دومین همایش بین المللی علم اطلاعات جغرافیایی (GIScience)، بنیاد‌ها و کاربرد‌های بین رشته‌ای به صورت حضوری و مجازی در دانشگاه فردوسی مشهد آغاز به کار کرد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، دکتر مسعود مینایی دبیر همایش بین المللی علم اطلاعات جغرافیایی (GIScience)، بنیاد‌ها و کاربرد‌های بین رشته‌ای در حاشیه مراسم آغاز به کار این همایش گفت: تعامل هر روزه انسان با فضای جغرافیایی لزوم و ضرورت شناخت مناسبی از فضای جغرافیایی را موجب شده است که انسان از گذشته در قالب نقشه به این نیاز پاسخ می‌داده است.

وی گفت: سیستم اطلاعات جغرافیایی و سنجش از دور به عنوان علمی پایه و اساسی در دنیای امروز با فراهم ساختن امکان تولید و ذخیره سازی داده ها، تجزیه و تحلیل و تبدیل آن‌ها به اطلاعات و بصری سازی آن‌ها تاثیر شگرفی بر تحقیقات مرتبط و درک جنبه‌های مختلف طبیعی و انسانی محیط زندگی بشر، چشم انداز گسترده‌ای در پیش روی فعالان در زمینه‌های علمی و اجرایی مرتبط گشوده است.

دبیر همایش بین المللی علم اطلاعات جغرافیایی (GIScience)، بنیاد‌ها و کاربرد‌های بین رشته‌ای گفت: این سیستم به همین دلیل در سراسر جهان جایگاه خاصی را در بیشتر زمینه‌ها به خود اختصاص داده و به عنوان یک علم و فناوری برتر برای حل مسایل پیش روی بشر نقش بسیار برجسته‌ای را ایفا کرده است که اهمیتش روز به روز افزایش می‌یابد.

مینایی گفت: با توجه به اهمیت این موضوع رشته سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) در مقطع کارشناسی ارشد در گروه جغرافیای دانشگاه فردوسی مشهد در سال جدید تحصیلی ایجاد شد تا خلا وجود این رشته در دانشگاه‌های سراسری مستقر در شرق کشور برطرف شود.

او گفت: این همایش به منظور ایجاد فرصتی برای کشف و درک مزایای علم سنجش از دور و GIS و استفاده از آن در جامعه به مناسبت بزرگداشت جهانی هفته آگاهی جغرافیایی و روز جهانی سیستم اطلاعات جغرافیایی با همکاری دانشگاه فردوسی مشهد، انجمن سنجش از دور و GIS ایران، شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی و سایر مراکز پژوهشی و اجرایی ملی و بین المللی به صورت یک روزه برنامه ریزی شد.


بیشتر بخوانید


همایش بین المللی علم اطلاعات جغرافیایی (GIScience)، بنیاد‌ها و کاربرد‌های بین رشته‌ای گفت: از اهداف این همایش می‌توان به ارائه آخرین ایده ها، دستاورد‌های جدید فنی و علمی در زمینه‌های مرتبط در قالب مقاله، شناسایی نقاط قدرت و ضعف در GIS&RS مجموعه‌های فعال در کشور، شناسایی نیاز‌ها در بخش‌های مختلف در این زمینه، تبادل اطلاعات و دستاورد‌ها بین مجموعه‌های دولتی و خصوصی و تشویق جوانان و فارغ التحصیلان دانشگاهی به توجه به فرصت‌های داخل کشور و راه اندازی کسب و کار‌ها و استارتاپ‌های بر مبنای داده‌های مکانی است.

مینایی گفت: در این دوره تلاش شده است تا جنبه‌های مختلف کاربرد‌های این علم مورد بررسی قرار گیرد و از این طریق مفاهیم جدید در میان علاقه‌مندان منتشر خواهد شد. همچنین به منظور تبادل نظرات و تجربیات علمی-فنی سخنرانانی از ایران و همچنین از کشور‌های خارجی شامل دانشمندان ایرانی مقیم خارج از کشور و دانشمندان بین المللی برای اولین بار در این همایش ارائه مطلب خواهند داشت.

وی گفت: از مهم‌ترین موضوعات مطرح شده در این دوره همایش می‌توان به ارتقا، بهبود و ترویج بهره‌گیری از توانمندی‌های سنجش از دور و GIS در زمینه‌های مختلف اجرایی و پژوهشی در سطح ملی و بین المللی شامل امکان توسعه فعالیت‌های علمی بین المللی با کمیسیون GIScience اتحادیه بین المللی جغرافیا، گسترش دیپلماسی علمی کشور، مدیریت بهینه منابع آب با بهره گیری از سنجش از دور، بهداشت، سلامت و پاندمی کرونا، تغییرات کاربری اراضی، محیط زیست، بیابان زایی و منابع طبیعی و کشاورزی، پهپاد‌ها و کاربرد‌های آنها، داده‌های حجیم، اینترنت اشیا و هوش مصنوعی اشاره کرد.

دبیر همایش بین المللی علم اطلاعات جغرافیایی (GIScience)، بنیاد‌ها و کاربرد‌های بین رشته‌ای گفت: با توجه به شرایط ناشی از پاندمی کرونا، بیش از ۱۱۰ مقاله توسط بخش‌های مختلف جامعه علمی کشور برای این همایش یک روزه ارسال شد و بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته، ۳۰ درصد مقالات به صورت شفاهی و بقیه به صورت پوستر ارائه خواهد شد.

منبع: ایرنا

انتهای پیام//ص.ب

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.