برای بهرهگیری موثرتر از مزیتها و امکانات استانی (به ویژه دانشگاههای استان) و تربیت و آمادهسازی نیروهای مستعد با هدف زمینهسازی برای اثرگذاری آنان بر پیشبرد مولفههای اقتصاد مقاومتی، بنیاد ملی نخبگان و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تفاهمنامه همکاری منعقد کردند.
محمدصادق موحد، معاون آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان، در خصوص این تفاهمنامه گفت: با توجه به مسئولیت دانشگاهها و مراکز علمی در رفع نیازها و چالشهای اساسی کشور، لازم است اجتماع نخبگانی نقش پررنگتری را ایفا کند. این رسالت مستلزم تدوین برنامه مناسب برای هر استان به اقتضای مزیتهای نسبی و شرایط خاص آن استان خواهد بود.
او همکاری در برنامهریزی و حمایت فعالیتهای هدفمند و اثربخش دانشگاهها در قالب تشکیل هستههای دانشجویی مسئلهمحور در طرح شهید احمدی روشن، برای آموزش دانشجویان در بستر حل مسائل واقعی و ایجاد همکاری و همافزایی میان اعضای هیئتهای علمی دانشگاهها در راستای ماموریتگرایی و توجه به مزیتها و توانمندیهای ملی و استانی با عنایت به نقش دانشگاهها در توسعه استانی و منطقهای را از موضوعات مهم این تفاهمنامه برشمرد.
در قالب این تفاهمنامه بنیاد ملی نخبگان اعتبار فعالیتهای دانشجویان در هستههای دانشجویی مسئله محور را فراهم میکند و معاونت پژوهشی وزارت عتف نیز با در نظر گرفتن مسائل متناسب با طرح شهید احمدی روشن بنیاد ملی نخبگان، مطابق با اهداف مبتنی بر حل مسائل بومی و منطقهای و با همکاری دانشگاههای سراسر کشور، اعتباری نیز برای فعالیت اساتید خبره و هزینههای تجهیزاتی تا سقف مشخص، فراهم میکند.
محمدسعید سیف، مدیرکل ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم گفت: توجه به چالشهای استانی، منطقهای و ملی در هدفمند کردن ماموریتهای محوله دانشگاهها و پژوهشگاهها امری ضروری است.
چالشها معمولاً در اسناد مختلفی از جمله مطالعات استانی و نیز اسناد آمایشی آمده است و غالباً دانشگاههای هر استان توجه خاص به مسائل بومی و منطقهای در استان دارند. ارتباط مستقیم دانشگاه به این مسائل، درک بهتر از مشکلات و این سابقه فعالیت کمک میکند تا بهتر بتوان ماموریت ملی در این رابطه به آن دانشگاهها واگذار کرد.
این تفاهمنامه از ابتدای سال ۱۴۰۱ اجرا میشود. به همین منظور جلسات توجیهی آن برای دانشگاههای کشور به صورت مشترک توسط معاونت پژوهش وزارت علوم و بنیاد ملی نخبگان برگزار خواهد شد.