به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از آکسیوس، یک دیپلمات از تروئیکای اروپایی بیتوجه به سیاست فشار حداکثری و تحریمهای غیرانسانی آمریکا و سکوت کشورهای اروپایی، مدعی شد مذاکرهکنندگان سه کشور فرانسه، انگلیس، و آلمان در دور جدید مذاکرات احیای برجام در وین، جدیت لازم را در ایران مشاهده نکرده و پیشنویس ارائه شده از سوی کشورمان را افراطی ارزیابی کردند.
این دیپلمات در ابتدای سخنان خود ادعا کرد: «مذاکره کنندگان اروپاییِ حاضر در نشست وین میگویند پیشنویس ارائه شده در دور جدید مذاکرات در هفته جاری از سوی ایران "جدیت لازم را نداشته" و "قابل قبول" نیست.»
آکسیوس در ادامه با بیان آنکه مرور دور جدید مذاکرات بیانگر شکافی عمیق میان ایران و طرفهای غربی است که رفع آن مشکل به نظر میرسد، نوشت: «هیئت ایرانی به رهبری علی باقری کنی، مذاکره کننده ارشد و معاون وزیر امورخارجه این کشور، هفته جاری ۲ پیشنویس جدید در وین ارائه کرد که شامل اقدامات ایران برای بازگرداندن برنامه هستهای خود مطابق با توافق سال ۲۰۱۵ و همچنین توافق برای کاهش تحریمهای آمریکا علیه این کشور است».
این دیپلمات اروپایی با اشاره به پیشنویسهای ارائه شده از سوی ایران و بدون در نظر گرفتن تحریمهای غیرانسانی آمریکا علیه کشورمان و خروج یکجانبه واشنگتن از توافق هستهای ایران، مدعی شد: «پیشنویس اولی که از سوی ایران ارائه شده بسیار افراطی و حداکثری بود، آنها تقاضاهای خود را نسبت به دورِ آخری که در زمان دولت پیشینِ ایران انجام شده بود افزایش دادند».
او در ادامه ادعاهای خود، بدون اشاره به سکوت طرفهای غربی نسبت به اقدامات یکجانبه آمریکا، گفت: «پیشنویس دومِ ایران نیز بسیار سختگیرانه بود؛ این پیشنویس مفادی که در دولت قبلیِ ایران بر سر آن توافق شده بود تا برنامه هستهای ایران به حالت قبل خود بازگردد را حذف کرده است. درواقع، میتوان گفت ایرانیها با محدودیت کمتری در قبال توافق هستهای خود موافقت میکنند».
دیپلمات غربی که مدعی است آگاهی مستقیم به مذاکرات وین دارد، در این باره افزود: «ما به ایرانیها اعلام کردیم در بنبست هستیم و باید کاری انجام دهیم».
او در انتها اعلام کرد: «هیئتهای حاضر در برجام پس از نشست امروز به پایتختهای خود باز خواهند گشت و به احتمال زیاد هفته آینده دور بعدی مذاکرات در وین انجام خواهد شد، البته امیدواریم ایرانیها با انعطاف بیشتری به وین بازگردند».
امروز (جمعه) پس از نشست کمیسیون مشترک احیای برجام، یک خبرنگار حاضر در وین در رشته پیامی توییتری به نقل از دیپلماتهای سه کشور اروپایی حاضر در نشست از نگرانی طرفهای غربی از تغییرات اعمال شده بر پیشنویس دورههای پیشین خبر داد.
دیپلماتهای تروئیکای اروپایی پس از نشست امروز مدعی شدند: «ما نسبت به تغییرات پیشنهادی ایران در متونی که در شش دور پیشین مذاکرات در وین مورد مذاکره قرار گرفته بود، ناامید و نگران هستیم».
آنها در ادامه افزودند: «ایران تقریباً تمام توافقهایی که به سختی در ماهها مذاکرات بر سر آن توافق شده بود، میشکند و خواهان تغییرات اساسی در متن است. آنها بیش از ۵ ماه بین مذاکرات فاصله انداختند و از آن زمان سرعت برنامه هستهای ایران بسیار پیشرفت کرد، این هفته نیز از سوی ایران شاهد عقبنشینی در زمینه دیپلماتیک بودیم».
این دیپلماتها همچنین مدعی هستند: «مشخص نیست که چگونه میتوان این شکافهای جدید را در یک چارچوب زمانی واقعبینانه و براساس پیشنویسهای کنونی ایران برطرف کرد. ما از هماهنگ کننده درخواست کردیم که به زودی تشکیل جلسه دهد».
آنها در انتها مدعی شدند: «اکنون نیاز است پیش از تشکیل نشست هفته آینده، طرفهای مختلف به پایتختهای خود بازگردند تا مشورتهایی انجام شود و ببینیم آیا شکافهای کنونی قابل حل هستند یا خیر، دولتهای ما متعهد به راه دیپلماتیک و حرکت رو به جلو هستند، اما زمان رو به اتمام است».
دیپلماتهای فرانسه، انگلیس و آلمان در حالی این ادعاها را مطرح میکنند که تمامی پیشنهادهای مطرح شده از سوی نمایندگان ایرانیِ حاضر در نشست، مطابقت کامل با توافق برجام دارد و پیش از این نیز مقامهای مختلف کشورمان، از جمله «حسین امیر عبدالهیان» وزیر امورخارجه ایران، اعلام کردند که ایران با نگاه مثبتی در نشست حاضر شده است و در مقابل نیز چنین رویکردی را از طرفهای برجامی انتظار دارد.
همچنین مقامهای کشورمان همواره تاکید کردهاند که تنها در صورت لغو تمام و کمال تحریمهای آمریکا و تعهد به عدم انجام دوباره چنین اقداماتی از سوی این کشور، به تعهدات خود ذیل برجام باز خواهند گشت.
بیشتر بخوانید:
دوشنبه هفته جاری هفتمین دور از مذاکرات هستهای کشورمان در وین، پایتخت اتریش، آغاز شد. این اولین دور مذاکرات در دولت جدید ایران به ریاست جمهوری «سید ابراهیم رئیسی» است.
امروز (جمعه) دور هفتم مذاکرات پایان یافت و مذاکره کننده ارشد کشورمان از برگزاری نشست بعدی در میانه هفته آینده در وین خبر داد.
انتهای پیام/
نترسید حالا در زیرنویس بعدی انتظارت ایران را ده برابر کنید!
ما خودمان یک ضرب المثل داریم که می گوید "به مرگ بگیر تا به تب راضی شود"
فراموش نکنید که ایرانیان هم به یک مکانیسم ماشه احتیاج دارند!
مثلا درصورت حمله به موسسات هسته ای ایران و یا موسسات زیربنایی ایران از طرف هر کشوری
ایران حق داشتن سلاح های هسته ای را خواهد داشت.
متن ارائه شد از سوی کشورما، به 30 درصد حق و حقوق یک کشور مستقل نرسیده بعد مدعی هستند سختگیرانه و افراطی هست.