مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای بوشهر گفت: همه تاسیسات آبی و طرح‌های در حال ساخت این شرکت در آماده باش کامل برای رویارویی با سیلاب‌های احتمالی قرار دارند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، علی محمدی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای بوشهر در جلسه مدیریت بحران و مقابله با سیلاب استان بوشهر گفت: با توجه به پیش بینی‌های سازمان هواشناسی و موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو، احتمال بارش بیش از ۲۰۰ میلیمتر باران در  یک هفته آینده وجود دارد.

او افزود: بارش در زمان کم و به صورت نقطه‌ای خواهد بود و این موضوع در بیشتر نقاط  استان بوشهر که در دامنه‌های زاگرس و پایین دست دو حوزه آبریز‌مُند و حله قرار گرفته‌اند، خطر سیلاب را هرچه بیشتر می‌کند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای بوشهر ادامه داد: این سامانه بارشی به صورت همزمان در استان‌های مجاور نیز فعال خواهد بود و بر همین اساس هماهنگی‌های لازم با ادارات آب منطقه‌ای دیگر استان‌ها انجام شده است.

استان‌های بالادست هم آماده‌ مهار سیل هستند

به گفته محمدی، تاسیسات آبی استان‌های بالادست نیز در شرایط مناسب مهار سیلاب‌های سرحوزه قرار دارند و علاوه بر آن ایستگاه‌های هیدرومتری منتهی به استان بوشهر در صورت بروز هرگونه تغییر آورد رودخانه‌ها، این اطلاعات را به آب منطقه‌ای بوشهر مخابره می‌کنند.

او افزود: البته حجم سیلاب‌های میان حوضه‌ای نیز قابل توجه است و بخش مهار نشده روان‌آب‌ها موجب سیلابی شدن رودخانه‌ها خواهد شد.

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای بوشهر گفت: بیشترین خسارت سیلاب همواره در محدوده شهر‌ها و روستا‌ها اتفاق می‌افتد و به همین منظور امسال در ۳ مرحله در تابستان، پاییز و پیش از اعلام هشدار سامانه کنونی، همه نقاط حادثه خیز به نهاد‌های مرتبط  اعلام شده است.

سدها آماده مهار سیلاب هستند

محمدی ادامه داد: همچنین عملیات تخلیه رسوب و مانور دریچه همه تاسیسات آبی استان از جمله سد رئیسعلی دلواری، سد تنگ ارم، سد ارغون و شبکه‌های آبیاری و زهکشی انجام شده است.


بیشتر بخوانید


او گفت: هم اکنون نزدیک به ۶۰ درصد از ظرفیت سد رئیسعلی دلواری خالی است و آماده کنترل روان‌آب‌های ورودی است. همچنین سد‌های خاییز، تنگ ارم، ارغون، قیزقلعه، اخند، آبپا، سنا و سازه‌های کنترل سیلاب شبانکاره آماده ذخیره سازی و کنترل سیلاب هستند.

دستکاری در سازه‌های آبی خطر سیلاب را بیشتر کرده است

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای بوشهر افزود: در برخی از نقاط استان شاهد دستکاری و ایجاد تغییر در سازه‌های آبی به منظور بهره برداری غیرقانونی از بند‌ها و تاسیسات کنترل سیلاب هستیم که این مورد موجب پس زدگی آب و بروز خطرات جانی و مالی ساکنان پیرامون این تاسیسات می‌شود.

محمدی ادامه داد: به همین منظور با هماهنگی مدیریت بحران استان بوشهر و فرمانداری‌ها برای شناسایی و برخورد با متخلفان اقدام شده است.

رئیس شورای هماهنگی مدیران وزارت نیرو در استان بوشهر گفت: اگرچه سیلاب یکی از حوادث طبیعی است و امکان وقوع آن در تمام نقاط جهان وجود دارد، اما با آمادگی دستگاه‌های اجرایی به ویژه صنعت آب و برق، خسارات احتمالی در حداقل زمان ممکن برطرف خواهد شد و خدمت رسانی به مردم به صورت تمام وقت ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام/ک

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.