به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، شاید بتوان گفت کارگران پر شمارترین جامعه هدف وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی هستند کارگرانی که خواستههای گوناگونی دارند و تا به امروز آنطور که باید و شاید به آن دست نیافتهاند امنیت شغلی، معیشت و تشکلیابی سه ضلع مثلث مطالبات کارگران از وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی است.
همهی آنها یک صدا ساماندهی قراردادهای موقت یکماهه و چند ماهه را فریاد میزنند و تضمینی برای امنیت شغلی و معیشت خود میخواهند و در این راه تشکلی نیاز دارند که مسائل کوچک و بزرگ آنها را به گوش مسئولان برساند.
عبدالملکی وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در شهریور ماه سال جاری درباره روابط کار اینچنین گفت: سعی میکنیم ارتباط عادلانهای بین کارگر و کارفرما برقرار کنیم و در همین راستا دو محور مهار تورم و بهبود فضای کسبوکار را پیگیری میکنیم.
عبدالملکی افزود: مسئول تنظیم روابط کار، وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی است؛ در کشور حدود ۱۳ میلیون کارگر و صدها هزار کارفرما که بار اقتصاد کشور را به دوش دارند مشغول به فعالیت هستند.
وی ادامه داد: همیشه تلاش بر این بوده است که یک حد عادلانهای از دستمزد و حقوق در نظر گرفته شود بهطوری که هم رفاه کارگران تأمین شود و هم کارفرما متضرر نشود؛ بخش قابلملاحظهای از هزینههای کارفرما، حقوق و دستمزد پرداختی است.
اقدامات معاونت روابط کار وزارت کار در سه ماهه نخست دولت سیزدهم به شرح زیر است:
حمایت از بنگاههای اقتصادی با حفظ اشتغال موجود
تعداد ۹۶۵ بنگاه مشکل دار با ۱۱۲ هزار و ۶۶۱ کارگر شاغل در آنها شناسایی شده است، در حالی که در مدت مشابه در سال ۱۳۹۹ تعداد یک هزار و ۹۹ بنگاه مشکل دار با ۱۳۲ هزار و ۶۵۸ کارگر شناسایی شده بود که این امر نشان دهنده کاهش ۱۲ درصدی تعداد بنگاههای مشکل دار است.
تعداد بنگاههای حمایت شده به منظور حفظ اشتغال موجود در سه ماهه (از ابتدای استقرار دولت سیزدهم تا پایان مهرماه) ۵۰۷ بنگاه با ۱۳۱ هزار و ۵۷۸ کارگر شاغل در آنها و تعداد بنگاههای حمایت شده در شهریور نسبت به مرداد ۶۲.۵ درصد رشد داشته است که در صورت عدم حمایت از این بنگاه ها، احتمال ریزش نیروی کار (کارگران شاغل) وجود داشت که این موضوع، موجب حفظ اشتغال موجود در این بنگاهها شده است.
حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری
معاونت روابط کار در زمینه حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری، وضعیت پرداخت مقرری بیمه بیکاری را این گونه اعلام کرده است: تعداد کل مقرری بگیران بیمه بیکاری (تجمیعی – نفر) تا پایان مهر ماه ۲۶۰ هزار و ۶۲ نفر است.
تاسیس ۴۴۸ تشکل از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم
از ابتدای روی کار آمدن دولت سیزدهم، ۴۴۸ تشکل، شامل شوراهای اسلامی کار و کانونهای مربوطه، انجمنهای صنفی کارگری و کارفرمایی وکانون های مربوطه، نمایندگان کارگران و مجامع آنها تاسیس شده است. همچنین، انتخابات ۶۷۸ شامل شوراهای اسلامی کار و کانونهای مربوطه، انجمن های صنفی کارگری و کارفرمایی و کانونهای مربوطه، نمایندگان کارگران و مجامع آنها طی سه ماهه تجدید شد. همچنین ۷۳۶۱ نفر - ساعت دورههای آموزشی برای اعضا و مسئولان تشکلهای کارگری و کارفرمایی برگزار شده است.
رشد ۱۲.۳ درصدی تعداد طرحهای طبقه بندی مشاغل
در راستای اجرای مواد (۴۸) و (۴۹) قانون کار، ۹۱ کارگاه مشمول قانون کار در ماههای مرداد، شهریور و مهر سال، ۱۴۰۰ نسبت به تهیه و اجرای طرح طبقه بندی مشاغل اقدام کرده اند که در مقایسه با ماههای اردیبهشت، خرداد و تیر ماه سال ۱۴۰۰ رشد ۱۲.۳ درصدی داشته است.
حفاظت فنی و بهداشت کار همراه با آموزش
در حوزه حفاظت فنی و بهداشت کار، سفارش تدوین ۴ مورد محتوای آموزشی، ۲ مورد دستورالعمل فنی و ۲ آیین کار در زمینه ایمنی و بهداشت کار انجام شده است.
۴ هزار و ۲۱۶ بررسی حفاظت فنی دستگاهها و تجهیزات، ارزیابی و اندازه گیری عوامل زیان آور فیزیکی و شیمیایی محیط کار ۱۲۹ کارگاه، ۱۸۰ هزار و ۲۱۸ نفر- ساعت، آموزش عمومی و تخصصی ایمنی و بهداشت کار، ۹ هزار و ۶۴۰ نفر- ساعت دورههای آموزشی ویژه بازرسان کار از سوی این معاونت صورت گرفته است.
گسترش نظارت بر کارگاههای کشور و ایجاد بسترهای قانونی ارتقای ایمنی و سلامت شغلی در کشور
۱۰۴ هزار و ۱۵۶ بازرسی از کارگاههای مشمول قانون کار انجام شد که ۲۲ هزار و ۷۹۳ مورد بازرسی ویژه از کارگاههای پر خطر در صنایع ساختمان، نفت، گار، پتروشیمی و معدن بوده است.
۸۰ هزار و ۹۲۰ ابلاغیه رفع نقص برای کارفرمایان کارگاههای دارای نقایص ایمنی یا موارد مغایر با مقررات قانون کار صادر شد.
۳ هزار و ۴۷۲ درخواست متقاضی اخذ تایید صلاحیت ایمنی امور پیمانکاری بررسی و عملکرد ۱۷ هزار و ۲۸۲ کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار در سراسر کشور پایش شد.
لایحه دولت در الحاق به مقاولهنامههای شماره ۸۱ (بازرسی کار) و شماره ۱۵۵ (ایمنی و بهداشت شغلی) سازمان بین المللی کار ILO به عنوان رکن ساختار ساز در ارتقای ایمنی و بهداشت کار در کارگاههای کشور به تصویب مجلس محترم شورای اسلامی رسید.
نحوه بررسی مشاغل سخت و زیان آور در کارگاههای تعطیل با عنایت به آراء هیئت عمومی دیوان عدالت اداری در یکصد و هفتاد و یکمین نشست شورای عالی حفاظت فنی مصوب شد.
آیین نامه حفاظت فنی حفر چاههای دستی در نشست یکصد و هفتادمین شورای عالی حفاظت فنی به تصویب رسید.
انتهای پیام/