به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از digitaltrends، پیشرفتهای شگفتانگیز فناوری در دهههای اخیر به ناسا این امکان را داده است که تعداد فزایندهای از فضاپیماها را به مکانهای دور بفرستد. این موضوع زمینیها را قادر میسازد تا همه چیز از سیارات و ستارگان گرفته تا کل کهکشانها و حتی سیاهچالهها را کشف کنند. ایستگاه فضایی بینالمللی که به دور سیاره خودمان میچرخد، امکان تحقیقات علمی را در شرایط منحصربهفرد فراهم میآورد. در این گزارش برخی از شگفتانگیزترین تصاویر منتشر شده توسط ناسا در ۱۲ ماه گذشته را انتخاب کردهایم.
تصویر کهکشان مارپیچی NGC ۶۹۱ را مشاهده میکنید که در صورت فلکی برج حمل در فاصله ۱۲۰ میلیون سال نوری از زمین قرار گرفته است. این تصویر اخیرا توسط تلسکوپ فضایی هابل به ثبت رسیده است. NGC ۶۹۱ توسط ستاره شناسی به نام ویلیام هرشل در سال ۱۷۸۶ کشف شد و وسعت آن ۱۳ هزار سال نوری محاسبه شده است.
عکس شفقهای قطبی که بر فراز زمین قرار گرفته اند توسط ایستگاه فضایی بین المللی ثبت شده است. به طور کلی این شفق قطبی در مدار ۲۷۴ مایلی بالای اقیانوس هند جنوبی بین استرالیا و قطب جنوب میچرخد.
امسال، سالی بود که مریخ نورد Perseverance ناسا توانست به مریخ برسد. پس از فرود آمدن، Perseverance سریع شروع به کاوش در سیاره سرخ کرد البته در این میان زمانی را نیز برای گرفتن چند سلفی به خود اختصاص داد. عکسی که در اینجا میبینید با استفاده از ۶۲ عکس مجزا ایجاد شده است.
تصویر بعدی تصویر سحابی خیره کننده شعله است که با نام NGC ۲۰۲۴ نیز شناخته میشود، این سحابی در فاصله حدود ۱۴۰۰ سال نوری از زمین قرار گرفته است. تصویری که مشاهده میکنید توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب به ثبت رسیده است.
تصویر ایستگاه فضایی بین المللی توسط فضانوردی از فضاپیمای Crew Dragon اسپیس ایکس گرفته شده است. در تصویر، ایستگاه فضایی بین المللی در برابر سیاهی فضا به طور مشخصی متمایز شده است.
این تصویر باورنکردنی، دو طوفان چرخان بزرگ در مشتری را نشان میدهد که توسط JunoCam در فضاپیمای جونو ناسا گرفته شده است. ناسا به ابرهای درخشان «پاپ آپ» که در بالای طوفان قرار دارند اشاره میکند. ابرها ممکن است کوچک به نظر برسند، اما در واقع بزرگ هستند و اغلب حدود ۳۰ مایل (۴۸ کیلومتر) عرض دارند.
تصویر بالا که توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب گرفته شده، یک توده ای از گازهای کیهانی را نشان میدهد. این گازها بر اثر انفجار ستاره تایتانیک معروف به ابرنواختر به جا مانده است. این حادثه مخرب در فاصله ۱۵۸ هزار سال نوری از زمین رخ داد.
در این تصویر طوفان گرمسیری واندا را میبینیم که ایستگاه فضایی بین المللی آن را در حدود ۲۶۰ مایلی بالای زمین در اوایل نوامبر ثبت کرده است. در پیش زمینه این تصویر، میتوانید یکی از دو سپر خورشیدی سنج شکل UltraFlex و بخشی از فضاپیمای Cygnus نورثروپ گرومن را مشاهده کنید.
