بافتهای متروکه و ناکارآمد چالشی بزرگ در شهرها هستند و بیرجند نیز از این چالش بی نصیب نیست.
وجود خانههای متروکه و بلااستفاده در گوشه گوشه شهر، زمینه ساز آسیبهای اجتماعی و ناامنی در شهر شده اند و باید برای مرمت و بازسازی آنها فکری شود.
همخوانی نداشتن بافت های فرسوده با چهره فرهنگی بیرجند
یکی از شهروندان بیرجندی میگوید: بافتهای قدیمی که عمدتا خانههای فرسوده هستند، محل جمع شدن معتادان شده اند و هر روز هم انگار تعداد این معتادها بیشتر میشود.
او میگوید: بسیاری از آسیبهای اجتماعی هستند که در این بافتهای ناکارآمد شکل میگیرند و اگر کسی میخواهد فکری به حال معتادان بردارد، باید از بافتهای فرسوده شروع کند.
بیشتر بخوانید
یکی دیگر از شهروندان بیرجندی میگوید: بیرجند یک شهر فرهنگی است که وجود این بافتهای ناکارآمد در آن توجیه ندارد و باید برای بازسازی آنها فکری شود.
او میگوید: چهره شهر بیرجند با این بناها و بافت ها، زیبایی همیشگی اش را ندارد و برای حفظ فرهنگ بیرجند باید بناها و بافتهای فرسوده بازسازی شوند.
حجت الاسلام وحدانی نیا معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان جنوبی در این خصوص گفت: نهادهای نظارتی که مسئول مرمت و بازسازی بافتهای فرسوده هستند باید به این حوزه ورود کنند تا بافت فرسوده از حالت پاتوق خارج شود.
او گفت: شهرداری موظف است درباره اراضی که مالک مشخصی دارند نیز ورود پیدا کند و با انجام اقدامات لازم نسبت به بهسازی محیط اقدام کند.
حجت الاسلام وحدانی نیا گفت: در برخی از روستاهای خارج از شهر بیرجند و نزدیک به آن ساخت و سازهایی در منطقه خارج از طرح هادی انجام گرفته است که جهاد کشاورزی در این حوزه باید تشدید نظارتها را انجام دهد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان جنوبی گفت: اگر بحث صدور سند مالکیت تک برگی نیز با جدیت دنبال شود، جلوی بسیاری از دعاوی در آینده گرفته میشود.