امیر حسین توکل مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: دستگاههای نشانگر علائم حیاتی یکی از گران ترین دستگاهها در بین تجهیزات پزشکی است و این کالا تا چند سال گذشته جزو اقلام وارداتی به کشور بوده اند.
او افزود: دستگاه نشانگر علائم حیاتی به دلیل اینکه از قیمت بالایی برخورد است، واردات آن ارزبری زیادی برای کشور داشته و سالانه ارز زیادی از کشور برای واردات آن خارج شده است.
مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان بیان کرد: از حدود ۲۰ سال گذشته شرکتهای تولید کننده ایرانی به فکر افتادند که خط تولید دستگاههای نشانگر علائم حیاتی را در کشور راه اندازند و سال به سال روند بومی سازی آن در کشور افزایش پیدا کرده است.
توکل ادامه داد: این روند تا حدی پیش رفت که حدودا از ۱۰ سال گذشته بیش از ۹۰ درصد قطعات دستگاههای نشانگر علائم حیاتی در کشور تولید میشود.
او تصریح کرد: حدود ۱۰ درصد از قطعات این دستگاهها هم اکنون نیز از طریق شرکتهای خارجی تامین میشوند البته توان و فناوری تولید این قطعات در کشور وجود دارد، اما تاسیس خط تولید آنها به سرمایههای بسیار زیانی نیاز دارد که تولیدکنندههای داخلی قادر به پرداخت این هزینهها نیستند.
مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان اظهار کرد: تولید کنندههای داخلی به خصوص در زمینه تولید تجهیزات پزشکی با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکنند. به عنوان مثال، بروکراسی اداری که نفس برخی تولید کنندگان را بریده است یا به عنوان مثال شرکت ما قطعاتی را بریا خط تولید تجهیزات پزشکی وارد کرده، اما پس از گذشت ماهها هنوز از گمرک ترخیص نشده اند.
انتهای پیام/