باشگاه خبرنگاران جوان - لطیفالله حکیمی، از مقامات ارشد در وزارت دفاع طالبان، در نشستی رسانهای گفت طالبان نیمی از ۸۱ بالگرد و هواپیمای به جا مانده از زمان حضور نیروهای آمریکایی را که از کار افتاده قلمداد میشدند، تعمیر و راهاندازی کردهاند.
حکیمی گفت، طالبان در پی خروج نیروهای آمریکایی به بیش از ۳۰۰ هزار اسلحه سبک، ۲۶ هزار سلاح سنگین، و نزدیک به ۶۱ هزار خودرو نظامی دست یافت.
با تسخیر کابل به دست طالبان و خروج نیروهای آمریکایی در ۳۱ اوت ۲۰۲۱، ارتش ملی افغانستان فروپاشید و بسیاری از سلاحها و تجهیزات آن، در پایگاههای متروک رها شد.
یک مقام ارشد طالبان گفت طالبان در حال ایجاد "ارتش بزرگی" در افغانستان است که افسران و سربازان نظام پیشین را نیز در برمیگیرد.
طالبان مقامهای مرتبط با نظام پیشین را مشمول عفو عمومی اعلام کردند، اما بیشتر مقامهای دولتی و افسران عالیرتبه نظامی، در میان بیش از ۱۲۰ هزار تنی بودند که در روزهای پایانی حضور آمریکا در افغانستان، از آن کشور تخلیه شدند.
بسیاری از کادرهای ارتش افغانستان نیز به زندگی غیرنظامی بازگشتند و از انتقامجویی طالبان نگرانند. سازمان ملل متحد ماه گذشته اعلام کرد که بیش از صد تن از نظامیان پیشین آن کشور، تاکنون به قتل رسیدهاند.
با این حال، لطیفالله حکیمی با تاکید بر کارآیی «عفو عمومی» طالبان، گفت: «اگر ما عفو عمومی صادر نکرده بودیم، وضعیت بسیاری بدی را شاهد بودیم.»
تاکنون شواهدی در دست نیست که طالبان سربازان ارتش پیشین را در صفوف خود استخدام کرده باشند. اما طی روزهای اخیر نام دو افسر عالیرتبه ارتش ملی افغانستان، به عنوان نامزدهای جایگاههایی برجسته در وزارت دفاع طالبان مطرح شد. این دو افسر ارتش، پیشتر در بیمارستان اصلی ارتش خدمت میکردند.
مقام ارشد وزارت دفاع طالبان با بیان این نکته که متخصصان ارتش، از جمله خلبانها، مهندسان، تکنسینها، و کارکنان اداری و لجستیک در بخش امنیتی، سر کارهای خود هستند، تأکید ورزید که ارتش بزرگی بر اساس نیازهای کشور و منافع ملی تشکیل میشود. او به جزئیات بیشتر، از شمار احتمالی نیروهای این ارتش، اشاره نکرد.
طالبان پس از تصرف قدرت در افغانستان، از کشورهای جهان خواستهاند و میخواهند که دولت آنان را به رسمیت بشناسند. اما تاکنون هیچ کشوری در جهان دولت طالبان را به رسمیت نشناخته است.
انتهای پیام/ه