به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، کامیابیمسک رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی گفت: ۱۴۵ هزار متر مربع فرش دستباف در ۹ ماه گذشته در استان تولید شده است که ۲۰۰ میلیارد تومان ارزش دارد و این مقدار تولید فرش نسبت به مدت مشابه پارسال تفاوت چشمگیری نداشته است و پارسال ۱۴۰ هزار متر مربع فرش دستباف به ارزش ۱۵۰ میلیارد تومان در خراسان جنوبی تولید شده است.
او گفت: بیش از ۳۰ درصد قیمت فرش دستباف در امسال نسبت به پارسال افزایش داشته است و با همین افزایش قیمت باز هم بافنده ما حداقل دستمزد قانون کار را ندارد و این افزایش قیمت نیز به دلیل تورم حاکم بر اقتصاد جامعه بوده است.
کامیابی مسک گفت: در یک سال گذشته قیمت مواد اولیه فرش دستباف رشد چشمگیری نداشته است، ولی با توجه به شرایط جامعه و زحمت زیاد، بافت فرش برای بافنده صرفه اقتصادی ندارد و بافندگان به دلیل نبود شغل چارهای جز بافت فرش ندارند.
رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی گفت: همچنان شاهد رکود بازار فرش دستباف استان هستیم و حجم زیادی از فرشهای تولیدی روی دست بافنده و تجار باقی مانده است.
بیشتر بخوانید
او گفت: در حال حاضر با توجه به اینکه وضعیت صادرات فرش دستباف مناسب نیست، پیشنهاد ما این است که بافنده تولیدات خود را بیشتر به سمت سلیقه بازار داخل ببرند و فرشهای ۶ متر، ۱۲ متر و ۹ متر بهصورت جفتی بیشترین فروش را در بازار داخل دارد.
کامیابی مسک گفت: در خراسان جنوبی به دلیل اینکه برای بافت فرشهایی با مترژا بالا ایجاد دار سخت است و از طرفی تعداد بافنده در خانوادهها کم است، بیشتر فرشها با متراژ پایین و صادراتی بافته میشود.
رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی درباره ارزآوری فرش دستباف گفت: ارزآوری فرش دستباف خراسان جنوبی از زمان شیوع کرونا ناچیز بوده و در مجموع آمار دقیقی از صادرات فرش دستباف از سوی دستگاههای متولی به دست ما نمیرسد.
خراسان جنوبی بیش از ۵۰ هزار بافنده تماموقت، نیمهوقت و پارهوقت دارد که در حال حاضر کمتر از چهار هزار نفر آنان زیر پوشش بیمه تأمین اجتماعی هستند.
انتهای پیام/ س