به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، علیرضا کاکاوند مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه گفت : با توجه به نیاز استان کرمانشاه برای تأمین تصفیه خانههای فاضلاب عملیات ساخت پنج تصفیه خانه در حال اجرا است.
او گفت : در حالحاضر تصفیه خانه شهر کرند یکی از پنج پروژهای است که از اواسط سال ۹۸ کار آن آغاز شده و ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
مدیرعامل آب و فاضلاب استان کرمانشاه افزود: تصفیه خانه شهر کرند با فرآیند لجن فعال و هوادهی ممتد و قابلیت هضم نیتروژن برای جمعیتی در حدود ۱۴ هزار نفر طراحی شده و ۲ هزار و ۲۰۰ متر مکعب آب را در شبانه روز تصفیه میکند.
کاکاوند افزود: از دیگر تصفیه خانههای در حال ساخت پروژه تصفیه خانه شهر تازهآباد است که ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
او ادامه داد: پروژه تصفیه خانه شهر تازهآباد در اسفند ماه سال ۹۹ تحویل زمین شد و از ابتدای سال ۱۴۰۰ عملیات اجرایی آن آغاز شده و این تصفیه خانه برای جمعیتی حدود ۱۳ هزار و ۵۰۰ نفر و دبی یکهزار و ۸۰۰ لیتر بر ثانیه طراحی شده است.
مدیرعامل آب و فاضلاب استان کرمانشاه گفت: تصفیه خانه فاضلاب روانسر ۵۴ درصد، جوانرود ۵۹ درصد و سرمست ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
کاکاوند گفت: پروژه تصفیهخانه شهرهای سنقر و کلیایی و صحنه با پیشرفت فیزیکی ۱۳ و ۳۶ درصدی در سال ۱۳۹۸ کلنگ زنی شد که در صورت تأمین اعتبار لازم در سال ۱۴۰۲ وارد مدار بهره برداری خواهد شد.
علیرضا کاکاوند مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه با اشاره به وضعیت نامناسب منابع آبی استان، گفت : به دلیل کاهش بارشهایی که از سال آبی گذشته تاکنون با آن مواجهیم، بسیاری از منابع آبی شهرها و روستاهای استان از دست رفته است.
او با بیان اینکه هر روز شاهد خشک شدن مداوم چشمهها و کاهش آبدهی چاهها هستیم، گفت : این موضوع به حدی جدی شده که اخیرا بر کیفیت آب نیز تاثیر گذاشته است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه اوضاع آب شرب در استان کرمانشاه را نامناسب توصیف کرد و ادامه داد: خیلی از روستاها اکنون با تانکر آبرسانی میشوند.
کاکاوند با بیان اینکه شهر کرمانشاه نیز در زمینه آب شرب با مشکل مواجه است، افزود: طرح آبرسانی به کرمانشاه از سد گاوشان لنگ ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار است تا تکمیل و مشکل تامین آب شهر برطرف شود.
او مهمترین مشکل کنونی آب را ارزش اقتصادی پایین آن اعلام کرد و افزود: تا زمانی که آب کم ارزشترین چیز محسوب میشود، بحران آب پابرجا خواهد بود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه،ادامه داد: تعرفه پایین قیمت آب باعث شده بسیاری از صنایع و نیروگاهها تمایلی برای بازچرخانی پساب تصفیهخانهها و استفاده از آن نداشته باشند.
کاکاوند با تاکید بر لزوم بازچرخانی پساب تصفیهخانهها برای استفاده صنایع بزرگ و آببَر، گفت: هم کنون نیروگاه برق و صنایع ذوب آهن کرمانشاه که در فاصله کمی از تصفیهخانه فاضلاب قرار دارند، همچنان از آب چاه استفاده میکنند.
او مشکلات کمبود اعتبار را بر بحران آب بی تاثیر ندانست و افزود: نیروهایی که باید با تخلفات حوزه آب مانند چاهها و یا انشعابات غیرمجاز برخورد کنند گاهی تا ۱۳ ماه حقوق نگرفتهاند و به سختی پای کار هستند .
انتهای پیام/د