به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، این روزها تلفن را در هر جایی میبینیم. به احتمال زیاد شما هم همین حالا این مقاله را روی تلفن همراه خود میخوانید! دستگاهی که در ابتدا تنها برای آسانتر کردن ارتباطات ایجاد شد حالا به یک ابزار کاملاً پیشرفته و پیچیده با قابلیتهای فوقالعاده تبدیل شده است. به طوری که اجداد ما اگر تلفنهایی که امروزه ما از آنها استفاده میکنیم را میدیدند، حتی تشخیص هم نمیدادند! حقایق جذاب زیادی در مورد این دستگاه کوچک که حالا به بخش اساسی زندگی روزمره ما تبدیل شده، وجود دارد که در ادامه بیشتر به آنها خواهیم پرداخت. پس با ما همراه شوید.
۱- مردم هنوز هم از تلفنهای عمومی استفاده میکنند!
ممکن است عجیب به نظر برسد، اما تلفنهای عمومی هنوز هم وجود دارند و مردم از آنها استفاده میکنند! با این حال تعداد این تلفنها با گذشت زمان کاهش پیدا کرده است، اما تخمین زده شده که هنوز هم ۱۰۰ هزار تلفن عمومی در سرتاسر ایالات متحده وجود دارد. با این حال این اعداد در مقایسه به زمان قدیم به خصوص در دهه ۱۹۹۰ که تعداد تلفنهای عمومی دو میلیون بود، با کاهش چشمگیری مواجه شده است.
۲- “الو” بعدها به وجود آمد
همه ما بلافاصله بعد از جواب دادن به تلفن از کلمه “الو” استفاده میکنیم. این عبارت رایج همیشه به همین صورت نبوده است. الکساندر گراهامبل مخترع تلفن استفاده از کلمه “آهوی” را هنگام جواب دادن به تلفن پیشنهاد کرد. درواقع کسی که استفاده از کلمه “الو” را پیشنهاد داد توماس ادیسون بود. این حقایق ممکن است به نظرتان ساده به نظر برسند، اما همچنان یک فاکتور با اهمیت در اختراع تلفن به حساب میآیند.
۳- الکساندر گراهامبل اولین کسی نبود که تلفن را اختراع کرد!
اکثر افراد گراهامبل را به خاطر اختراع تلفن میشناسند، اما باید بدانید که قبل از او افراد زیادی پیشگام ساخت تلفن بودند. آنتونیو میوچی (Antonio Meucci) به عنوان کسی که اولین نمونه تلفن را با استفاده از تله تروفونوی خود معرفی کرد، شناخته میشود. برخلاف تلفنهای مدرنی که صداها را به سیگنالهای الکتریکی تبدیل میکنند، نمونه اولیه میوچی به خوبی نسخههای بعدی کار نکرد. اولین تلفن توسط اکساندر گراهام بل از طریق انتقال صدا کار کرده و سپس این صدا به یک سیگنال الکتریکی که در مسافت طولانی نیز قابل اجرا باشد، تبدیل شد.
۴- از کلمه “تلفن” قبل از اینکه تلفن وجود داشته باشد استفاده میشد
اصطلاح تلفن قبل از اینکه دستگاهی به این نام ساخته شود، به کار برده میشد. برای اولین بار کلمه “تلفن” توسط فردی به نام فرانسوا سودره (Francois Sudre) برای توضیح اختراع خود که یک دستگاه سیگنالینگ موسیقی بود استفاده شد. بعدها از این اصطلاح برای تلفنی که ما میشناسیم استفاده کردند.
۵- قبل از تلفن مردم از تلگراف استفاده میکردند
قبل از گسترده شدن تلفنهای مدرن مردم از تلگراف استفاده میکردند. این دستگاه در واقع برای ارسال و دریافت پیامهای مکتوب در فواصل طولانی مورد استفاده قرار میگرفت. مخترعینی که از تلگراف الهام گرفته بودند به دنبال ساخت نسخهای از این دستگاه بودند که به وسیله آن امکان ارسال صدا در مسافتهای طولانی میسر شود؛ به این ترتیب هم تلفن اختراع شد.
۶- در سال ۱۸۰۰ یک تلفن بیسیم اختراع شد
یکی دیگر از حقایق جالب در مورد تلفن این است که گراهام بل در دهه ۱۸۰۰ حق ثبت اختراع تلفن بیسیم را پر کرد. با این حال، آن دستگاه شبیه به هیچ یک از تلفنهای بیسیم ما به شکل امروزی نبود. تلفن بی سیم قدیمی برای انتقال صدا از پرتوهای نور استفاده میکرد. در مورد نحوه دقیق استفاده از این تلفن اطلاعات زیادی نداریم، اما آنچه حتمی است عدم عملی شدن این ایده بود. خوشبختانه حالا ما سیستم تلفن تجاری کوچک خودمان را داریم که با استفاده از آن میتوان با هر دستگاهی ارتباط برقرار کرد.