یخبندان در مریخ؟ بله همانطور که تصویر مدارگرد شناسایی ناسا نشان میدهد، پدیده یخبندان در مریخ قابل مشاهده است. مدارگرد شناسایی مریخ ناسا از ارتفاع حدود ۱۹۶ مایلی (۳۱۵ کیلومتری) این تصویر را ثبت کرده است. یخبندان در عرضهای جغرافیایی بالای مریخ و در دشتهای شمالی سیاره سرخ اتفاق افتاده میافتد.
این تصویر که توسط فضاپیما جونو از فاصله ۸۶۰۰ مایل (۱۳۸۴۰ کیلومتر) بالای ابرهای مشتری گرفته شده، تصویری شگفت انگیز از یکی از شناخته شده ترین ویژگیهای سیاره مریخ یعنی "لکه قرمز بزرگ" را به ما نشان میدهد. براساس این تصویر، دادههای ناسا نشان میدهند که گرداب غولپیکری در جو مشتری گسترش یافته است.
یکی دیگر از عکسهای حیرتانگیزهای ایستگاه فضایی تصویری است که فضاپیما اسپیس ایکس با مخروط دماغهاش برای لنگر انداختن به ایستگاه فضایی نزدیک میشود. این تصویر، منظرهای جالب از اژدهای باری اسپیسایکس را نشان میدهد و جالب است که بدانید سیاره زمین در پایین فضاپیمای اسپیس ایکس قابل مشاهده است.
این تصویر خارقالعاده هابل از بخش کوچکی از سحابی حجاب، رشتههای ظریف و رشتههای گاز یونیزه شده را نشان میدهد. سحابی حجاب در حدود ۲۱۰۰ سال نوری از زمین در صورت فلکی ماکیان قرار دارد. به گفته ناسا سحابی حجاب بخش قابل مشاهده حلقه ماکیان است و یکی از باقیماندههای ابرنواختری است که تقریباً ۱۰ هزار سال پیش از بین رفته است. ابرنواختر از بین رفته، حجمش ۲۰ برابر جرم خورشید بود.
این تصویر توسط هابل (به طور مصنوعی توسط ستاره شناسان رنگ آمیزی شده تا جزئیات را برای تجزیه و تحلیل افزایش دهد) ثبت شده و هسته جامد دنباله دار اطلس را نشان میدهد، با تجزیه و تحلیل این تصویر و یک تصویر مشابه دیگر، ۳۰ قطعه جداگانه شناسایی شدند. زمانی که هابل این تصویر را ثبت کرد، این دنباله دار تقریباً ۹۱ میلیون مایل از زمین فاصله داشت. ستاره شناسان بر این باورند که ممکن است ستاره دنباله دار بزرگتری وجود داشته باشد که ۵ هزار سال پیش از کنار خورشید عبور کرده است.
در این تصویر فضانورد فرانسوی توماس پسکت دیده میشود که در کنار ربات Canadarm۲ قرار دارد. این فضانورد در حین راهپیمایی فضایی برای نصب سپرهای خورشیدی جدید در ایستگاه فضایی بین المللی و در حال کار برای ارتقای منبع تغذیه تاسیسات دیده میشود.
گانیمد، ماهواره مشتری و بزرگترین قمر منظومه شمسی است و در تصویری که جونو در طول پروازش ثبت کرده، قابل مشاهده است. ناسا گفت: "جونو در نزدیکترین فاصله از قمر مشتری در دو دهه گذشته رسیده است."
در نهایت، در اینجا CW Leonis را میبینیم، ستارهای در حال مرگ که در ابرهای غبارآلود کربن فرو رفته است. CW Leonis در فاصله ۴۰۰ سال نوری از زمین قرار دارد و نزدیکترین ستاره کربنی به ما است. ستاره CW Leonis میتواند بهترین فرصت را برای دانشمندان به ارمغان بیاورد تا آنها بتوانند مطالعات بیشتری را نسبت به اجرام آسمانی داشته باشند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/