باشگاه خبرنگاران جوان شیراز - زهرا صفاییان مسئول کمیته ورزش و بازی کودکان استان فارس با اشاره به اینکه دوران طلایی رشد حرکتی کودکان از تولد تا ۹ سالگی است، گفت: ضروری است تمامی مهارتهای بنیادی در این دوره و قبل از جهش رشد نوجوانی بهطور کامل آموزش داده شود و رشد یابند زیرا در غیر این صورت نقصهایی دائمی در حرکات بزرگسالی فرد به جا می ماند.
او گفت: با آموزش این مهارتها کودک به سطح مطلوبی از آمادگی جسمانی می رسد تا بعد از سن ۹ سالگی بتواند رشته ورزشی مورد علاقه خود را انتخاب کند.
صفاییان گفت: یادگیری مهارتهای بنیادین باعث میشود از به وجود آمدن اختلالات یادگیری کودکان در سنین دبستان جلوگیری شود و اگر کودکی دچار این اختلالات هست با این آموزشها روند بهبود را طی کند.
مسئول کمیته ورزش و بازی کودکان استان فارس با بیان اینکه تاخیر رشد حرکتی به این معنا است که سن رشد حرکتی کودک با سن تقویمی او مطابقت ندارد، گفت: با توجه به زندگی در جوامع امروزی و کم تحرکی کودکان و نیز همه گیری کرونا ویروس، تاخیر رشد حرکتی در کودکان زیر ۹سال به شدت افزایش یافته و گاهی اوقات حتی والدین و مربیان هم متوجه این تاخیرات نمیشوند.
او گفت: ما با انجام آزمونهای معتبر بین المللی ارزیابی رشد حرکتی، برای گروه سنی ۳ تا ۹ می توانیم به تشخیص به موقع و زودهنگام این اختلال دست پیدا کنیم و برای درمان و بهبود آن برنامه ریزی مدون داشته باشیم.
صفاییان گفت: در این غربالگری پس از تشخیص اختلالات رشد حرکتی، با ارائه مشاوره و برنامه منظم به صورت ورزش و بازیهای هدفمند برای کودک، برای بهبود عملکرد وی و بالا بردن سواد حرکتی کودک، برنامه ریزی می شود.
مسئول کمیته ورزش و بازی کودکان استان فارس گفت: نکته بسیار مهم در این ارزیابی، استفاده از ابزار و وسیلههای استاندارد، مطابق با استاندارد جهانی است و برگزاری آزمون به صورت کیفی و با ملاکهای چشمی هیچ گونه اعتباری ندارد.
او گفت: نتایج این آزمون به صورت دادههای آماری وارد جداول شده و با نرم اعلام شده سنجیده می شود و بعد از مراحل تفسیر، به صورت یک کارنامه در اختیار والدین قرار می گیرد.
صفاییان در خصوص طرح سنجش رشد مهارتهای حرکتی کودکان گفت: والدین برای سنجش رشد حرکتی کودکان خود می توانند به کمیته ورزش و بازی کودکان که یکی از کمیتههای هیات ورزشهای همگانی استان فارس است، مراجعه کنند.
انتهای پیام/ت