باشگاه خبرنگاران جوان- انتخاب رشته، حساسترین مرحله زندگی هر نوجوان است. بیشتر آنها برای رسیدن به موفقیت و مشاغل پردرآمد با جایگاه اجتماعی بالا وارد دانشگاه میشوند اما تحصیلات عالیه تنها شرط موفقیت نیست، بلکه تمام داوطلبان باید بازار کار، نیازهای فعلی و واقعیتهای زندگی را در زمان انتخاب رشته مورد توجه قرار دهند.
آگاهی از بیکارترین و پرکارترین رشتههای دانشگاهی میتواند نقش موثری در انتخاب رشته صحیح داوطلبان کنکوری داشته باشد.
حفاظت محیط زیست: این رشته دارای کمترین میزان فارغ التحصیلان دانشگاهی بوده و در صدر جدول جزو بیکارترین مشاغل است. ۴۹ درصد از فارغ التحصیلان این رشته با توجه به اهمیت علوم پایه در صنایع دیگر، کار مناسب پیدا نمیکنند. رشتههای علوم زیستی، فیزیک و ریاضیات هم دارای بیشترین درصد بیکاری در جامعه هستند.
۴۰ درصد از دانش آموختگان رشته علوم رایانه، ۲۷ درصد از هنر، ۲۶ درصد از معماری و ساختمان سازی، ۲۲ درصد از فیزیک، حقوق، علوم زیستی و کشاورزی، ۲۱ درصد از حرفههای مهندسی، ۲۰ درصد از علوم رفتاری و اجتماعی، بازرگانی و علوم اداری، ۱۹ درصد از دامپزشکی و خدمات پزشکی، ۱۸ درصد از ریاضیات و آمار بیکار هستند.
کامپیوتر: رشته کامپیوتر با گرایش سخت افزاری و نرم افزاری به عنوان رشته روز در آینده شناخته شده است. فارغ التحصیلان این رشته دارای پردرآمدترین مشاغل دنیا هستند و میتوانند در قالب شرکتهای تولیدکننده قطعات، شرکتهای تولیدی و خدمات، شرکتهای تولیدکننده نرم افزارها فعالیت موثری داشته باشند.
فارغ التحصیلان بخش نرم افزاری رشته کامپیوتر در صورتی که جزو برنامه نویسان حرفهای باشند، میتوانند با درآمد بالا به آسانی جذب نیروهای هر شرکتی شوند که به آنها نیاز دارد.
مدیریت MBA: رشته مدیریت MBA حدود ۱۰ سال است که در دانشگاههای کشور تدریس میشود و در مقطع کارشناسی ارشد به عنوان سومین مدرک کسب و کار شناخته میشود. تمام مراکز دولتی، غیردولتی و سازمانها نیازمند نیروی مهارت در حوزه مارکتینگ و کسب و کار هستند، بنابراین این رشته دارای مشاغل پردرآمد است.
علوم آزمایشگاهی: بیشتر فارغالتحصیلان رشتههای علوم آزمایشگاهی به راحتی جذب بازار کار میشوند زیرا این رشته به شناخت علل ایجاد بیماریهای مختلف و عوامل ایجاد کننده آن میپردازد.
داروسازی: افرادی که در رشتههای داروسازی تحصیل میکنند بعد از فارغ التحصیلی میتوانند به خدمات دارویی، مشاوره دارویی و بررسی روشهای داروسازی و ضعفهای احتمالی موجود در رژیمهای دارو درمانی بپردازند. زمینه کاری این افراد شامل ارائه خدمات دارویی، مشاوره دارویی و بررسی روشهای دارو سازی و ضعفهای احتمالی موجود در رژیمهای دارو درمانی است.
دندانپزشکی: یکی از پردرآمدترین رشتههای دانشگاهی، دندانپزشکی است. پیش بینی میشود تا سال ۲۰۳۰ بهداشت دندان و دهان مردم به اندازهای خوب خواهد شد که دیگر نیازی به دندانپزشکی عمومی نخواهند بود و تنها به صورت تخصصی در این زمینه پزشکان فعال خواهند بود. طبق پیش بینیها رشته پیراپزشکی تا سال ۲۰۲۲ میلادی به عنوان رشتههای پردرآمد در جامعه محسوب میشود و رشد ۳۷ درصدی خواهد داشت.
کاردرمانی و فیزیوتراپی: پیش بینی شده است که تا سال ۲۰۲۲ رشته کاردرمانی ۲۹ درصد و رشته فیزیوتراپی ۳۶ درصد رشد خواهد داشت و هم اکنون دانش آموختگان این رشتهها میتوانند در مراکز دولتی، بیمارستانها، مراکز توانبخشی، فدراسیونهای ورزشی و ... فعالیت داشته باشند.
