رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری آبزیان اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: ماهی قرمز عامل بیماری کرونا نیست و توصیههای بهداشتی صرفاً برای جلوگیری از مخاطره بهداشتی احتمالی ناشی از انتقال مکانیکی ویروس از طریق آب و سطح بدن ماهی است.
محسن نژاد گفت: در صورت تماس با ماهی و یا آب حمل و نگهداری، بلافاصله نسبت به شستشوی دستها با آب و صابون و یا استفاده از ضدعفونی کنندههای مناسب اقدام شود.
او گفت: افرادی که دارای علائم مشکوک به بیماریهای تنفسی هستند، نباید در چرخه تولید و حمل ماهی قرمز فعالیت داشته باشند و شستشو و ضدعفونی کردن وسایل و تجهیزات حمل ماهی قبل از بارگیری از ضروریات است.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری آبزیان اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: تهیه ماهی از مراکز تولید مجاز و دارای گواهی حمل بهداشتی دامپزشکی، تخلیه محموله زیر نظر دامپزشک مستقر در مراکز عمده، شستشو و ضدعفونی وسایل و تجهیزات نگهداری، تخلیه مستقیم آب حمل و تعویضی به شبکه فاضلاب، عدم تماس حفاظت نشده با آب و ماهی، رعایت بهداشت فردی و محیطی از مهمترین موارد لازم الاجرا توسط این مراکز است و در این مراکز نیز افرادی که دارای علائم مشکوک به بیماریهای تنفسی میباشند، نباید در چرخه بسته بندی و عرضه ماهی قرمز فعالیت داشته باشند.
محسن نژاد گفت: ماهی قرمز باید در واحدهای صنفی مجاز و اماکن تعیین شده توسط شهرداریها با هماهنگی اداره دامپزشکی عرضه شود و تهیه ماهی قرمز این واحدها بایستی از مراکز عمده مجاز صورت گرفته باشد، همچنین شستشو و ضدعفونی وسایل و تجهیزات نگهداری، تخلیه مستقیم آب حمل و تعویضی به شبکه فاضلاب، عدم تماس حفاظت نشده با آب و ماهی، رعایت بهداشت فردی و محیطی از دیگر موارد ضروری در این زمینه است و در این مراکز نیز افرادی که دارای علائم مشکوک به بیماریهای تنفسی میباشند، نباید در عرضه ماهی قرمز فعالیت داشته باشند.
او گفت: با توجه به اینکه جانورانی نظیر خزندگان، دوزیستان و حلزونها میتوانند بعنوان ناقل یا واسط بالقوه انواع عوامل بیماری زا برای انسان باشند، عرضه هر گونه موجود زنده غیر از ماهی قرمز ممنوع است.