دانشگاه‌ها در هفته‌ای که گذشت با اخبار متعددی همراه بودند.

باشگاه خبرنگاران جوان- دانشگاه ها در هفته ای که گذشت با اخبار متعددی مانند «تقویم آموزشی امتحانات پایان ترم دانشگاه‌ها اعلام شد»، «امتحانات مقطع کارشناسی دانشگاه آزاد مجازی شد»، «سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به کجا رسید؟»، «آزاد شدن نرخ ارز؛ عاملی در جهت افزایش اعتماد به محصولات داخلی»، «جامعه دانشگاهی باید به سمت مکتب شهید سلیمانی حرکت کند» همراه بودند. 

تقویم آموزشی امتحانات پایان ترم دانشگاه‌ها اعلام شد

از اسفند ۹۸ با شیوع ویروس کرونا نحوه برگزاری کلاس‌ها و امتحانات تمام دانشگاه‌های ایران و جهان تغییر کرد و از آن روز آموزش‌های مجازی جای آموزش‌های حضوری را گرفت.

از همین رو دانشگاه‌ها بعد از فرآیند واکسیناسیون دانشجویان و استادان و کادر آموزشی تصمیم به حضوری شدن برخی از کلاس‌ها و امتحانات خود گرفتند و بخشی دیگر از کلاس هایشان را به روش آنلاین پیش بردند و کمتر از چند روز دیگر به آغاز امتحانات پایان ترم باقی مانده است و دانشگاه‌ها نحوه برگزاری و تاریخ امتحانات پایان ترم را اعلام کرده اند.

امتحانات مقطع کارشناسی دانشگاه آزاد مجازی شد

محمود آقا میری، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز درباره سوق پیدا کردن پایان نامه‌های دانشجویی به سمت مکتب شهید سلیمانی گفت: جامعه دانشگاهی باید در زمینه پایان نامه نویسی به سمت و سوی مکتب شهید حاج قاسم سلیمانی تشویق شوند و به همان جهت هم حرکت کنند. باید افزایش سهمیه‌ای برای دانشجویان فعال در حوزه رشته‌های علوم انسانی، حقوق، جامعه شناسی و مرتبط با دفاع مقدس و مقاومت در نظر بگیریم تا آن‌ها هم با آرامش بیشتری به سمت مکتب شهید سلیمانی حرکت کنند.

آقامیری می گوید که برای اولین بار مطالب فارغ التحصیلان دانشگاهی را به شیوه پوستر در زمینه مکتب حاج قاسم سلیمانی ارائه داده ایم.  دانشجویان کارشناسی دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز می‌توانند به صورت مجازی امتحان دهند، اما برای دانشجویان ارشد و دکتری هنوز تصمیم گیری نهایی گرفته نشده است و منتظر نظر ستاد ملی مقابله با کرونا در این زمینه هستیم. اگر ستاد ملی مقابله با کرونا اجازه حضوری برگزار کردن امتحانات پایان ترم دانشجویان دانشگاه آزاد تهران مرکز در مقطع ارشد و دکتری را ندهد مجبور به مجازی برگزار کردن آزمون‌ها هستیم، البته بیش از ۳۰ دانشجو قطعا به شیوه آنلاین در امتحانات شرکت خواهند کرد.

سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به کجا رسید؟

سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره آخرین وضعیت از اجرایی سازی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش گفت: بخش مهمی از سند تحول بنیادین آموزش و پرورش مربوط به منابع انسانی آموزش و پرورش بوده و مستلزم منابع مالی هم است.

او افزود: طبق گزارش آموزش و پرورش حداقل ۳۰ درصد از این سند با تشکیل کارگروه‌های مربوطه بر اساس شاخص‌های تعیین شده اجرایی شده است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: ادعای آموزش و پرورش را مبنی بر اجرایی سازی سند تحول بنیادین تائید نمی‌کنیم، چرا که بررسی‌های لازم در این زمینه صورت نگرفته است.

عاملی گفت: آموزش و پرورش و دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای تحول آموزش و پرورش به صورت جدی در حال پیگیری سند تحول بنیادین آموزش و پرورش هستند و اگر اقدامات لازم صورت نگیرد ناگزیر به اجرایی سازی فرآیند حقوقی هستیم تا بررسی حقوقی انجام شود و افرادی که در این زمینه کار خلاف انجام داده اند به همین ترتیب پاسخگو باشند.

