باشگاه خبرنگاران جوان زاهدان -دومین فصل کاوش در تپه رستم سیستان، یکی از محوطههای اقماری شهر سوخته، توسط اعضاء هیاتعلمی و دانشجویان گروه باستانشناسی دانشگاه زابل با مجوز پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری آغاز شد.
حسینعلی کاوش گفت: گروه َباستانشناسی دانشکده هنر و معماری دانشگاه زابل با هدف آموزش دانشجویان رشته باستانشناسی و همچنین استفاده از توان متخصصان داخلی محوطههای کلیدی دشت جنوبی سیستان را کاوش کرد.
این باستانشناس، تپه رستم را یکی از محوطههای اقماری شهر سوخته برشمرد که در دشت جنوبی سیستان و در محدوده حوضدار تاریخی در نزدیکی قلعه رستم قرار گرفته است.
او با بیان اینکه در این فصل از کاوش، ۱۵ دانشجوی ترم آخر رشته باستانشناسی به مدت ۴۵ روز به فعالیت میدانی و کسب تجربه میپردازند، اظهار کرد: با توجه به اهداف و یافتن پاسخهای احتمالی در این فصل دو ترانشه ۷ در ۱۰ متر با هدف شناسایی آثار معماری تعیین و کاوش میشود.
کاوش گفت: برخی از اشیاء و قطعات سفالینهها و دیگر دادههای مکشوفه از این محوطه ارتباط و تاثیرپذیری آن را با شهر سوخته اثبات و اهمیتش را در عصر مفرغ (پنجهزار سال پیش)، یعنی همزمان با شهر سوخته سیستان آشکار میسازد.
سرپرست هیات باستانشناسی تپه رستم سیستان گفت: این محوطه روی یک تپه مصنوعی ساخته شده و ساختار معماری آن دارای یک حصار مدور با دیوارهای بلند بر گِرد یک بنای بزرگ مرکزی تشکیل شده است.
انتهای پیام/گ