باشگاه خبرنگاران جوان- علی سلیمانی پس از جلسه هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال اظهار داشت: فدراسیون فوتبال حسابرس رسمی و خوشنامی دارد و ما صورت مالی تا ۳۱ تیر سال ۹۹ و ۳۱ تیر امسال را آماده کردیم، حتی پیش نویس حسابرسی را هم گرفتهایم، اما در موضوع حسابرسی که هنوز به هیئت رئیسه اعلام و مجمعی برای آن برگزار نشده است، ایرادی وجود داشته که مربوط به تعیین تکلیف پرونده ویلموتس است. میتوانستیم کارهای برگزاری مجمع را انجام دهیم، اما صدور رای چند بار عقب افتاده است. پس از صدور رای پرونده ویلموتس، فدراسیون مجمع عمومیاش را برگزار میکند و صورتهای مالی هر ۲ سال به مجمع عمومی و هیئت رئیسه فدراسیون تحویل داده میشود. در صورتهای مالی مشخص شده در ۲ سال گذشته درآمد فدراسیون از فیفا، کنفدراسیون فوتبال آسیا، حق عضویت، حامیان مالی، دولت و بقیه موارد چقدر بوده است.
به اعضای مجمع آماده شدن صورتهای مالی را اطلاع دادیم و گفتیم هر کسی تمایل داشته باشد، صورتهای مالی را در اختیارش میگذاریم. پیش نویس سال قبل آماده است و پیشنویس امسال هم یک هفته دیگر آماده میشود. دوستان منتظر تعیین تکلیف هستند، اما فدراسیون میتواند با اختیاراتی که دارد، تصمیم گیری و صورتهای مالی را منتشر کند.
سلیمانی درباره بدهی شستا و توقیف شدن ساختمان فدراسیون فوتبال گفت: با شستا توافق کردیم که ۲۵ میلیارد تومان به آنها بدهیم که این مبلغ و بیشتر از آن پرداخت شد. شستا نباید مازاد این پول را درخواست میکرد، زیرا مبلغ بدهی مصوب شده بود، اما بنا به دلایلی که برای من مشخص نیست، این شرکت اعلام کرد که بیش از ۲۵ میلیارد تومان پول از ما میخواهد، یعنی معادل دلاری پولش را میخواست. پس از آن هم ساختمان فدراسیون و باشگاه پرسپولیس را توقیف کرد.
نامهای به قوه قضائیه ارسال شده و امیدوارم دوباره این موضوع بررسی شود. طلب شستا با گردش حساب ما از سوی وزارت ورزش پرداخت شد و اگر رئیس قوه قضائیه به نامه ما توجه کند، ساختمان فدراسیون و باشگاه پرسپولیس باید از توقیف آزاد شود. ما مقابل توانمندی حقوقی شستا توانایی کافی نداشتیم.
فدراسیون فوتبال برای پرداخت مطالبات مارک ویلموتس از شرکت شستا مبلغ ۲ میلیون دلار قرض گرفت، اما نتوانست این بدهی را سر موقع پرداخت کند.
بدهی فدراسیون فوتبال به شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی شستا باعث شد تا این شرکت سال گذشته ساختمانهای فدراسیون فوتبال و باشگاه پرسپولیس را در قبال مطالباتش توقیف کند.
سلیمانی در واکنش به این که پس از اعلام طلب نداشتن شستا از فدراسیون، پرونده این شرکت به جریان افتاده گفت: مدیرعامل وقت شستا به دلیل مصادره شدن ساختمان فدراسیون فوتبال گفته بود این شرکت دیگر طلبی از فدراسیون فوتبال ندارد، اما یکی از مشکلات ما این است که آن زمان حرفها مکتوب نکردیم. حساسیتهایی وجود داشت و باید به سرعت پول ویلموتس پرداخت میشد. به همین دلیل این موضوع که چه زمانی باید طلب شستا را بدهیم، مکتوب نشد. توافقاتی که کردیم این بود تا فروردین سال بعد که پول رو گرفتیم، باید این بدهی پرداخت میشد، اما این کار انجام نشد. آن زمان وزارت ورزش مشکل مالی داشت و نتوانست به فدراسیون کمک کند. ۲ میلیون دلار قرض گرفتیم که در آن مقطع ۲۵ میلیارد تومان بود. ما این پول را با تأخیر برگرداندیم، اما فوتبال یک نهاد ملی است و نباید سود دیرکرد پول را از ما میگرفتند. فدراسیون فوتبال معتقد است که ساختمان فدراسیون در اختیار خود و ساختمان پرسپولیس در اختیار این باشگاه است. امیدوارم این پرونده مرور و مشکل آن حل شود.