۷- اولین تلفن همراه در سال ۱۹۸۳ ساخته شد
ظهور اولین تلفن همراه به سال ۱۹۸۳ برمیگردد که به این دستگاه نام DynaTAC ۸۰۰۰x را اطلاق میکردند. این تلفن همراه توسط کمپانی موتورالا (Motorola) ساخته شده و شبیه تلفنهای دوران خودش بود، تنها با این تفاوت که سیم نداشت. شارژ شدن این دیوایس ۱۰ ساعت طول میکشید و تنها ۳۰ دقیقه میتوانستید از آن استفاده کنید. دفعه دیگری که خواستید در مورد گوشی همراه قدیمی خود گله کنید یاد این فکت بیوفتید!
۸- ناشنوایان، الهام بخش اختراع تلفن بودند
مردم ناشنوا بسیار در کار بل با تلفن تاثیرگذار بودند. همسر بل، میبل (Mabel) ناشنوا بود و گفته میشود که بل به ارتباط راه دور علاقهمند شد تا به بازگرداندن شنوایی همسرش کمک کند. مادر بل یعنی الیزا (Eliza) نیز ناشنوا بود و به کمک یک شیپور شنوایی نیاز داشت.
۹- تعداد تلفنها از تعداد جمعیت زنده جهان بیشتر است!
آمار از سال ۲۰۱۹ نشان میدهد که حدود ۸ میلیارد تلفن همراه در مقایسه با جمعیت ۷ میلیاردی انسان در روی کره زمین وجود دارد. با این حال این اعداد و ارقام خیلی باعث تعجب نمیشوند چراکه در جامعه امروزی تلفن همراه بسیار حائز اهمیت است و به همین ترتیب تقاضا برای تلفنهای همراه همچنان رو به رشد خواهد بود!
۱۰- تلفنخانهها قبلاً توسط مردم اداره میشدند
قبل از اینکه سوئیچبوردهای اتوماتیک به وجود بیایند، شرکتهای تلفن مجبور بودند تا اپراتورهای سوئیچ بورد استخدام کنند تا شما به تماسهای خود وصل شوید. این یعنی وقتی در آن زمان به اپراتور تلفن خود زنگ میزدید با فردی صحبت میکردید که شما را به تماستان وصل میکرد!
۱۱- پیغامگیر در زمانهای قدیم نیز وجود داشت
در زمانهای قدیم، قبل از اینکه خبری از پست صوتی دیجیتال باشد اگر میخواستید تا در صورت از دست دادن تماسی، شخص مورد نظر برایتان پیغام بگذارد باید حتما یک پیغامگیر تلفنی میخریدید. هنوز هم ممکن است دستگاههای پیغامگیر را مشاهده کنید، اما به خاطر اینکه دیگر تقاضای خرید برای این دستگاهها وجود ندارد از رده خارج محسوب میشوند.
۱۲- اولین تماس از راه دور
اولین تماس از راه دور توسط الکساندر گراهام بل برقرار شد. این تماس و ارتباط بین دفتر تلگراف Dominion در برانتفورد و پاریس در انتاریو کانادا (نه پاریس فرانسه!) ایجاد شد.
منبع: دیجی رو
انتهای پیام/
۲- “الو” بعدها به وجود آمد : توضیحتان در مورد کلمه الو گفتن مردم در هنگام گوشی تلفن جواب دادن کاملا اشتباه است در فرهنگ غرب در پاسخ دادن به تلفن اول سلام می گویند همان هلو یعنی سلام در واژه این کلمه سلام انگلیسی زبان بین المللی ایرانیان قدیم الاایام که با کلمه هلو که یعنی سلام نا آشنا بودند فکر می کردند خارجیها در پاسخ به زنگ خوردن تلفن هنگامی که گوشی تلفن را بر می دارند می گویند الو که هیچ معنی و مفهومی هم نداشته و ایرانیان هم از فرهنگ غربی تقلید اشتباه کردند و به جوای کلمه هلو یا سلام کردن تا کنون می گویند الو !!! ایرانیان باید هنگام برداشتن گوش تلفنشان بگویند سلام بفرمایید یا بگویند سلام شما رو بجا نمی آورم یا بگویند سلام شما کیستید یا فقط بگویند سلام و منتظر پاسخ باشند الو یک کلمه مزخرف مسخره مندرآوردیست که به جای هلو اشتباه در فرهنگ ما ایرانیان و عربها و دیگر کشورها از قدیم الایام آمده است و باید اصلاحش کنند . افتااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااد . والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر خردمندانه .
دیوایس؟!
فکت؟!!
نمنه؟؟؟؟؟
بگو وسیله و حقیقت یا ابزار و واقعیت
ضمن تشكر از گرداورندگان موضوع
امكانات و تجهيزات به خودي خود خيلي خوب و تاثير گذار هستند
اما با پيشرفت و ارائه فن آوري هاي بهتر مي بايستي اول كار شعور و نحوه استفاده از امكانات را در اختيار و يا فرهنگ سازي شود با به وجود آمدن تلفن همراه و گوشي هاي تلفن متاسفانه ارتباطات و همنشيني ها كمتر و كمرنگ شده است كه اين خود يه مشكل بسيار بزرگ مي باشد
پس بهتر است اول فرهنگ استفاده كردن را ياد بگيريم و بعد از وسايل رفاهي و مورد نياز امروزي استفاده كنيم