سیف گفت: از ۲۵ هزار عضو هیئت علمی، ۴ هزار و ۸۰۰ استاد مجری قرارداد‌های ارتباط با صنعت و جامعه هستند.

به گزارش  باشگاه خبرنگاران جوان، محمد سعید سیف مدیر کل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در اجلاس معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه‌های کشور گفت: مشکلات و مسائل و چالش‌های کشور روز به روز بیشتر می‌شود.

او افزود: وظیفه جامعه علمی و دانشگاه‌ها این است که بتوانند در حل مشکلات و بهبود مسائل کشور نقش جدی تری را ایفا کنند که احتمال دارد این نقش در کشور‌های دیگر کمتر باشد، اما در کشور ما به علت شرایط موجود که خاص هستند باید مورد توجه جدی قرار بگیرند.

سیف تصریح کرد: طی چند سال اخیر فعالیت‌های خوبی برای تحول و ارتقای فکری در وضعیت ارتباط با جامعه و صنعت در دانشگاه‌ها انجام شده است.

مدیر کل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: تنها نمی‌توانیم به ایجاد شرکت در دانشگاه‌ها برای رفع مشکلات کشور بسنده کنیم، بلکه باید روش‌های مختلفی را در نظر بگیریم تا از دانشجویان، استادان، پژوهشگاه ها، مراکز پژوهشی دانشگاه‌ها و ... نهایت استفاده را ببریم.

سیف گفت: نسخه و ابزار‌های متنوعی وجود دارد که باید همه را در کنار یکدیگر برای استفاده فعال کنیم، در این جهت فعالیت‌های متنوعی را داشته ایم و در سال اخیر ۱۲۰ طرح برگزیده را با کمک دانشگاه‌ها و وزارتخانه‌ها شناسایی کرده ایم که در هفته پژوهش آن‌ها را معرفی خواهیم کرد.

او اضافه کرد: در حال حاضر ۸ هزار و ۷۱۰ قرارداد جاری بین دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور وجود دارد که حدود ۳ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان است، این آمار و ارقام نشان می‌دهد که رشد خوبی را به نسبت سال گذشته داشته ایم و امیدواریم که این رشد وجود داشته باشد.

مدیر کل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: در حوزه مقالات و تولید علم به صورت مستمر کار‌های متنوع و مفصلی را انجام داده ایم که توجه کمی به این مسئله صورت گرفته، در حالی که موضوع جدی است و راه طولانی را برای رفع مشکلات آن در پیش داریم.

سیف بیان کرد: از ۲۵ هزار عضو هیئت علمی دانشگاه‌ها تنها حدود ۴ هزار و ۸۰۰ نفر از استادان مجری قرارداد‌های ارتباط با صنعت و جامعه هستند و مابقی هیچ نقشی در این زمینه ندارند؛ بنابراین باید به این رشد بیشتر توجه شود.

او گفت: ۴۰ طرح کلان را با وزارت نفت و سازمان محیط زیست و وزارتخانه‌های دیگر داریم که امیدواریم به صورت مناسب رشد و پیشرفت داشته باشند. همچنین، دوره‌های مهارت افزایی در دانشگاه‌ها رشد یافته است؛ چرا که نیاز اساسی دانشگاه‌ها برای آشنایی دانشجویان فارغ التحصیل با جامعه و صنعت است.

مدیر کل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد: در حال حاضر متوسط ۱۰۷ دوره مهارتی در هر دانشگاه برگزار می‌شود که حدود ۳۲۰۰ دانشجو در این دوره‌ها برای ارتقای مهارت خود شرکت می‌کنند و به نسبت سال‌های گذشته رشد خوبی داشته است.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۱ ۰۹ آذر ۱۴۰۰
با سلام . الان ایران یک کشور صنعتی است . و نیاز شدید به تکنسین دارد . متاسفانه وزارت علوم در شهر و روستا فقط به تربیت کارشناس . کارشناس ارشد و دکترا مشغول است و تکنسین ها را افغانی را بعده گرفته اند . الان سه میلیون افغانی در ایران بکار تکنسین مشغول هستندد و صنایع ایران اماده پپذیرش 7 میلیون افغان بعنوان تکنسین را نیز دارد . .انتظار این است که درسیاست اموزشی وزارت علوم تجدید نظر شود
آخرین اخبار