی، بیابانزدایی، پویش بذرکاری و نهالکاری، فرهنگسازی منابع طبیعی و حفاظت از انفال به صورت داوطلبانه و بدون درنظر گرفتن منافع مالی مشارکت کنند.
زمانی گفت: افرادی که علاقهمند هستند بهعنوان همیار طبیعت شناخته شوند و کارت همیار طبیعت را دریافت کنند باید به سایت amyartabiat.frw.ir مراجعه و ثبتنام خود را تکمیل کنند.
اداره آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم گفت: هر چند بسیاری از مردم بدون اینکه در سامانهای نام خود را ثبت کنند همیار طبیعت هستند، اما تا به امروز بیش از ۸۰۰ نفر کارت همیار طبیعت را دریافت کردهاند.
رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم گفت: امسال در هفته منابع طبیعی آیتالله جوادی آملی، آیتالله اعرافی و استاندار قم نیز کارت همیار طبیعت را دریافت کردهاند.