شست مشترک بررسی تبعات آبی دیوار انسدادی مرزی ترکیه با حضور هیأت‌های فنی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه در شهر ماکو به کار خود پایان داد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از  ارومیه، شست مشترک بررسی تبعات آبی دیوار انسدادی مرزی ترکیه با هدف ایجاد ساز وکار‌های لازم به منظور کاهش تبعات آبی دیوار انسدادی مرزی ترکیه و با حضور هیأت‌های فنی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه در شهر ماکو به کار خود پایان داد.

نشست مشترک بررسی تبعات آبی دیوار انسدادی مرزی ترکیه با هدف ایجاد ساز وکار‌های لازم به منظور کاهش تبعات آبی دیوار انسدادی مرزی ترکیه و با حضور هیأت‌های فنی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه در شهر ماکو به کار خود پایان داد.
 

این نشست که با هماهنگی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و با مسئولیت وزارت نیرو و حضور تعدادی از دستگاه‌های مرتبط مرزی  برگزار شد، هیئت‌های فنی دو کشور به صورت مشترک از مسیر دیوار احداثی از طرف ترکیه بازدید کرده و در ادامه طی جلسات مشترک در شهر ماکو، طرح‌های لازم برای عبور ایمن سیلاب‌ها از دامنه‌های کوه آغری کوچک به سمت دشت بورالان و چشمه ثریا را مورد بررسی قرار دادند.

گفتنی است در پایان این دوره از نشست‌ها مقرر شد طرح‌های نهایی شده در اولین فرصت و حتی الامکان تا پیش از شروع باران‌های بهاری سال آتی، عملیاتی شود.

ایران و ترکیه، حدود ۵۳۴ کیلومتر مرز مشترک دارند. (در دی ۱۳۹۵) رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه از برنامه کشورش برای ساخت دیوار امنیتی در مرز با ایران و عراق خبر داد. دیواری که بیش از ۲۰۰ کیلومتر از مرز مشترک ۵۶۰ کیلومتری این دو کشور را در برمی‌گیرد. ترکیه دیوار را با هدف جلوگیری از عبور و مرور غیر قانونی و قاچاق می‌سازد.

در سال ۱۳۹۶ ترکیه شروع به ساخت دیوار ۱۴۴ کیلومتری در مرز ایران-ترکیه کرد. دولت ترکیه این دیوار مرزی را در استان‌های ایغدیر و آغری در سال ۱۳۹۸ تکمیل کرد. در تیر ۱۴۰۰ ترکیه ساخت دیوار امنیتی ۶۳ کیلومتری در مرز استان وان با ایران را اغاز کرد.

در شهریور ۱۴۰۰ وزیر کشور ترکیه گفت: ۲۴۲ کیلومتر دیگر به دیوار مرزی ترکیه با ایران افزوده می‌شود. همچنین تا شهریور ۱۴۰۰، ترکیه ۴۹۹ کیلومتر دیوار در مرز می‌کشد و این کشور یک جاده امنیتی و خندق در کنار این دیوار بتنی احداث کرده است.

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.