به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، به تازگی اظهار نظری از سوی رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز مبنی بر ورود غیر قانونی اتباع برخی کشورهای آفریقایی سر و صدای زیادی به پا کرده است.
به گفته ابول نژادیان مقرر شده بود اتباع ۵ کشور آفریقا اجازه ورود به کشور را نداشته باشند، اما پلیس بندر امام با صدور روادید و بدون دریافت تست منفی «پی س آر» برای این اتباع به آنها اجازه داده تا از کشتی خارج و وارد شهر شوند.
ورود این افراد به کشور در حالی است که مقرر شد اتباع چند کشور آفریقایی حتی در صورت منفی بودن آزمایش کرونا اجازه ورود به کشور را نداشته باشند.
براساس شیوه نامههای وزارت بهداشت در مرزهای هوایی، دریایی و زمینی، کشورها به ۳ دسته ویژه، پرخطر و سایر کشورها تقسیم شده اند.
بوتسوانا، لسوتو، مالوی، موزابیک، آفریقایی جنوبی، نامبیا و زیمباوه کشورهای ویژه هستند که ورودشان به کشور چه به صورت مستقیم و چه غیر مستقیم ممنوع است.
دیشب قاسمی دبیر کمیته امنیتی اجتماعی و انتظامی ستاد مقابله با کرونا در گفت و گوی زنده با یکی از بخشهای خبری تلویزیون گفت: ورود از ۵ کشور در آفریقا ممنوع است و هیچ پرواز مستقیمی نیز از این کشورها وجود ندارد مگر آنکه با پروازی از کشورها یا از طریق کشتی وارد کشور گردند.
در حالی که رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز میگوید اتباع چند کشور که ورودشان به کشور ممنوع است بدون منتظر ماندن برای نتیجه آزمایش کرونا وارد بندر امام شدند، اما مرکز بهداشت بندر ماهشهر این مسئله را رد کرد.
محمد شنبدی رئیس شبکه بهداشت و درمان بندر ماهشهر میگوید که گذرنامه کوتاه مدت برای افراد ۵ کشور آفریقایی به صورت کامل ممنوع است و هیچ روادیدی برای آنها حتی در صورت منفی بودن آزمایش کرونا صادر نمیشود.
او افزود: منظور رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز ورود اتباعی از کشور پاکستان بوده که قصد داشتند از راه بندر امام وارد کشور شوند، سپس به تهران رفته و از آنجا به کشور خودشان عزیمت نمایند.
ورود اتباع پاکستان جزو ۵ کشور ممنوعه به ایران نیست.
شنبدی همچنین ورود اتباع کشورهای هند، پاکستان و مصر را به کشور مربوط به ۲۰ روز پیش دانست.
اخیرا با اوج گرفتن ابتلا به ویروس کرونا در کشورهای آفریقایی به دلیل شیوع سویه جدید کرونا با نام اُمیکرون نگرانیهای زیادی را در بسیاری از کشورها در پی داشت.
دهها کشور در جهان ورود اتباع چند کشور آفریقایی که به لحاظ مبتلایان به کرونا و آمار مرگ و میر در وضعیت نامناسبی قرار دارند را ممنوع کرده و مشروط به انجام تستهای کرونا و قرنطینه شد.
در ایران نیز هر فردی که به این ۵ کشور سفر کرده باشد باید دستکم ۲ هفته قرنطینه شود.
شیوع گسترده ویروس کرونا در کشورهای آفریقایی و افزایش مرگ و میر ناشی از آن، موضوعی است که از مدتها پیش سازمانهای بهداشت جهانی و کارشناسان بهداشت نسبت به آن هشدار میدادند.
سازمان بهداشت جهانی هشدار داده بود که اگر کشورهای ثروتمند واکسن مازاد خود را به کشورهای نیازمند ندهند، شاهد بروز سویه جدیدی از ویروس خواهیم شد که رسیدن به ایمنی جمعی را دشوار میکند.
انتهای پیام/ن