باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان - پیمان فیروزنیا گفت: اینکه چه میزان آب به زمینهای کشاورزان برسد بر میزان گندمی که کشت خواهد شد تأثیرگذار است. البته در طول مسیر رودخانه بخشی از آبی که رهاسازی شده جذب زمین خواهد شد و میزان آبی که به دست کشاورزان شرق میرسد کمتر از میزان آب رهاسازی شده خواهد بود.
به طور میانگین از هر هکتار کشت گندم در استان اصفهان ۴.۵ تن گندم برداشت میشود؛ بنابراین حداکثر ۶۷.۵ تن گندم زمینهای اصفهان برداشت خواهد شد.
با توجه به نتایج آزمایشهایی که در چند سال گذشته بر گندمهای تولید اصفهان انجام شده است، گندم تولیدی اصفهان از جمله گندمهای بسیار مرغوب است. ممکن است در این نوبت جو هم کشت شود، اما میزان آن بسیار کمتر از گندم خواهد بود.
مدیر زراعت جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: زمان مناسب کشت گندم در استان اصفهان، نیمه آبان ماه است. در شرایط کنونی که کشت گندم در نیمه بهمن ماه انجام خواهد شد لازم است مزارع مدیریت شده، مصرف بذر افزایش یافته و دقت بیشتری در تغذیه آن به کار برده شود تا بخشی از افت عملکرد ناشی از تأخیر در کشت جبران شود.
گندم محصولی استراتژیک است که در کشت آن مسائل اقتصادی کمتر در نظر گرفته شده و خودکفایی در تولید آن اهمیت بیشتری دارد.
منبع:ایمنا
انتهای پیام/م