مسئولان فدراسیون فوتبال اعلام کرده اند که در توافق با شستا قرار بوده بازپرداخت بدهی به صورت ریالی باشد و به این ترتیب مبلغ بدهی ۲۵ میلیارد تومان در نظر گرفته میشود، اما فدراسیون فوتبال تاکنون پرداخت ۲۹ میلیاردی به شستا داشته که ۴ میلیون بیش از تعهد طرفین بوده است.
مسئولان فدراسیون فوتبال مدعی هستند تعهدات خود به شستا را پرداخت کرده و حتی ۴ میلیارد بیش از بدهی خود به این موسسه برگرداندهاند و از همین رو دیگر بدهکار محسوب نمیشوند و با استناد به چنین موضوعی در تلاش هستند تا مالکیت ساختمان فدارسیون فوتبال را پس بگیرند.
او درباره بدهی فدراسیون به باشگاههای استقلال و پرسپولیس و این که با پرداخت بدهیها ممکن بود مجوز حرفهای این ۲ باشگاه برای حضور در لیگ قهرمانان آسیا صادر شود گفت: ما بدهی و طلبی نداریم و این مسائل مربوط به سازمان لیگ است. من مسئول مجوز حرفهای نیستم، اما این مشکل ساختاری است. مجوز حرفهای مشکل ۱۰ ساله است و تمام باشگاهها به دلیل رعایت نکردن استانداردهای بینالمللی مشکل دارند. این موضوع طولانی شد، اما سیستم ورزش ما ایراد دارد، زیرا ساختارها درست نمیشود تا باشگاههای به سطح استانداردهای بینالمللی برسند. قبلا تعهدات باشگاهها را قبول میکردیم تا بدهی را پرداخت کنند، اما کنفدراسیون فوتبال آسیا دیگر تعهد قبول نمیشود و باید بدهیها صفر شود. نه مدیران قبلی و نه مدیران کنونی هیچ کدام مقصر این اتفاق نیستند. پرسپولیس و استقلال هواداران زیادی دارند و به این دلیل که میترسیدیم در لیگ قهرمانان حضور نداشته باشند، در سالهای گذشته خیلی به آنها کمک کردیم، اما اکنون رویه تغییر کرده و AFC این کمکها را قبول نمیکند.
تیمهای استقلال و پرسپولیس به همراه گل گهر سیرجان به دلیل رعایت نکردن الزامات AFC و کسب نکردن مجوز حرفهای از فصل جدید لیگ قهرمانان آسیا کنار گذاشته شدند.
خزانهدار فدراسیون فوتبال درباره منابع مالی به دست آمده از زمان انتخاب عزیزی خادم به عنوان رئیس این فدراسیون تاکنون گفت: وقتی عزیزی خادم رئیس شد، الزاماتی در سامانه داشتیم تا بحث حامی مالی و آورده انجام شود. تا ۳۱ تیرماه امسال ۱۶۰ میلیارد آورده از حامیان مالی و کمکهای دیگر داشتیم که ۵۰ میلیارد از اسپانسر و دیگر موارد بود. بقیه کمکها را وزارت ورزش تقبل کرد. فوتبال همیشه درگیر مسابقات است. هزینه آماده کردن تیم ملی برای یک بازی ۵،۶ میلیارد تومان است است. هزینه هتل و رفت و آمد لژیونرها از جمله این هزینهها است. قاطعانه میگویم که سال ۱۴۰۰ بهترین همکاری را با دولت داشتیم که بی نظیر بود.