پزشکی: دانشجویان رشتههای پزشکی با افزایش مهارت در دوران تحصیل میتوانند بعد از فارغ التحصیلی به عنوان پزشکان سرآمد شناخته شوند. آنها به منظور افزایش درآمد خود میتوانند در رشتههای تخصصی مانند زیبایی گوش، حلق و بینی یا پوست و مو و زیبایی ادامه تحصیل دهند.
گزارش از نادیا عابد
انتهای پیام/
درست است همه رشته ها سختی های خودشان را دارند قطعا بی زحمت در هیچ رشته ای نمیتوان به موفقیت رسید اما آیا اگر برای مثال تحصیل در رشته برق دشوار است این بدین معنی است که تحصیل در شته حقوق یا جامعه شناسی آسان است؟
آدمی از چشم خود ببیند جهان را.....
از دوره آقای احمدی نژاد و برای تغییر آمار اشتغال تعداد فوق العاده زیاد دهه شصتی ها ، تاسیس دانش گاه ها به طور غیر منطقی بالا رفت.
نتیجه شده الان هر کسی که میبینی رفته مدرک گرفته.
من خودم هم فوق لیسانس قبول شده بودم ولی چون کار پیدا کردم کلا انصراف دادم . کار من کاملا مرتبط با رشته تحصیلی و بخاطر مهارتم تو اون کاره.
تو شرکت خصوصی کار میکنم ، انتظاری از شرکت های دولتی نداشتم، ندارم و نخواهم داشت.
چون اونجا ملاک سواد و مهارت نیست اونجا ملاک پارتی، آشنا، یا داشتن سهمیه هست.
من به همه جانبازان، شهدا و ... احترام میزارم ولی دلیل نمیشه قبول کنم چون این عزیزان برای مملکت زحمت کشیدن فرزندان، یا برادر و خواهرشون مشغول به کار بشن.
آوردن یه سری بیسواد باعث شده وضع مملکت اینجوری باشه.
امیدوارم روزی برسه حق خوری از این مملکت برداشته بشه و 4 تا آدم باسواد و متخصص مسئولیت به عهده بگیرن.
سوالی مهمی لطفا جواب بدید
الان فقط کسی تو شغلش موفقه که مهارت داشته باشه
چون اینجور شغل هارو همه مردم بلد نیستن و چه بخوای چه نخوای مردم میان سراغت کار همیشه هست
وارد کردن چندتا کد ملی در سامانه واکسن که کار سختی نیست.
بیایید همه با هم بیشتر فکر کنیم و حرفهای غیر منطقی هرکس که دکتر بود را بدون تفکر قبول نکنیم.
اگر چند وقت بعد اثبات شد که واکسن بیخطر است و مجوزش از حالت اضطراری خارج شد واکسن نزده ها میتوانند براحتی و باخیال راحت واکسن بزنند، ولی اگر معلوم شد که واکسن عوارض زیاد و بلند مدت دارد واکسینه ها چه کار میتوانند؟ آیا میشود واکسن تزریق شده را از بدن خارج کرد؟!
چون از غذایی که می خوریم تا هوایی که تنفس می کنیم الوده هست و متاسفانه ملت بیمار یعنی دکتر پولدار البته حقشه درسش رو خونه نوش جونش ان شاالله که همه مریضا هم بهبود پیدا کنن
۹۹ درصد بیکار
رشته تاریخ چی
ادبیات؟
کلا منظورم بقیه مهندسی ها هم هستا فقط عمران رو مثال زدم
در آزمون استخدامی دستگاه اجرایی بعد از ۸ سال نیم نگاهی به این رشته شد اما بازهم رشته های بی ربط کنارش قرار دادند
این جفا در آزمون دکترا هم به این رشته میشود برخلاف ارشد گرایش بندی که وجود ندارد وداوطلب کتب تمامی گرایشات مجبور است بخواند
از رشته های دیگر به طور مثال حقوق و زبان انگلیسی می نوانند در دکترا این رشته شرکت کنند اما برعکس نه!
بهتر است باشگاه خبرنگاران به این رشته هم توجه می کرد نه فقط حقوق
علوم سیاسی آماری بسیار بالاتر از ۲۱ درصد بیکار دارد
طرف وقتی وارد دانشگاه میشه اوضاع یه جوره و وقتی فارغ التحصیل میشه اوضاع عوض میشه
۱_ دستمال کشی و دورویی
۲_ سهمیه داشتن
۳_ پارتی یا همون آشنا داشتن
دستمال کشی ، پاچه خواری ،زیرآب زدن ،نوچه بودن یک آدم قدرتمند در کار،پارتی بازی ،خودت رو به شورای شهری ها.وصل کنی و دمشون رو داشته باشی ....همینه که دیگه مدیریت شهری صفره ...این نتیجه تجربه ۱۰ ساله کاریم ....خخخخ
خونه نشین نشوند
منظورم .کشور به چه رشته هایی نیاز دارد و برایش کار است
فقط علم قرانه که نمیشه با اون پیشرفت کرد
منکه فعلا دانشجوام ببینیم بعداز تحصیل چی میشه