نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی گفت: برای افزایش میزان آب ورودی به سیستان باید هر چه سریعتر ورودی انهار لایروبی شود.

 باشگاه خبرنگاران جوان زاهدان -  سرگزی  گفت:  با توجه به اینکه حجم بارندگی در حوزه آبریز مشترک ایران و افغانستان ۲۰۰ میلیمتر پیش بینی شده، بنابراین احتمال بروز سیلاب وجود دارد لذا برای افزایش میزان آب ورودی به سیستان باید هر چه سریعتر ورودی انهار لایروبی شود.

او می گوید: طرف افغانستانی به وعده ۴۸ ساعده مبنی بر بازگشایی دریچه بند کمال خان به سمت رودخانه هیرمند عمل کرد.

به گفته نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی  در فاز نخست پیگیر بودیم که انحراف آب به سمت گودزره جلوگیری کنیم که این امر محقق شد.

او گفت: با توجه به وجود موج دوم بارشی، افزایش حجم بارندگی و متعاقب آن افزایش میزان حجم آب ذخیره در پشت بند کمال خان، انتظار داریم که آورد آب مناسبی در رودخانه هیرمند در ورودی مرز سیستان را شاهد باشیم و بخشی از بحران آب سیستان مرتفع شود.

نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی می گوید:  طرف افغان اعلام کرده که به دنبال انحراف آب نیست.

او گفت: بعد از بند کمال خان در فاصله ۱۰ کیلومتری در رود خشک بند دیگری ایجاد شده است.

به گفته سرگزی   در سال های گذشته حجم سیلاب در ایام بارندگی بیش از ۳ تا ۴ میلیارد متر مکعب بوده و این میزان بیش از حجم آب ذخیره بند کمال خان است و با ادامه این روند ما ان شاالله شاهد ورود آب بیشتری به سمت خاک ایران خواهیم بود.

وی می گوید: مردم ما از انحراف آب در کشور افغانستان نگران هستند و این نگرانی باید رفع شود.

او گفت: ضمن تشکر از همه عزیزانی که پیگیر موضوع حق آبه هیرمند بودند باید عرض کنم که تنها بازگشایی دریچه های بند کمال خان کافی نیست بلکه ما به انحراف آب ایراد داریم چرا که طبق اصول و حقوق جاری، کشور افغانستان حق انحراف آب رودخانه هیرمند را نداشته و نخواهد داشت لذا ضروری است دستگاه دیپلماسی کشور این موضوع را به صورت جدی دنبال کند چرا که با توجه به خشکسالی های متمادی و اهمیت آب این رودخانه برای مردم سیستان قطعا نباید حتی مقدار کمی از آب هدر رود و یا با انحراف مسیر اصلی رودخانه موجبات نگرانی مردم شریف سیستان فراهم شود .

سرگزی  گفت:  حق آبه باید بدون لحاظ سیلاب های فصلی که کشور همسایه امکان کنترل آن را ندارد و البته در زمان مناسب اخذ شود و این موضوع به راحتی از مفاد معاهده رودخانه هیرمند قابل احصا است، تا ما بتوانیم برنامه ریزی دقیق برای بهره برداری از آن را داشته باشیم

به گفته نماینده سیستان  موضوع دیگری که دستگاه دیپلماسی باید در دستور کار قرار دهد جلوگیری از ایجاد مستحدثات و یا ساخت بند بخش آباد بر روی رودخانه فراه رود است چرا که این نقض آشکار حقوق مردم سیستان است و طبق طبقه بندی کنوانسیون جهانی حفاظت از تالابها (رامسر ۱۹۷۱) دریاچه هامون به عنوان تالاب ثبت شده است و حفظ این تالاب از وظایف بین المللی کشور همسایه است که این‌موضوع باید جدای از حق آبه هیرمند مورد پیگیری قرار گیرد.

انتهای پیام/ع

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار