مدیرگروه باکتری شناسی و ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: پروبیوتیک‌ها نسل جدیدی از دارو‌های زنده هستند که کیفیت زندگی را افزایش داده و به بالا بردن سطح ایمنی بدن کمک می‌کنند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، نهال هادی افزود: پروبیوتیک‌ها موجودات ریز، زنده و فعال میکروسکوپی هستند که خوردن آن‌ها باعث می‌شود میکروبیوم دستگاه گوارشی ما افزایش یافته و در سلامتی نقش دارند. به پروبیوتیک‌ها باکتری مفید روده نیز گفته می‌شود که از رشد و تکثیر باکتری‌های بیماری زا جلوگیری می‌کند.

مدیرگروه باکتری شناسی و ویروس شناسی دانشگاه با بیان اینکه پروبیوتیک‌ها به عنوان یک روش درمانی استفاده می‌شوند، گفت: این میکروارگانیسم‌های زنده در درمان طیف وسیعی از بیماری‌ها موثر هستند و شواهد و مستندات علمی بسیاری در این زمینه ارائه شده است، به عنوان مثال بیماری‌های گوارشی از جمله مشکاتی است که با پروبیوتیک‌ها درمان پذیر هستند.

او ادامه داد: این میکروب‌ها سیستم ایمنی بدن را ارتقا داده و به توسعه و تکامل سطوح مخاطی بدن کمک می‌کنند، بنابراین می‌توان پروبیوتیک‌ها را عامل برطرف کننده ناراحتی‌های روده‌ای و متعادل کننده میکروفلور روده دانست که اختلالات روده‌ای را بهبود می‌بخشند و یا مانع ایجاد آن‌ها می‌شوند.

هادی افزود: زخم معده، اسهال، نداشتن تحمل لاکتوز، بیماری‌های التهابی روده، یبوست، نفخ شکم و بیماری‌های کبدی از جمله مشکلاتی هستند که با کمک پروبیوتیک‌ها درمان می‌شوند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز معروف‌ترین میکروارگانیسم‌های پروبیوتیک را به سه گروه باکتری ها، قارچ‌ها و مخمر‌ها تقسیم کرده و گفت: پروبیوتیک را می‌توان برحسب نوع بیماری و عامل به وجود آورنده آن، به تن‌هایی یا به همراه آنتی بیوتیک‌های مرتبط و پری بیوتیک‌های خاص به کار برد. در صنعت تولید مواد غذایی نیز این میکروارگانیسم‌های زنده را به انواع نوشیدنی مانند شیر، دوغ، پنیر، ماست، خامه، بستنی و ... افزوده و محصولات پروبیوتیکی را روانه بازار کرده‌اند.

او یادآور شد: از سوی دیگر پروبیوتیک‌ها به عنوان مکمل غذای دام، طیور و آبزیان نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند که علاوه بر افزایش کیفیت محصولات، آنتی بیوتیک‌های باقیمانده در بدن حیوانات برای مصرف انسان را نیز کاهش می‌دهند.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.