باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه- حسن عزیزی گفت: بر اساس هدفگذاریهایی که در سطح ملی برای بخش اقتصادی کشور در نظر گرفته شده از سهم کل اقتصاد کشور ۲۵ درصد آن سهم فعالیتهای تعاونی تعیین شده که تاکنون حتی کمتر از پنج درصد آن تحقق یافته است.
آمار فعالیتهای تعاونی استان کرمانشاه از میانگین کشوری بالاتر بوده و یکی از تعاون پذیرترین استانهای کشور محسوب میشود، اما به سطح قابل قبول خود دست نیافته است.
استان کرمانشاه با حدود ۲ میلیون و ۵۰ هزار نفر جمعیت یک میلیون و ۶۵۰ هزار نفر عضو تعاونیهای مختلف از جمله توزیعی، تولیدی، پزشکی و سایر خدمات دارد.
تاکنون ۵۰ هزار فرصت شغلی مستقیم توسط تعاونیها در استان کرمانشاه ایجاد شده که برخی از آنها فعالیت صادرات محور دارد.
بیش از پنج هزار تعاونی در استان کرمانشاه به ثبت رسیده است که از این تعداد سه هزار و ۱۰۵ تعاونی در کرمانشاه فعالیت دارد.
به طور کلی ۲۲ درصد تعاونی در گرایش اقتصادی وجود دارد و همچنین ۳۰ درصد تعاونیها در حوزه کشاورزی، ۲۶ درصد در حوزه خدمات، ۱۶ درصد در حوزه صنعت، ۱۰ درصد در حوزه مسکن مابقی در حوزههایی نظیر اعتبار، عمران، معدنی، مصرف، حمل و نقل و سهام عدالت فعالیت دارند.
برخی از تعاونیها که در ایام کرونا با مشکل و رکود رو به رو شدند برای دریافت تسهیلات از صندوق ضمانت تعاون واجد شرایط بوده و برای آنها تسهیلات در نظر گرفته شد و همچنین برای نوآوران و نوآفرینان این تسهیلات از صندوق ضمانت تعاون با شرایط راحتتر و به صورت حمایتی لحاظ شده است که میتوان آن را دریافت کنند.
انتهای پیام/ ط.پ