به گفته رئیس سازمان غذا و دارو اکنون داروخانه‌ها خدمت را به مردم ارائه اما ۷ ماه بعد پول خود را دریافت می‌کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ حمید جنیدی‌مقدم - رضا پیرصالحی، رئیس سازمان غذا و دارو در برنامه گفت و گوی ویژه خبری گفت: «داروخانه ها خدمت را ارائه و ۷ ماه بعد پول خود را دریافت می کنند. سازمان هدفمندی و صندوق های بیمه گر باید به تعهدات خود عمل کنند. برای طرح دارویار بیش از ۷۰ همت برای سال جاری در نظر گرفته شده که حدود ۳۴ همت تا الان پرداخت شده است.»

رضا پیرصالحی بیان کرد: «نباید تعهدها را یک طرفه انجام داد و فقط داروخانه ها را در زمینه های مختلف ملزم کرد. سازمان بیمه گر به تعهدات خود عمل نکرده است.»

رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: «سازمان تامین اجتماعی نباید مطالبات خود را گروکشی کند؛ همان طور که داروخانه ها نباید خدمات خود به مردم را قطع نکنند. داروی بیماران اس ام ای در کشور تولید می شود، اما قیمت کم است. داروخانه ها این دارو را نمی فروشند که ۷ ماه بعد با سود ۳ درصد دریافت کنند. مبلغ ۷۰۰ میلون دلار برای ذخایر دارویی توسط رهبری در نظر گرفته شده است.»

در ادامه، شهرام کلانتری، رئیس انجمن داروسازان ایران نیز گفت: «ماهیانه ۶/۵ همت نسخ دارویی را پذیرش می کنیم و الان ۱۸ هزار داروخانه در سراسر کشور مشغول به ارائه خدمت هستند. تلاش ما این است که مردم متضرر نشوند و به داروخانه‌ها توصیه شده که خدمت به مردم به هیچ عنوان متوقف نشود. بر اساس قانون ۶۰ درصد پرونده ها و اسناد باید پرداخت شود.»

در ادامه حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس گفت: «به دلیل این که لایحه در دولت ها غیر واقعی نوشته می شود، این گونه مسائل و مشکلات ایجاد می شود. ۷۴ همت ابلاغ شده و تنها ۳۴ همت پرداخت شده است. برای تجهیزات مصرفی ۸۵ همت در نظر گرفته اند؛ در صورتی که ۱۸۹ همت مورد نیاز است. به دلیل مشکلات نقدینگی در داروخانه ها، قیمت بخشی از داروها به صورت آزاد محاسبه می شود.»

رئیس کمیسیون بهداشت مجلس ادامه داد: «در سال آینده در زمینه دارو، تجهیزات پزشکی و لوازم مصرفی پزشکی دچار مشکلات جدی خواهیم بود؛ پزشکی ایران در دنیا جزء سرآمدها است و اگر تجهیزات ما به روز نشوند، در آینده مجبوریم بیماران را به خارج از کشور اعزام کنیم.»

حسینعلی شهریاری افزود: «پرداختی از جیب مردم نسبت به شهریور ۱۴۰۰ نباید افزایش پیدا کند و الان این میزان بالای ۵۰ درصد است و با این روال در سال آینده میزان پرداختی از جیب به بیش از ۷۰ درصد خواهد رسید. اکنون یک درصد از مالیات بر ارزش افزوده باید به حوزه سلامت اختصاص یابد که الان برای این مبلغ سقف در نظر گرفته شده است.»

در ادامه برنامه، حسین رنجبران، معاون سازمان بیمه سلامت ایران نیز گفت: « ۱۳۵۰۰ داروخانه طرف قرارداد هستند. تسویه آبان انجام شده و تخصیص ۵۰ درصد از آذر نیز انجام شده است و تا فردا ابلاغ خواهد شد. از ابتدای سال تاکنون ۱۳/۹ همت تخصیص داده شده است.»

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار