به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، عباس سعیدی رییس جهاد کشاورزی استان کرمان، هدف از بازدید از سردخانههای سطح شهرستان بم را بررسی وضعیت سردخانهها و تولید محصول خرمای امسال بیان کرد و گفت: وضعیت سردخانههای شهرستان بم مطلوب است و بسته بندی این محصول برای صادرات به صورت بسیار سالم، مکانیزه و بهداشتی انجام میشود.
به گفته او محصول خرمای شرق استان کرمان به کشورهایی مانند اندونزی، ترکیه، هند، روسیه، مالزی و همچنین کشورهای اروپایی مانند آلمان صادر میشود، برای تامین بازارهای داخلی کشور و ماه رمضان وضعیت خرما بسیار مطلوب است و خرما به اندازه کافی در سردخانهها موجود است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان بیان کرد: تسهیلات برای سردخانههایی که نیازمند راه اندازی یا توسعه هستند در نظر گرفته خواهد شد.
سعیدی گفت: بازدیدی از قنوات شهرستان بم به عمل آوردیم و اعتباراتی از محل روستاهای فاقد دهیاری در نظر گرفته شد.
او درباره کانالهای سد نسا بم گفت: کانالهای درجه یک و دو مربوط به اداره آب منطقهای و کانالهای درجه سه و چهار متعلق به جهاد کشاورزی است و مقرر شد طی مکاتباتی اعتبار جزیی این کانالها تامین مالی شود.
او درباره قیمت خرما در بازار تصریح کرد: قیمت خرما تابع عرضه و تقاضا در بازار است و دولت نمیتواند در افزایش یا کاهش قیمت خرما دخل و تصرفی انجام دهد، کشاورزان باید بهره وری را بالا ببرند تا هزینهها جبران شود و برداشت بیشتری داشته باشند؛ قیمت محصولات صادراتی تابع عرضه و تقاضا است که بعد از مدتی جای خود را میگیرد و مشکل حل میشود.
سعیدی گفت: یکی از اقدامات بسیار خوبی که شهسوارپور فرماندار بم رقم زد و بسیار هم مورد توجه واقع شد فاصله گرفتن کشاورزان از برداشتهای سنتی است به طوری که کشاورز خرما را به صورت فلهای در سبد وارد سردخانهها میکند و عملیات بسته بندی خرما در سردخانه و با توجه به سلیقه خریدار و تحت برند خاص صورت گیرد؛ برداشت به صورت فلهای هزینهها را کاهش میدهد و اشتغال زایی بهتری هم خواهد داشت.
سعیدی، رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان درباره آفتهای خرما تصریح کرد: آفت سوسک حنایی خرما در شرق استان کرمان خصوصا بم هنوز دیده نشده و فقط در جنوب استان کرمان و به صورت محدود در شهداد دیده شده که همکاران پیگیر مبارزه با این آفت هستند.
او عنوان کرد: در حال ردیابی آفت سوسک حنایی هستیم، اما کشاورزان باید دقت کافی داشته باشند و نهالی را که میآورند رصد کرده و کنترل کنند، زیرا اگر این آفت وارد منطقه شود بسیار خسارت آفرین است، آفت سوسک حنایی در وسط چوب درخت خرما پنهان میشود و ردیابی و کنترل این آفت بسیار سخت و مشکل است.
سعیدی درباره مبارزه با آفت زنجره خرما گفت: طی چند سال گذشته برای مبارزه با این آفت با همکاری جهاد کشاورزی، فرمانداری ها، دهیاریها و کشاورزان بهترین اقدامات انجام شده و تحت کنترل است و در حالت طغیانی قرار ندارد.
او ادامه داد: آفت همیشه وجود دارد و نمیتوان گفت برای همیشه از بین خواهد رفت و باید تحت کنترل قرار گیرد. بحث آموزش و ترویج در دستور کار جهاد کشاورزی قرار گرفته و سیکل زندگی آفت به کشاورزان آموزش داده میشود؛ همچنین سموم مورد نیاز هم فراهم شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان اضافه کرد: کشاورزان باید با توجه به ارزش اقتصادی که محصول خرما دارد باغ هایشان را محافظت و مراقبت کرده تا آفت و بیماریها را کنترل کنند، زیرا همیشه احتمال پیدا شدن انواع و اقسام بیماریها و آفات وجود دارد.
انتهای پیام/ی