باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه- محمدسعید هوشیار گفت : امسال سطح زیرکشت سیب زمینی در این استان بیش از شش هزار هکتار بود، از این سطح بیش از ۱۲۰۰ هکتار آن به تولید بهاره، سه هزار هکتار آن به تولید تابستانه و مابقی سطح کشت شده به تولید پاییزه که مختص مناطق معتدل استان است، اختصاص داشت.
به گفته مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه هم اکنون فصل برداشت سیب زمینی در کرمانشاه نیست، سیبزمینی در استان به سه صورت کشت و برداشت میشود. سیبزمینی پاییزه که بیشترین سیب زمینی تولیدی در استان را به خود اختصاص میدهد، در اردیبهشت ماه هر سال در مناطق سرد استان کشت و در فصل پاییز همان سال برداشت میشود که هم اکنون کار برداشت محصول در این مناطق به اتمام رسیده است.
سیبزمینی بهاره هم در ماههای آذر و دی امسال در مناطق گرمسیر استان کشت و در اردیبهشت ماه برداشت محصول آغاز خواهد و تا اواخر خرداد ادامه پیدا خواهد کرد. سیب زمینی تابستانه نیز از اواخر اسفند در مناطق معتدل استان کشت و تیر ماه برداشت آن انجام خواهد شد.
میزان عملکرد سیبزمینی در مناطق مختلف استان در حدود ۵۰ تن در هکتار است امسال ۲۸۱ هزار تن سیب زمینی در استان تولید شد.
ارقام سیب زمینی تولیدی در اراضی زارعی استان کرمانشاه شامل آگریا، مارفونا، بالبا، بورن و ... است.
افزایش عملکرد سیب زمینی در مزارع استان را برنامه ریزی کردهایم، با توجه به اینکه سیب زمینی جزو محصولات با نیاز آبی بالا است، توسعه کشت اینچنین محصولاتی در شرایط کنونی که با بحران آب مواجه هستیم، در برنامه استان نیست.
باید با برنامه ریزی برای ایجاد واحدهای سردخانهای در استان نسبت به ذخیره سازی سیب زمینی و دیگر محصولات کشاورزی در فصل برداشت آن اقدام کرده تا در فصول سرد سال با کاهش عرضه محصول در استان مواجه نباشیم و در مواقعی که عرضه سیب زمینی و یا دیگر محصولات به هر دلیلی کم میشود، ذخایر موجود در سردخانهها حداقل پاسخگوی بخشی از نیاز بازار باشد.
بارندگی سیل آسا در مناطق جنوبی کشور در برداشت این محصول تاثیر منفی گذاشته و همین باعث افزایش قیمتها شده است .
انتهای پیام/د