آزاد شدن نرخ ارز؛ عاملی در جهت افزایش اعتماد به محصولات داخلی

حمیدرضا طیبی رئیس جهاددانشگاهی کشور درباره توان متخصصان داخلی در تولید محصولات ایرانی گفت: برای افزایش اعتماد افراد به متخصصان داخلی لازم است که کشور اولویت‌های خود را در ابتدا شناسایی کند.

او گفت: ساخت واگن مترو از جمله اقداماتی است که باید در اولویت مسئولان ایرانی قرار بگیرد؛ چرا که نیازمند تعداد زیادی واگن مترو باتوجه به توسعه شدید خطوط مترو در شهر‌های بالای یک میلیون جمعیت هستیم.

طیبی گفت: باید آزمایشگاه‌های مرجع ایجاد کنیم تا بتوانیم محصولات ایرانی را رونق بخشیم و با استفاده از آن تمام تست‌های استاندارد را انجام دهیم تا اعتماد افراد جهت استفاده از محصولات داخلی و ایرانی افزایش یابد.

رئیس جهاددانشگاهی کشور گفت: با ایجاد آزمایشگاه‌های مرجع می‌توانیم اعتماد افراد را به استفاده از محصولات داخلی بالا ببریم و اگر فسادی در خرید محصولات خارجی وجود دارد باید با آن‌ها برخورد شود و هزینه فساد در ایران پایین است و به همین علت خیلی‌ها به خود اجازه می‌دهند که به هر قیمتی شده فعالیت کنند.

طیبی گفت: آزاد شدن نرخ ارز موضوع دیگری است که می‌تواند باعث افزایش اعتماد هم وطنان به استفاده از محصولات داخلی و باور به توان متخصصان ایرانی شود، البته در صورت آزاد شدن ارز تبعات گرانی ایجاد خواهد شد، ولی باید از قشر‌های محروم و مستضعف به صورت هوشمندانه حمایت شود تا افراد به سمت و سوی کالا‌های ایرانی سوق داده شوند.

جامعه دانشگاهی باید به سمت مکتب شهید سلیمانی حرکت کند

رئیس مرکز بسیج اساتید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درباره هدایت جامعه دانشگاهی به مکتب حاج قاسمی گفت: باید نسل جدید دانشجویان را به صورتی تربیت کنیم که به سمت و سوی مکتب حاج قاسم سلیمانی حرکت کند.

جعفرپور می‌گوید که دانشگاه‌ها باید از مکتب شهید سلیمانی در جهت نوشتن پایان نامه‌ها و مقالات استفاده کنند تا وجوه شخصیتی ایشان را در همه ابعاد مختلف جامعه و سطوح مدیریتی و نظام ایران تبیین کنند.

رئیس مرکز بسیج اساتید وزارت علوم تاکید کرد، در دانشگاه‌های مختلف به برگزاری همایش‌های گوناگون در زمینه مکتب حاج سلیمانی اقدام کرده ایم تا الگوی مدیریتی و تربیتی شهید سلیمانی را در مقابل دیدمان تمام افراد به ویژه دانشجویان قرار دهیم؛ چرا که این موضوع می‌تواند در گفتمان سازی دانشگاه‌ها و تدوین پایان نامه‌های رشته‌های متفاوت، نوشتن کتاب و رساله موثر باشد.

جعفرپور می‌گوید که هم اکنون حجم زیادی از ادبیات به سمت و سوی مکتب حاج قاسم سلیمانی سوق پیدا کرده است و در آینده هم باید میزان آن افزایش یابد. همچنین گفتنی است که حاج قاسم به عنوان مکتب مقاومت شناخته می‌شود و در حوزه ادبیات مقاومت رشته و سرفصل‌های درسی و پایان نامه‌های متعددی داریم.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۰ ۱۶ دی ۱۴۰۰
چرا باید یک چهره ماندگار کشور و استاد تمام از ریاست دانشکده مدیریت تهران مرکزی عزل گردد ویک جوان تازه استخدام شده پیمانی رییس دانشکده گردد؟ چه خبر است ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۴ ۱۷ دی ۱۴۰۰
به همان دلیل که کلی بازنشسته بیکار در دانشگاه ازاد اسلامی مسئولیتهای بزرگ گرفته اند
آخرین اخبار