پنج اثر منقول تاریخی-فرهنگی استان مرکزی در شورای ثبت میراث منقول واجد ارزش ثبت در فهرست آثار ملی کشور شناخته شد.

باشگاه خبرنگاران جوان اراک -مصطفی مرزبان مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی گفت: ۵ اثر تاریخی- فرهنگی شامل: صندوق چوبی بقعه امامزاده شاهواروق، صندوق چوبی بقعه شاهزاده قاسم کهک، صندوق چوبی بقعه امامزاده فضل و یحیی محلات، صندوق چوبی امامزاده منصور مامونیه و سنگ فرمان شاه عباسی در انجدان در فهرست آثار منقول کشور به ثبت رسیدند.

مرزبان در معرفی آثار می گوید صندوق چوبی بقعه قاسم شاهواروق مربوط به تاریخ ۹۵۷ ق، صندوق چوبی بقعه امامزاده کهک مربوط به سال ۹۲۳ ق، صندوق چوبی بقعه امامزاده منصور مامونیه به تاریخ ۹۴۷ ق و صندوق چوبی امامزاده فضل و یحیی محلات مربوط به سال ۹۷۰ ق در دوره صفوی هستند.

او با تاکید بر اینکه ثبت آثار تاریخی استان پیش‌زمینه حفظ، نگهداری و احیای بنا‌های تاریخی است و صیانت از میراث فرهنگی نیاکان جزئی از رسالت ملی به‌حساب می‌آید ادامه داد: این آثار نفیس چوبی به واسطه بهره‌گیری از انواع تزئینات چوبی شامل منبت، مشبک و... و نیز کتیبه‌های ثلث اجرا شده بر روی بدنه‌ها که شامل آیات قرآن، ادعیه به نام واقف، نام سازندگان و... نمونه‌های منحصر به فرد در هنر چوب شناخته می‌شوند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی گفت: سنگ فرمان شاه عباسی نیز فرمان شاه عباس اول صفوی به شاه خلیل اله انجدانی از امامان اسماعیلیه و تیول دار انجدان است که در آن مردم انجدان از توابع دارالمومنین قم در ماه رمضان از مالیات معاف شده اند.

مرزبان افزود: سنگ مذکور به شکل مثلث نا منظم و دارای کتیبه‌ای نستعلیق است که در پایان آن تاریخ ۱۰۳۶ ق حک شده است.
او ادامه داد: هرگونه دخل و تصرف یا اقدام عملیاتی که منجر به تخریب یا تغییر هویت این آثار شود برابر مواد ۵۵۸ قانون مجازات اسلامی، تعزیرات و مجازات بازدارنده، جرم محسوب می‌شود و مرتکب مشمول مجازات قانونی خواهد شد.

انتهای پیام / م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.