به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، محمدعلی شریکیان مدیر امور باغبانی جهادکشاورزی خراسان شمالی بر توسعه باغها در اراضی شیبدار تاکید کرد و گفت : از مجموع اراضی شیب دار ۸۳۷ هکتار باغ و ۲ هزار و ۷۸۹ هکتار در راستای توسعه گیاهان دارویی است.
بیشتر بخوانید
او گفت : کشت در اراضی شیب دار در قالب گیاهان دائمی و چند ساله توصیه میشود به منظور جلوگیری از فرسایش خاک و پایداری تولید و افزایش درآمد کشاورزان باید علمی و اصولی در اراضی شیب دار فعالیت کشت و کار انجام شود.
او گفت : توسعه باغها و گیاهان دارویی در اراضی شیب دار از سال ۹۲ به میزان ۳۳۰ هکتار اجرایی شده بود که در این مدت توسعه داده شد.
شریکیان گفت : در اراضی شیب دار استان درختان انگور، بادام و گل محمدی کشت شده است و انواع گیاهان دارویی از جمله مریم گلی، آویشن باغی، باریجه، کاکوتی، اسطوخودوس نیز از جمله گیاهان دارویی کشت شده در این اراضی است.
او گفت : کشت گیاهان دارویی یک ساله و چند ساله در اراضی شیب دار استان قابلیت توسعه دارد افزود: با توجه به خشکسالی و کمبود بارندگی کشت این گیاهان به افزایش درآمد روستایی و عشایر کمک خواهد کرد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی هدف از توسعه باغها و کشت گیاهان دارویی در اراضی شیب دار را افزایش تولید، ایجاد اشتغال، بهره وری بالا، حفظ خاک و جلوگیری از فرسایش خاک دانست و گفت: همچنین مقابله با پدیده گرد و غبار، جلوگیری از مهاجرت در جوامع محلی، تامین معیشت قشر روستایی و امنیت غذایی نیز از دیگر اهداف کشت و کار در این اراضی است.
شریکیان گفت : برخی از شهرستانهای این استان از جمله بجنورد به دلیل توپوگرافی و منطقه کوهستانی ظرفیت بسیار خوبی برای توسعه باغ دراراضی شیب دار با توجه به شیب استاندارد دارد که امکان فعالیت زراعی باعث فرسایش خاک میشود و همچنین منابع آب از دست میرود، اما با توسعه باغها میتوان این منابع مهم را حفظ کرد.
او گفت: ۷۴ درصد از ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی استان در اراضی شیبدار و ارتفاعات و ۲۶ درصد هم در دشتها است.
شریکیان شخم و شیار در اراضی شیب دار را یکی از علل فرسایش خاک دانست و گفت : این اراضی با شیبهای مختلفی هستند که با توجه به میزان شیب آن از ملایم تا شیب خیلی زیاد باید نسبت به کشت محصولات زراعی و باغی اقدام کرد.
او بر حفظ کاربری و جلوگیری از تغییر آن در زمینهای کشاورزی تاکید کرد و گفت: حتی خاک از آب نیز مهمتر است، زیرا هزاران سال برای ایجاد یک سانتیمتر خاک زمان نیاز است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی بر ایجاد سامانههای آبگیر نیز در این اراضی برای نفوذ بارندگی در خاک تاکید کرد و گفت: با روشهای مختلف میتوان از آب باران استفاده کرد.
انتهای پیام/ه