او درباره هزینه سفرهای خارجی عزیزی خادم گفت: از مکاتباتی که انجام شده اطلاع ندارم، اما در خصوص مکاتباتی که شده در جریان نیستم، اما دو هزینه داشتیم که یک بار ۲۷، ۲۸ هزار دلار دادیم که ۱۲ هزار دلار را برگرداندند. یک هزینه هم برای رئیس فدراسیون و همراهان او که عضو فدراسیون بودند داشتیم که ۲ هزار و ۲۲۲ دلار بود. حامیان مالی در پرواز همراه تیم ملی فوتسال بودند و این موضوع مشکلی ندارد؛ بنابراین ما با ۲ هزار دلار پرونده سفر را بستیم. اگر شرکتی ادعایی دارد که هزینهای کرده، نمیتوان ادعایش را قبول کرد.
شهاب الدین عزیزی خادم، شهریور امسال با تیم ملی برای مسابقات جام جهانی به لیتوانی رفت. در این سفر، افرادی رئیس فدراسیون فوتبال را همراهی کردند که حضور آنها در لیتوانی هیچ توجیهی نداشت.
در ادامه رئیس فدراسیون راهی آلمان شد؛ سفری که دلیل آن دیدار و مذاکره با رئیس فدراسیون فوتبال این کشور درباره مسائلی مانند همکاریهای ۲ جانبه از جمله آموزش، فوتبال پایه، تیمهای ملی و خرید ویای آر عنوان شد اما عزیزی خادم فرصت دیدار با رئیس فدراسیون فوتبال آلمان را پیدا نکرد و تنها پس از جلسه با سفیر ایران در آلمان، این کشور را ترک کرد.
سلیمانی در پاسخ به این سوال که آیا فدراسیون فوتبال از بستن قرارداد تجاری منع شده گفت: از جام جهانی ۲۰۱۸ تا جام ملتهای آسیا ۲۰۱۹ یک شرکت حامی مالی فدراسیون بود که به همکاری با آن پایان دادیم. پس از آن وارد بحث تحریمها و جابهجاییها شدیم و سپس سرپرست آمد. در این بین بحث اساسنامه را هم داشتیم. از جام ملتهای آسیا تاکنون حامی مالی نداشتیم. مشکلات و موانعی که ایجاد شده، در حال رفع شدن است و با توجه به داشتن برخی الزامات قانونی، به زودی با یک حامی مالی قرارداد میبندیم.
بیشتر بخوانید
او در خصوص پولهای بلوکه شده ایران در AFC و فیفا گفت: رقم دقیق را نمیتوانم بگویم. هر سال AFC و فیفا مبالغی را به اعضا کمک میکنند. فیفا سالانه یک میلیون دلار برای هزینههای جاری و ۲، ۳ میلیون دلار برای پروسهها پرداخت میکنند، اما ما از سال ۲۰۱۶ پولی دریافت نکردیم. پول ۷ ماه اول اسکوچیچ را از محل مطالبات فیفا پرداخت کردیم، اما فیفا این راه را هم بست و اعلام کرد به دلیل تحریمها نمیتواند پولی به حساب فدراسیون فوتبال پرداخت کند. اگر در یکی، ۲ بازی آینده پیروز شویم و به جام جهانی صعود کنیم، با پاداش صعود به جام جهانی میتوانیم ۲۰ میلیون دلار از طریق فیفا هزینه کنیم یا پول را بگیریم.
AFC و دبیر کل FIFA چندی پیش در نامههایی جداگانه به فدراسیون فوتبال اعلام کردند: به دلیل قوانین جدید تحریمها بانکهای ما امکان انتقال هیچ گونه پولی به حساب سفارت جمهوری اسلامی ایران ندارند؛ و با توجه به تحریمهای مختلف بینالمللی علیه ایران، تمامی شرکای بانکی فیفا، هرگونه پرداختی مستقیم، غیرمستقیم و نقدی به ایران را متوقف کردهاند.
قبل از وضع تحریمهای ثانویه در دوران ترامپ این امکان وجود داشت که FIFA و AFC طلب را به حساب سفارت ایران یا نفر سوم واریز کند، اما در حال حاضر داراییهای ایران در این ۲ نهاد بلوکه شده است.
انتهای پیام/