ژائله با تاکید بر لزوم ایجاد زمینه‌های همکاری برای افزایش تجارت میان دو کشور ایران و بلاروس اظهار کرد: آذربایجان شرقی توانایی تامین بسیاری از کالا‌های مورد نیاز بلاروس را دارد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،یونس ژائله رئیس اتاق بازرگانی تبریز در دیدار با سفیر بلاروس در ایران با اشاره به این که آذربایجان شرقی قطب صنعتی و کشاورزی کشور است گفت: بلاروس دارای صنایع قدرتمندی مانند صنعت نساجی و لبنیات بوده و این استان مشتری برخی مواد اولیه تولیدی در بلاروس است.

او به توانمندی استان در صادرات کالا‌های انرژی‌بر به بلاروس اشاره کرد و گفت: این استان آمادگی سرمایه‌گذاری در صورت وجود زمینه‌های سرمایه‌گذاری جذاب در بلاروس را دارد.

اوافزود: تبریز برای تولید مشترک خودرو‌های سنگین کاملاً آماده بوده و تمامی صنایع مرتبط با آن را دارد و در این زمینه دارای تجربه نیز است.

رئیس اتاق بازرگانی تبریز ادامه داد: هر دو طرف ظرفیت‌های خاص خود را دارند که در صورت فراهم کردن زمینه‌ها توسط سفارت و تغییر در نگاه بلاروس برای خروج از بازار‌های داخلی خود می‌توان از این فرصت‌های تجاری به نحو احسن استفاده کرد.

ژائله با تاکید بر لزوم تاسیس شرکت‌هایی با قرارداد مشارکت انتفاعی برای گسترش همکاری‌ها گفت: در حال حاضر امکان صادرات گرانول از پتروشیمی‌های ایران به بلاروس وجود دارد.

او با تاکید بر لزوم یافتن راهی برای افزایش تجارت میان دو کشور ایران و بلاروس اظهار کرد: آذربایجان شرقی توانایی تامین بسیاری از کالا‌های وارداتی از جمله صادرات خشکبار به بلاروس را دارد بنابراین باید با داشتن برنامه عملیاتی برای توسعه روابط تجاری گام‌های اساسی می‌توان برداشت.

حجم مراودات تجاری بین دو کشور ایران و بلاروس قابل گسترش است

دیمیتری کالتسوف سفیر بلاروس در ایران نیز گفت: با وجود ظرفیت‌های بسیار بالا، متاسفانه حجم مراودات تجاری بین دو کشور کم است که در این زمینه امیدواریم مناسبات مختلف این دو کشور گسترش یابد.

او با اشاره به ظرفیت بانک تجارت ایران در مینسک افزود: امکان بهره‌مندی از بانک‌های امارات متحده عربی و ترکیه برای نقل و انتقال پول وجود دارد، ولی ابتدا باید کالا‌ها و روش‌های تجارت را مشخص کنیم.

او ادامه داد: در بلاروس صنایع ماشین سازی و شیرینی و شکلات وجود دارد و همچنین این کشور در تولید شیر خشک نیز دارای پتانسیل بالایی است.

سفیر بلاروس در ایران  افزود: در زمان اتحاد جماهیر شوروی، بلاروس به کارگاه تولیدی مشهور بود و بعد از فروپاشی نیز، این لقب حفظ شده است.

کالتسوف به حضور خودرو‌های سنگین تولید بلاروس در جاده‌های ایران و وجود دفاتر خدمات پس از فروش در تهران اشاره کرد و گفت: تجهیزات فنی با تکنولوژی بالا در بلاروس تولید می‌شود و امکان صادرات به ایران وجود دارد.

اوبا اشاره به وبینار برگزار شده بین اتاق تبریز و اتاق ماگیلف در تیر ماه امسال، از اتاق تبریز برای اعزام هیات به بلاروس دعوت کرد.

یوسف حسینی رئیس کمیسیون صادرات و مدیریت واردات اتاق تبریز نیز با تبریک فرا رسیدن سال نو میلادی گفت: ۶۵ درصد از فعالان اقتصادی ایرانی که با بلاروس کار می‌کنند از استان آذربایجان شرقی هستند.

او با اشاره به توان استان برای تامین کل نیاز میوه و خشکبار بلاروس افزود: از همکاری مشترک با تاسیس شرکت‌هایی با قرارداد مشارکت انتفاعی برای گسترش همکاری‌ها استقبال می‌کنیم.

بلاروس به پایتختی شهر مینسک به مساحت ۲۰۷٬۵۹۵ کیلومتر مربع یک سرزمین دور از دریا در اروپای خاوری است که با کشور‌های روسیه، اوکراین، لهستان، لیتوانی و لتونی هم‌مرز است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار