به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، محمد محبی پیرامون سیر رفتاری «حضرت فاطمه زهرا (س)»گفت: حضرت «فاطمه زهرا (س)» سیره رفتاری ارزشمندی را داشتند، ایشان شایستهترین زن جهان است، جایگاه این بانوی ارزشمند در حدیثی که «پیامبراکرم (ص)» پیرامون دختر بزرگوارشان فرمودند آمده که «زهرا (س)» ام ابیها ست «زهرا (س)» ام الائمه است.
بیشتربخوانید
قناعت «حضرت فاطمه زهرا (س)»
وی قناعت را یکی از ویژگیهای «حضرت فاطمه زهرا (س)» دانست و تاکید کرد: قناعت به عنوان یکی از با فضیلتترین و ارزشمندترین ویژگیهای اخلاقی انسان به شمار میآید، ویژگی که «حضرت فاطمه زهرا (س)» با زندگی ساده خود، امکان اجرا نمودن آن را در زندگی ثابت کرده است.
بخشش و کرامت «حضرت فاطمه زهرا (س)»
محبی با اشاره بخشش و کرامت «حضرت فاطمه زهرا (س)» ابراز کرد: «حضرت فاطمه زهرا (س)» در روز عروسی خود لباس عروسی خود را به نیازمند دادند و با لباسی قدیم خود به خانه بخت رفتند. هنگامی که «پیامبراکرم (ص)» در مورد لباس نو حضرت «زهرا (س)» از وی سوال کردند ایشان در پاسخ فرمودند آنچه را که دوست داشتم را در راه خداوند به نیازمند دادم به همین دلیل خداوند به پاس ایثار و از خودگذشتگی حضرت «فاطمه زهرا (س)» جبرئیل را نزد «پیامبر اکرم (ص)» و «حضرت فاطمه زهرا (س)»فرستاد جبرئیل فرمودند: خداوند فرمان داده به خاطر این گذشت و فداکاری آنچه را شما بخواهید به شما خواهد داد، حضرت «فاطمه (س)» پاسخ دادند که چیزی نمیخواهند، جبرئیل بار دیگر بر آنان نازل شد و فرمود خداوند تاکید کرده هر آنچه شما بخواهید به شما خواهد داد در این لحظه «صدیقه کبری (س)» این خواسته را به پدر بزرگوارشان سپرده «پیامبر اکرم (ص)» نیز در این زمان دست به دعا برداشتند و از خداوند درخواست کردند تا همه مسلمانان را ببخشند و در بهشت جای دهد و این رویداد در سوره ضحی از آن یاد شده است.
وی قناعت را یکی از ملزومات جامعه امروز دانست و تاکید کرد: ما همواره باید از «حضرت فاطمه زهرا (س)» الگو برداری کنیم ایشان الگوی بزرگ قناعت بودند و این موضوعی است که امروزه باید آن را همواره مد نظر قرار داد.
لقب «ام الائمه»
محبی دلیل لقب دادن «ام الائمه» به حضرت «فاطمه زهرا (س)» را مورد بررسی قرار داد و بیان کرد: نسل پاک «پیامبراکرم (ص)» به وسیله دخترش به وجود آمده و گسترش یافته است، لذا «رسول اکرم (ص)» فرمودند: پروردگار عزیز و بلند مرتبه نسل هر پیامبر را در صلب خود آن پیامبر قرار داد، حال آنکه نسل مرا در صلب علی جای قرار داد. ایشان چندین بار به دختر عزیزش فرمودند:ای فاطمه، تو را بشارت میدهم که از نسل تو یازده فرزند معصوم، امام مردم خواهد شد و آخرین آنها مهدی (عج) است.
وی به معنای نام حضرت «فاطمه زهرا (س)» اشاره و تاکید کرد: حضرت «رضا (ع)» از پدرش و ایشان از «رسول خدا (ص)» نقل کردهاند که فرمود:ای فاطمه، آیا میدانی چرا فاطمه نامیده شدهای؟ علی (ع) پرسید چرا؟ فرمود:، زیرا که وی و شیعیانش را از آتش بازداشتهاند.
رویکرد تربیتی حضرت «فاطمه زهرا (س)»
وی رویکرد تربیتی حضرت «فاطمه زهرا (س)» را مورد بررسی قرار داد و اذعان کرد: حضرت «فاطمه زهرا (س)» فرزندان خود را همیشه برای یادگیری و تعلیم و تزکیه آماده میکردند؛ به عنوان مثال به فرزندش «حسن (ع)» میفرمودند: «به مسجد برو، آنچه را از پیامبر شنیدی فراگیر و نزد من بیا و برای من بازگو کن».
وی نحوه تربیت فرزند توسط حضرت «فاطمه زهرا (س)» را مطرح و ابراز کرد: حضرت «فاطمه زهرا (س)» بازی با کودکان که نقش بسزایی در تربیت آنها دارد را هموراه در نظر داشت، طبق نقلهای تاریخی حضرت «فاطمه (س)» فرزندشان «حسن (ع)» را روی دست میگرفتند وی را حرکت میدادند و میفرمودند: اشبه أباک یاحسن، واخلع عن الحق الرّسن، واعبد الهاً ذامنن، ولاتوال ذا الاحسن.ای حسن، نظیر پدرت باش و ریسمان ظلم از حق دور کن، و خداوندی را که صاحب نعمت هاست پرستش کن و با افراد تیره دل دوست مباش.
میراث معنوی حضرت «فاطمه زهرا (س)»
وی میراث معنوی حضرت «فاطمه زهرا (س)» را بیان و ابراز کرد: روایات، بخش مهمی از میراث «فاطمه (س)» هستند. این روایات از حیث محتوا متنوع و مشتمل بر موضوعات اعتقادی، فقهی، اخلاقی و اجتماعیاند. برخی از روایات وی در کتابهای حدیثی شیعه و اهل سنت ذکر شده است و شماری از روایات در کتابهایی مستقل با عناوینی نظیر «مسنَد فاطمه» و «اخبار فاطمه» تدوین شدهاند. برخی از این مسندها در طول زمان مفقود شدهاند و تنها در کتابهای رجالی، تراجِم و کتابشناسیها از راویان و نویسندگان این کتابها سخن به میان آمده است.
وی دیگر میراث ارزشمند حضرت «فاطمه زهرا (س)» را معرفی و خاطر نشان کرد: مصحف «فاطمه (س)»، شامل مطالبی است که حضرت فاطمه (س) آنها را از فرشته الهی شنید و «امام علی (ع)» آن را نوشته است.
منبع: میزان
انتهای پیام/